Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 423
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
По-добре да и е скучно в къщи но здрава, отколкото да и е пак скучно, пак в къщи, но болна.  Wink
Баш! Чудесно си го казала!
Баш!... и от мен
И от мен!

# 316
  • София
 Мазилото за варицела е Vira Soothe. Миналата година и двамата изкараха варицела и съм много доволна от този гел.

# 317
И на ме всички около мен ми казват" Хайде давай го на градина ,за да си почиваш"," Голям е вече ", "По  лесно ще свикне в градината, ако го дадеш по- малък" и т. н.  Но аз си знам, не го давам,  защото съм безработна в момента!

# 318
Ние минахме през вероятно варицела и скарлатина накуп през декември. Казвам вероятно щото 1 лекар отхвърли варицелата, 2-ри не знаеше, 3-ти потвърди и двете болести, 4-ти се колебаеше...

Около 2 седмици след боледуването се разсополиви, закрепихме с капки и ибупрофен...

Снощи без други оплаквания беше с 37 температура, ако е въобще завишена.

На градина е ходил 1 ден през декември, колкото да пипне "нещата".
Сега си е на домашно отглеждане, не знам докога, да ни е жива и здрава бабата.

И ако някой реши, имам Vira Soothe, почти пълна тубичка, мога да го подаря при нужда.

# 319
Късмет, а за скарлатината или поне съмненията за нея - не пуснаха ли гърлен секрет, който да я потвърди или отхвърли?

# 320
Късмет, а за скарлатината или поне съмненията за нея - не пуснаха ли гърлен секрет, който да я потвърди или отхвърли?

Пуснах, излезе отрицателен, но - беше след първия прием на Панцеф, и според инфекционистката заради това е отрицателен, според педиатърката щеше да хване ако има нещо...в интерес на истината имаше другите симптоми на скарлатина - много ситен обрив в началото, малинов език и те така...не знам от какво преболедува детето. Температурата стигаше 40 градуса.

# 321
От един прием на Панцеф няма как пробата да е отрицателна. Права е педиатърката.

# 322
От един прием на Панцеф няма как пробата да е отрицателна. Права е педиатърката.

Ами аз предпочитам тя да е правата - а дано да е нямало скарлатина в групата му, но е факт, че се разболя точно 3-4 дни след като беше на коледното им тържество и просто да е било някаква по-нетипична форма на варицелата, която също беше под въпрос - водих го при личната лекарка, на кожен, педиатър, инфекционист....

Нетипичен ми е той. Да минават по-бързо и леко болестите, явно няма как да ги спрем всичките, но...знаете как е като се случи...сега направо подскачам при всяко кихване.

# 323
Ох, да ми кажете тоя калциев глюконат лекува ли кашлицата или нещо, или просто така го дават... Rolling Eyes
С Умкалор сме и този сироп, но не виждам промяна, втори ден ги пие, даже снощи кашляше още повече... Confused

# 324
Няма как калций да лекува кашлица, просто е допълнително лечение и да - помага много.
Кашлицата е от сополи най-вероятно. Лекувай носа - промивки, капки.

# 325
Няма как калций да лекува кашлица, просто е допълнително лечение и да - помага много.
Кашлицата е от сополи най-вероятно. Лекувай носа - промивки, капки.

Мерси, не знам какво е това чудо... Играе си, яде, весела е, танцува по леглата, скача, няма температура, но лекаря каза че е вирус и е болна. Няма дори видими сополи, секрета и е безцветен само като легне и тогава.. Кашля с храчки...чай давам, мед... Tired

# 326
Ляга детето и секретите започват да се стичат по гърлото и от това кашля.
Именно затова прави промивки на носа и капи капки, по-добре подсушаващи. И да ви даде някакъв отхрачващ сироп, без живовляк Simple Smile.
Защото ако не се дава сироп, секретите се втвърдяват и няма как да се изхвърлят толкова лесно.

П.П. При лягане - повдигни матрачето откъм главата или слагай възглавница.

# 327
  • Пловдив
И ние пак сме си вкъщи с разстройство  Sad По един два пъти ходи на ден,но е рядко и е отпаднал.Давах Ре Комфорт,ама май само паричките са му много.Купих пак Ентерол и Био Баланс.Какви са тези вируси незнам.Миналата седмица един ден с повръщане,а сега разстройство.Ама така е,като ги държат на 30 градуса вътре.Спят с по една тениска с къс ръкав.Вътре болни деца кашлят,кихат.Ееее то и от камък да беше малкия,пак щеше да се разболее при тези благоприятни условия.

# 328
Оф, така ме е яд, че децата ни не са като нас навремето, когато с един компрес се оправяхме...
Аз като малка лекарства не съм пила, майка ми през цялото ми детство едва ли е дала повече от 20 лв за лекарства. Честна дума. Нямаше такива вируси и чудеса. Разтрива ме, завива ме, и на другия ден съм кукряк Laughing
Сега с тея биологични оръжия дето ги пускат, имам чувството че и самите лекари не могат да се ориентират в обстановката и не знаят вече какво да изписват... Tired

# 329
  • София
Имаме варицела в групата, та и ние сме в очакване, кой беше писал за мазило ефективно, та какво беше?
Също ме притеснява това, че подкашля вечер:( от вчера, днес ще я водя да я чуе лекарката. Желая ви здрави дечица.
Monikqe , при малкия варицелата така започна - с подкашляне и лек сопол. Пъпките избиха 4 или 5 дена по-късно.
Та понеже имате варицела в групата - предупреди лекарката, да знае и да има едно наум, ако случайно се хвърли да изписва някакво АБ лечение. Че варицела в комбинация с АБ не е добре.

Общи условия

Активация на акаунт