Пелени и гащички за многократна употреба 9

• 30 707
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
Така да се оплача от моите перипетии с Пловдивската митница. Отивам аз да си освободя пратката която е на умопомрачителната стойност от 22 долара първо отивам да си изкарвам някакъв си номер, до тук добре нормална бюрокращина иди в тая стая после в другата стая. Накрая ме пратиха в митническа агенция да ми попълнят документите, което най ме изненада е че митническите агенции са частни фирми от което следва че си гледат личния интерес и печалбата, а не да си свършат работата. Отидох дадох 20лв за да ми напишат документите и платих 14 лв мито (не знам как 20% от 38лв са 14лв ама явно мойта математика сериозно куца). Отивам си на гишето да си подам документите и един дебел чичка ми заявява че ми трябват още два документа и че немога така да си подам документите. Лелката в митническа агенция пропуснала да ми каже че нямам крайна фактура и документ за плащането без които немога да докажа стойността на това което получавам и сега съм в задънена улица. Нито мога да изкарам документ за плащане на стойност 22 долара нито мога да променя стойността в документите и естествено да платя в пъти по голямо ДДС. Писах на сайта и сега между нас тече кореспонденция да видим какво ще направим. Но по принцип ако не ги освободя от митницата след известно време ще се върнат при тях за тяхна сметка, но аз все пак искам да си получа поръчката и сега го мислим как да стане.
Оххх оплаках се...
ЗА всички дето ще си поръчват от някъде извън ЕС да си знаят, че освобождаването от митница, ще им струва доста и е възможно и те да срещнат същия проблем като мен

# 61
Мда, за съжаление е така, затова предупредих: НЕ ползвайте DHL, когато поръчвате от сайтове извън ЕС. С пощите няма да имате такива проблеми, гарантирано.

# 62
Мда, алвабейби пращат с куриер, когато е над 20 долара с мисълта и грижата при теб да стигнат по-бързо, ама  Crazy
Аз получих и аз известие за колет от пощата, ще ида тия дни да видя кой от всичките пакети с гащи е Laughing

# 63
Те вярно хората за хубаво го правят ама нали живеем в България  #2gunfire Ще се разберем някак си с тях ама мен най ме е яд на тея митнически агенции на лелката много добре и е било ясно че ще ме върнат ама си ми взе парите и толкова.

# 64
И аз освобождавах от митница пелени, пратени от извън БГ. Е голяма тъпня е.. За да не те обмитят трябва да спазиш следните усовия:
- пратката да е обявена като подарък
- стойността на пратката да е до 15 евро
- да има фактура (понякога приемали и проформа фактура)
- стойността на транспортните разходи да пише, че е включена в стойността на пратката във фактурата
- пратката по възможност да е от физическо лице до физическо лице (да не пише име на фирмата, която праща пакета)

Моята пратка беше обявена на стойност $30, което е над 15 евро.. Викам окей, ще платя ДДС. Обаче сумата за транспортните разходи не беше включена във фактурата и ме караха да взимам документ от куриера на каква стойност е бил трнаспорта. Те хората хубаво ми писаха минималната стойност, но тия 90лв за куриер също се обмитявали (не ме питайте каква е логиката!), та за малко да платя ДДС и мито върху 130лв.. Добре че по някаква случайност пратката беше от физическо лице, не бяха упоменали фирмата, та се смилиха над мен и нищо не платих. Иначе не ми мърдаше 20% ДДС върху 130лв + мито върху същата сума, даже не знам колко е.. ooooh!

# 65
  • бургас/софия
ама защо не поръчвате от английския ибей или други английски сайтове. тия мита и митници звучат кошмарно, при положение, че можеш да ги избегнеш....

# 66
Защото от този сайт специално пелените излизат много изгодно и са с безплатна доставка. Ако се спазва условието да се поръчва на стойност до 30 лв., няма митници. Не е задължително пратката да е обявена като подарък. Искам да подчертая, че пиша това на базата на опит с десетки пратки, получени от САЩ през последните 2 години.

chugra, стоки от САЩ на стойност под 150 евро не се обмитяват.

# 67
chugra, стоки от САЩ на стойност под 150 евро не се обмитяват.

Но плащаш ДДС на тях. До 15 евро не плащаш нищо, до 50 евро плащаш ДДС, над тази сума - и мито. Не знам как са ти пристигали пратки от САЩ на стойност над $100 и не са искали да ги обмитят..

# 68
То май както всичко друго в тая държава и на всяка митница различни неща искат...На мен ми казаха че проформа фактурата нищо не значела и трябвало да е крайна фактура, че трябвало да докажа и че реално съм платила, а то няма как да стане защото те са обявили сума 22 долара, а аз съм платила повече от 100 и така няма как да стане.

# 69
chugra, искали са ти мито, защото за пратки от физически лица лимитът за безмитен внос е 45 евро.  Ако пратката е от фирма, този лимит е 150 евро, както вече обясних. А ДДС се дължи за всички пратки на стойност над 30 лв., независимо от кого са изпратени.

# 70
  • бургас/софия
ами дано се оправите някак с тия митници и разправии, на мен ми се вижда сложно и излишно, но всеки сам си знае най-добре, важното е всички да са доволни! Simple Smile

аз си бях поръчала от тези, ако някой се интересува:
http://www.ebay.co.uk/itm/320818371186?var=510089351444&ssPa … p3984.m1439.l2649

бамбукови джобове, плюшени отвън. изглеждат добре. по 8,79лв излязе броя, без подложки. отделно си поръчах подложките, защото се оказа по-евтино, двуслойни бамбукови по 2,39лв излиза бройката. това е без доставката, но тя е 1,70лв/кг от англия, което е нищо..
преди това си бях поръчала други джобове, като ги сравних са абсолютно същите, само етикетчето е друго и бяха маалко по-скъпи. китайска работа, но ми хареса че са едноразмерни..отделно имам mothercare smart nappy за първите месеци, някой ползвал ли ги е??? те са за по-малки бебета
имам и kushies всичко в едно (4-10kg) някой ползвал ли ги е? обемисти ми се виждат, ама сигурно се слагат по-лесно като са с лепенки..

# 71
ами дано се оправите някак с тия митници и разправии, на мен ми се вижда сложно и излишно, но всеки сам си знае най-добре, важното е всички да са доволни! Simple Smile

nuance, пелените, които исках да купя, ги няма в ЕС, за пръв път този производител пращаше пратка извън Северна Америка. Тези, които се предлагат в ЕС, не отговаряха на 1 важно за мен условие. Причините могат да са много  Peace

# 72
Нито мога да изкарам документ за плащане на стойност 22 долара нито мога да променя стойността в документите и естествено да платя в пъти по голямо ДДС. Писах на сайта и сега между нас тече кореспонденция да видим какво ще направим. Но по принцип ако не ги освободя от митницата след известно време ще се върнат при тях за тяхна сметка, но аз все пак искам да си получа поръчката и сега го мислим как да стане.
Да не му се налага на човек да се занимава с нашите безумни митници. Да не говорим, че данъчната декларация няма как да си я попълниш сама, дори и да знаеш как, защото ползват дискети  Joy

Евентуален вариант, за документ с по-ниска сума, за който съм чувала от познати, но не съм пробвала, е  да запазиш документа за плащане на компютъра(примерно в html формат), да промениш цената с текстов едитор и да го принтираш.

# 73
За който се интересува или му е любопитно, в събота от 17 ч. в МАТАТАМА, ще има представяне на Pop-in:) http://www.facebook.com/events/118885574949725/?ref=3

# 74
Получих първия транш китайчета, много са сладки, само дето едната ми вместо кремава е на розов фон  Mr. Green Но нищо, ако излезе момче, ще си седи вкъщи с нея.  Crazy Получих и едни на Лолипоп новороден размер. След малко ще снимам всичките, които имам, сгънати като за новородено, има малка разлика, може да е полезно на някой да види.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт