Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 397
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
Ааа, идват тези добри времена. Само имайте търпение и разчитайте на каляване и добра храна, както и повечко сън.(
А сополиви Ганки винаги ще има, даже вече не им се ядосвам.

# 391
Не знам дали идват тези по-добри времена за детския имунитет при нас. Явно сме изключение и вместо в 1-ва гр. да е по-добре положението спрямо яслата, то е обратно . За каляването работим. С храната ми става все по-трудно да убеждавам малкото човече, че супата напр. е много по-вкусна от кренвиршите. А за повече сън съм се отказала да настоявам още отдавна.
Ха ха в яслата как само изтръпвах като видя някоя Ганка, а сега го приема като нещо, което наистина не може да се избегне.

# 392
Sourcherry съгласна съм че може от много по-сериозни неща да са сополите. Но се оказва че описанието на симптоми са субективни пониятаия. Както аз мога да създам трагедия от еднократни жълти сополи така друга майка може изобщо да не се впечатли.
Наистина и аз за първи път в живота си видях какво значи жълто зелен сопол когато моето тръгна на ДГ. Но както се впечатлявах от всяка кихавица преди година...то сега изобщо не й обръщам внимание. Е след 2 дни кашлица /четвъртък и петък/ и днес е у дома. Чесно казано защото днес и утре имам баба на разположение.
campanula смея да твърдя, че моя дългокърмен и кален син, боледува точно толкова колкото и другите деца. Мак Донълдс е пробвал веднъж - една хапка и дотам...яде супи и манджи. Плодовете са в промишлено количество. За ден - 1 банан, 2-3 ябълки, 1/2 кило мандарини...или половин помело..или литър фреш от портокал. Тича на вън независимо от времето..ходим на планина поне на две седмици веднъж. Лятото е бил над месец на море. В този студ сега може да изяде цял сладолед и нищо му няма...но вирусите пак не го пропускат.

# 393
  • София
Цитат
Не, не е възможно. Това си е хронифицирана бактериална инфекция, която вероятно си е плъпнала към синусите и 3-та сливица е уголемена, но то си е резон след месец-два нелекуване.
Жалко за хората... Не го правят с лошо. И здравеопазването ни е едно #2gunfire
 Ние днес се сдобихме с още един лекар, че 3-4 не ми стигат  Laughing Водих ги при Първолетка Кирилова - УНГ, след препоръка на нашия педиатър. И двамата са с увеличени трети сливици, малкият е на входа на операционната. Ксизал, Еуроспал, Симетролим, калциев глюконат Laughing Добрата новина е, че е вирус. Не ми се говори колко хора имаше пред кабинета и....

# 394
И въпреки това от особено значение е храненето, за да бъде имунитета на ниво.
Няма значение как и с какво е хранено детето през първите години по отношение на имунитета, това е мит, който се подклажда периодически.
Идеята е да се ядат живи храни, по възможност без консерванти, бои и всякакви други адитиви, тъй като те товарят допълнително черен дроб, бъбреци и изобщо организма, който има по-важната задача - да се справя с вируси и бактерии, а не с отрови, приети чрез храната.
Това е идеята.
Отделно, че някои съставки допълнително товарят мозъка на децата, те стават хиперактивни и в същото време понижават имунитета.

Слънчев ден с превалявания, нормално е в първите години 3-тата сливица да е увеличена. До решение за оперативна намеса се стига, когато вече няма на къде - пълна е с гной, пречи на детето да спи, то хърка нощем и спи с отворена уста (това води до малформации на челюстта) и пр. И въпреки това се ходи поне при 2-3 УНГ от "светилата", които да решат независимо един от друг, че сливицата трябва да се премахне.
Най-често се израства с времето и до махане не се стига.

И жалко за детето, не за хората. Здравеопазването си е ок, просто има много незаинтересовани родители, за които капещата гной от носа на детето им е нещо обичайно и нормално.

# 395
Водих я пак при ЛЛ , каза,че е сравнително добре,не се влошава ,кашля си още и да си изпие АБ докрай

# 396
  • София
Според мен всичко си е до ген. Моите хлапета са кърмени по 1 година, до 3 години Дани и до 1,5 год. Ани ядяха само биологично чисти храни, плодове ядат още откакто навършиха 1 год. и то в големи за тях количества. Към момента Дани изяжда абсолютно всеки ден по 1 банан, 1 ябълка, 1 киви и 1 мандарина и отделно и в у - ще им дават плод, а Ани, понеже е по - малка изяжда вкъщи по 1 портокал, 1 банан или ябълка и в ДГ яде също каквото им дадат. Храната, която консумират е приготвена в деня, в който я ядат и винаги е манджа или супа. В много редки случаи, когато нямам физическа възможност да готвя, тогава купувам нещо готово. И въпреки, че се хранят доклкото е възможно здравословно, до миналата година и аз се оплаквах тук в темата, че тъкмо единия е оздравял и другия вече е болен ooooh!.
Слава Богу боледуванията значително намаляха и аз това го отдавам единствено и само на укрепналият им вече имунитет.

# 397
Момичета имате ли представа след колко време започва действието на Сумамед 200мг/5мл.

Дъщеря ми от вчера е с температура, давам Нурофен и след 6 часа пак я вдига до 38,5.
Днеска ни беше втория прием на Сумамед.

И вчера и днеска бяхме на лекар гърдите са чисти само зачервено гърло, но не може да пуснеме гърлен, защото няма да покаже вярно заради АБ.

Много съм притеснена. Поликлиниката беше пълна с хора едни се оплакват от силни болки в гърлото, а други с повръщане.
Надявам се някой да ми отговори  bouquet

# 398
Марти,това е много хубаво за здравословното хранене  Peace
И пресните плодове,ех само и моята ако можеше да яде така мандарини и портокал поне.

Аз направих рецептата с черната ряпа ,че много взе да кашля днес

# 399
  • София
Цитат
Момичета имате ли представа след колко време започва действието на Сумамед 200мг/5мл.
Не искам да те отчайвам, но ние сме на АБ от събота и продължава да вдига температура.
Здравословното хранене за мен беше голям приоритет. До ден днешен, най-вредното, което са консумирали е шоколад Grinning, и то проверен. Колбаси не са яли през живота си, както и почти всичко от химико-вкусовата промишленост. Плодове - два пъти дневно. Мляко аз им квася. Сирене и кашкавал- домашни. Имуностимуланти. Е, съдраха се да боледуват.

# 400
Мислех,че само мойта е на АБ и вдига Т (днес няма обаче)

# 401
Мислех,че само мойта е на АБ и вдига Т (днес няма обаче)
Колко дена е имала температура и е пила АБ?
Аз може би съм в грешка, че като пие АБ и не трябва да вдига температура.
Но е правила температурен гърч и се побърквам, всеки път си изживявам онзи момент Sad

# 402
Пие го от вторник вечерта , оттогава 3 следобеда вдигаше.
Преди 30-на минути й дадох ряпата с меда и кашлицата намаля  Praynig

# 403
И при моето дете се случи веднъж да си вдига Т въпреки АБ. Но ЛЛ ме убеди да изчакаме до 3-тия ден и тогава започна да спада Т.
За храната и имунитета - кърмих до годинка. Сега закусва зърнеи храни+плод+мляко. Обядва и вечеря нещо готвено. Зеленчуци не иска. Плодове хапва-за деня около 1-2 бана, ябълка, портокал, мандарини. Обаче мен това не ми допада, че си въртим 4-5 манджи, защото мъникът вече има вкусови предпочитания и не мога да го накарам да яде нещо, което не му е любимо. А да не говорим как си изпросва по някоя глупост от рода на бонбони и царевични пръчици, докато пазаруваме или ако имаме гости  Laughing Колкото по-голям става толкова по- трудно става и ограничаването на вредните храни. А уж обяснявам, и личен пример даваме, ама....

# 404
  • В две мънички очи...
Уф и аз включих ряпата със захар че да видим дали това няма да спре кашлицата. Направих и чая с лук, картоф и ябълка
Днес пулмоложката ме издразни яко - снощи видях че е писала че ще му изписва сингулер а той не е имал нито бронхит нито астма  newsm78 само тази кашлица която е суха и е на периоди - през нощта не кашля изобщо. Та днес обяснявала на гледачката че ми била обяснила да нося здравна книжка и т.н., а нищо не ми е казвала. Кирилова ни прати за снимка, Вичева реши че няма нужда и написа три изречения и каза да и донесем направление. И без това бях решила изобщо да не го вземам сингулера, но доста ме изнерви това как се изписват лекарства без  да има нещо.

Общи условия

Активация на акаунт