Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 418
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
  • София
EmiR, заразяването спира след минимум 3 дни приемане на АБ, а не след 1. За това време антибиотикът дори не може да подейства. Карантината е минимум 7 дни. Даже мисля, че нашата беше 10 дни, но не съм сигурна. Не подценявайте този стрептокок, той не е така лесен за убиване.

Little wingels е абсолютно права. Точно така трябва да се действа. А 3-дневна карантина е абсолютно против всички правила.

# 361
  • София
По една случайност детето ми беше болно от скарлатина ноември....доста прочетох. Не знам какво пише в учебниците, не съм лекар....но пък бях в непрекъснат контакт с педиатърката, говорих и с РИОКОЗ, защото ДГ беше пламнала...както и да е.... AST се изледва 14я ден от заболяването /което не означава, че трябва да я държа 14 дни в къщи нали/, микробиология не се пуска веднага след аб лечение, а се изчаква поне 7-10 дни...А и няма да ви дадат болничен за 22 дни за гледане на болно дете....нали...Карантината е препорчителна, при това не е и задължителна в домашни условия - по простата причина, че има много здрави носители на въпросния стрептокок. В ДГ карантината беше 7 дни - със сигурност са чели учебници и са си вързали гащите. Стрептокока е лесен за убиване, за разлика от стрептокок пневмоние примерно.....но не е лесен контрола, защото здравите носители /примерно в групата на дъщеря ми бяха 5 броя, не пожелаха да се лекуват и никой не ги и задължи/. Малкия не знам как не се зарази от стрептокока, независимо, че бяха непрекъснато заедно.
Ето и една статия - може да напише опровержение, ако се чувствате по знаещи Wink
http://zdrave-bg.org/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D1%82% … C%D1%83%D0%BD/605
И само да допълня, че това е  бактериална инфекция...и усложненията от нелечение са същите, както при повечето бактерии...дори изявата не винаги е обрив, а чести ангини...И това не е вид шарка...

Последна редакция: нд, 27 яну 2013, 13:47 от EmiR

# 362
  • София
 EmiR, с този стрептокок поради честата му поява в детската градина се борим от 2 години и съм абсолютно наясно с всички практики и гледни точки. Освен това имам богат личен опит. Не съм чела учебници, а знам какви са добрите практики, за да бъде унищожен.
 Няма да споря с теб по темата, но не искам заблудени заради постовете ти майки. Това е. Всеки сам решава как да се справя, а тук просто представяме различни гледни точки, за си бъдем взаимно полезни.

# 363
  • София
То и аз не споря, просто предоставям информация...Може да направиш същото и ти с някой линк, табличка и т.н.  Никъде от изчетените материали не пише, това което
Little wingels твърди....особено за срока от 21 22 дни, както и за карантината....
В разговора/който не мога да предоставя/ с докторката от РИОКОЗ също беше споменато, че този стрепкок си е нормален, и че дори не е толкова заразен....Поради тази причина не могат да накарат родителите на деца, които са здрави носители да им приложат аб терапия. Няма правила, нито пък могат да задължат ДГ да приемат деца само с чисти секрети. Факт е, че в групата на дъщеря ми стрептокока още върлува...и аз съм на тръни. Плюс това се съмнявам, че на всяко дете родителите или близките с които контактува са си правили мб и заразата не идва от семейството...това пак докторката от РИОКОЗ ми каза, защото в групата на дъщеря ми има дете, което в рамките на 1 месец 3 пъти му е изолиран стрептокока и беше с усложения...и докторката изрази съмнение, че не ДГ е причината за 3 пъти изолирането на стрептокока. Както и да е...Очаквам информация за карантината и инкубационния период....ако съм в грешка да се извиня на майките, които ги подвеждам!

Последна редакция: нд, 27 яну 2013, 16:49 от EmiR

# 364
Няма смисъл от спорове. Когато скарлатината дойде, лекарите нямат избор и се намесват. Няма как тук да бъде източникът на информация по случая. В смисъл, че тук си оказваме взаимопомощ на дребно. Дано ползващите информация от форуми да са достатъчно зрели и да приемат селектирано написаното. Сигурно и заради това преди време темата беше в здравния подфорум, че там поне си пише, че това е място за взаимопомощ, а не за избягване на лекари.  Peace
Ние от днес включихме АБ.  Почти цяла година успешно го финтирахме, но в случая няма смисъл да се тестваме още два или три дни и накрая пак да се стигне до него.
Имам тъп въпрос аз. Нали гърлен секрет се взима на гладно и при неизмити зъбки? Зачудих се, защото се сетих, че при определен брой случаи на скарлатина в градините, правят служебни намазки. Какъв е смисълът от тях, ако ще бъде компроментирано изследването по този начин?   

# 365
Момичета,моето дете сега пак има температура - малка е - 37 ама вече не зная какво да правя  ooooh!

# 366
Лисичке, или звънни на подсигуряващия педиатър, или се успокой малко и изчакай още два дни. Все пак температурата пада. Антибиотиците нямат толкова скоростно действие. А даже и без него организмът сам се бори с враговете на организма.
За предишния ти въпрос дали е нормално да има кашлица при прием на АБ - вирусът, който е актуален сега е със сериозна кашлица като добавка на температурата. А вие явно сте го пипнали него. 

# 367
Възможно е наистина да го е пипнала,след два дни в градината,там имаше сериозно кашлящи деца,в общата стая където ги обуваме и слагаме пантофи...  ooooh!
Утре ще я закараме пак при ЛЛ ,и ще взема направление за педиатър,а като нищо вече да ми щукне и да я закарам в Пловдив да я видят.
Сега си играе,тананика си,пее,видимо е добре.

# 368
  • София
Имам тъп въпрос аз. Нали гърлен секрет се взима на гладно и при неизмити зъбки? Зачудих се, защото се сетих, че при определен брой случаи на скарлатина в градините, правят служебни намазки. Какъв е смисълът от тях, ако ще бъде компроментирано изследването по този начин?    
Обикновено и аз така го пускам, но когато се изолира стрептокока, бях мазала с гранофорин..педиатърката беше категорична, че независимо от това мб, ще е вярна, защото стрептокока бил много агресивен и се размножавал на 3 часа/аз я бях мазала в 8,30 мб пуснахме в 10 часа, беше и закусила естествено/ - и факт, че беше изолиран. В ДГ от служебните намазки бяха изолирали 5 деца носители на стрептокока...не знам кога са взимали секретите. НАй-малкото се предполага, че децата са си мили зъбките, пили са вода или дори може да са хпанали...секретите бяха взети внезапно т.е нямаше предупреждение към родителите за спец.подготовка при воденето на децата  в ДГ.

# 369
EmiR къде намираш гранофорина? Нали го бяха спряли от продажба по аптеките.

# 370
  • София
EmiR къде намираш гранофорина? Нали го бяха спряли от продажба по аптеките.
Една приятелка ми отсипва от нейния, който пък майка й го изпраща от Добрич. Но в Сф имало аптека някъде на Славейков, където се продавал - не знам обаче в коя аптека.

# 371
Ясно, педиатърката ми беше изписала за каката гранофорин и така и не успях да го открия. Казаха ми, че може да се изработи по поръчка в някоя аптека, но там където ходих ми отказаха, че нямали необходимите съставки.

# 372
  • София
на мен ми бяха казали за грануфорина да купя от селскостопанска аптека.. не купих така или иначе...

# 373
  • София
 Преди месец някъде се запасих с Гранофорин. Точно от аптеката на Славейков. Тази в първия, мисля, безистен. Малка, невзрачна аптечка. Правят го на място.
 И баткото ни е с АБ. От вчера и малкия вдигна температура. Лошото е, че трудно се повлиява с температуропонижаващи. Явно грипа е такъв.
 В нашата градина има едно детенце, което цяла зима влачи жълто-зелени сополи. Родителите му казват, че е от трета сливица /коментарът е на педиатърката им, когато са поискали секрет/ Възможно ли е?

Последна редакция: нд, 27 яну 2013, 22:05 от Слънчев ден с превалявания

# 374
Няма как калций да лекува кашлица, просто е допълнително лечение и да - помага много.
Кашлицата е от сополи най-вероятно. Лекувай носа - промивки, капки.

Мерси, не знам какво е това чудо... Играе си, яде, весела е, танцува по леглата, скача, няма температура, но лекаря каза че е вирус и е болна. Няма дори видими сополи, секрета и е безцветен само като легне и тогава.. Кашля с храчки...чай давам, мед... Tired

И ние бяхме нещо подобно.Един ден се разкиха, вика щипе ми носа, текна сопола, нощем почна да кашля, ама само нощем, след 3-4 дни сопола мина от Макситрола, но кашлицата продължи пак само нощем, но силна - гърди и гърло чисти, само има  секрети в носоглътката и трахеята. Вчера вдигна температура - гърлото червено при прегледа. Възможно ли е за ден и половина да се зачерви!? Гърдите се чу хрип, но не е баш Бронхит... казаха вирусна инфекция  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт