Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 409
  • 730
  •   1
Отговори
# 345

Моя грешка, предвид сходните наименования.
В тази тема съм под прицел за всяко тиренце Crazy.

Еее, Чери, сама си слагаш високо летвата, ще трябва да си я скачаш.
 Hug

# 346
Просто съм много разсеяна по принцип.
Извинявам се за грешките, които допускам.

# 347
Вече започвам да изтрещявам.
Снощи след двудневно затишие температурата отново тръгна нагоре.
Посетихме лаборатория. Дребната никога досега не е имала толкова прекрасни кръвни резултати. Вкл. и ЦРП 0.3. Всичко е повече от перфектно. Сега ще чакаме пишото да видя какво ще покаже. 

# 348
  • Mediterraneo
Ронка, стискам палци да е наред  Praynig Praynig

# 349
Рони , дано всичко е наред !  Hug

# 350
  • Пловдив
Момичета, от вчера малкият почна и да кашля и докторът ни изписа капки Синекод, въпреки че кашлицата е влажна. Зачетох се какво се случва, ако има секрети и в същото време се потиска кашлицата и ме хвана страх да го давам.
А този доктор, който го изписа уж  е много добър и известен и подчерта, че знае какво пише в листовката и въпреки това да го даваме.
Сега не знам какво да правя.  ooooh!
Някой давал ли го е в подобна ситуация?

# 351
  • София
Commelina, щом кашлицата е влажна, тогава трябва да се дава сироп за отхрачване. Синекод - а е за суха кашлица и ако се дава при влажна може да доведе до задържане на секрет в белите дробове и оттам нататък положението става сложно. Основното в - во на сиропа е бутамират цитрат и той потиска кашлицата.
Синекод до момента съм давала 2 или 3 пъти на моите деца и то когато съм била абсолютно сигурна, че кашлицата не е влажна. На твое място не бих го дала, но ти си знаеш най - добре Hug.

# 352
Здравейте момичета, и на нас ни предстои тръгване на ясла, а неминуемо и по-често боледуване. Записвам се да следя темата

# 353
  • В две мънички очи...
Някой има ли преки наблюдения върху алергия от портокали - само портокали  newsm78.
Ние май успяхме да локализираме алергията - винаги след сок от пресен портокал се започва лудото кашляне.
Синекод и Зиртек давах но минимални дози по предписание на лекарите - унг и пулмолог, но от днес ги спирам на моя глава та да видим.

# 354
Момичета, от АБ може ли да се кашля с отхрачване ?  newsm78

# 355
  • София
Момичета, от АБ може ли да се кашля с отхрачване ?  newsm78
Ако го няма в странични реакции, значи не може. Това в кръга на майтапа де...Simple Smile))
По принцип аб, би трябвало да лекува. т.е, ако има кашлица - тя да намалява, ако има Т - да спада и т.н. Въпроса е дали детето е било въобще за аб...и дали действа...или просто е било вирус и се лекува неправилно....и детето продължва със симптомите...

# 356
Емир , благодаря за отговора  Peace

# 357
Онзи ден на площадката детето ми си играеше с едно друго детенце и по едно време майката каза, че нейното било карало скарлатина след Нова година. Чета тук, че след АБ за скарлатина се пускат изследвания, а тя не беше и чувала за това. Но това не й пречеше да е сигурна, че детето й се е излекувало и няма да зарази другите деца  ooooh! Искрено се надявам детето й да  е било излекувано, че сега ще тръпна дали и моето не е прихванало скарлатина  Confused

Е хайде, хипотетично и твоето дете може да е носител на някакъв вирус или бактерия без да е болно и да заразява околните. И ти да не знаеш нищо. Подплашила си се, защото майката ти е споделила, иначе ти щеше да спиш спокойно в блажено неведение. Simple Smile Не си създавай излишен стрес сама.  Peace
Иначе и по принцип си права, основните симптоми на скарлатината изчезват за около 10 дни, но карантината е около 22 дни, т.е. детето трябва да остане в дома си средно 22 дни от момента на проявяване на заболяването. А в следващите 1-2 месеца преболедувалото дете трябва да се пази от контакт с болни от ангина и ревматизъм (болести, които се причиняват от бета-хемолитични стрептококи).   

# 358
  • София
Иначе и по принцип си права, основните симптоми на скарлатината изчезват за около 10 дни, но карантината е около 22 дни, т.е. детето трябва да остане в дома си средно 22 дни от момента на проявяване на заболяването.
Това пък от къде го намери....12 дни е инкубационния период. Заразяването спира 1 ден след приемането на антибиотик. Карантината ни беше 3 дни. Периода на прием на аб 10 дни. Карантината в ДГ беше 7 дни, независимо, че навсякъде се препоръчва 12.
. А в следващите 1-2 месеца преболедувалото дете трябва да се пази от контакт с болни от ангина и ревматизъм (болести, които се причиняват от бета-хемолитични стрептококи).  
А  това пък, вече съвсем не го разбрах.... Rolling Eyes въпросния стрептокок причинява ревматизъв и чести ангини...

Та нали писах, че каката ми е с червено гърло и днес не издържах и пуснах бърз тест за скарлатина - е излезе отрицателен, ноооо определено гърлото й е като предишния път. Утре ще ми излезе нормалната микробиология...Дано да не е и да бъркам, но такова червено гърло за втори път й случва...и първия беше, като изолирахме стрептокока...

# 359
Еми, така е по учебник, а кой как го прилага не знам. Цифрата 22 предполагам, че е свързана с необходимостта от изследвания на кръв и урина до 20-21-ия ден, които проследяват евентуални усложнения, които са най-големия страх от скарлатината. С изследването на кръв се установяват евентуални възпаления, а урината може да даде информация за състоянието на бъбреците.
Освен това, след 10 дневното АБ лечение трябва да се направи изследване на гърлен секрет, за да се види дали лечението е било успешно. Може да не е било и детето да остане (здрав) вирусоносител.
При всичко това не виждам как някой може да се излекува и да стане безопасен за околните за 3 или 7 дни. Не ми е ясно изобщо как може вашата карантина да е била само 3 дни, нали детето е приемало АБ 10 дни.  newsm78
Нито разбирам защо карантината в ДГ е била 7 дни при препоръчителна минимална карантина 10-12 дни.  newsm78  

А би ли ми обяснила какво означава това:

Заразяването спира 1 ден след приемането на антибиотик.

Общи условия

Активация на акаунт