Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 392
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Моите май ще минат леко този път, без тежки атрилерии.
Щерката се освести и хапна снощи малко, не е вдигала Т тази нощ.
Малкият беше леко топъл през нощта - 37.3-37.4. Предполагам, че и днес като се пръска гърлото с орофар и ще затихнат и при него нещата.

И моите са дълго кърмени, аз им готвех с неща от село и внимавах какво давам... Но си боледуват.
От щерката вече не мога да се оплаквам, като цяло е ок, въпреки че е скарана с плодовете и сега кара основно на месо и мляко. Това според мен се дължи на възрастта и усилването на имунитета.
Малкият се надявам и той да се закрепи с израстването.

# 406
  • Mediterraneo
За мен истината е, че нито дългото кърмене, нито здравословното хранене са категорични фактори за неболедуващи деца! Докато не премине периода на усилено боледуване, на напасване с всички видове вируси, които им се изпречват, няма оправия! Да чукам на дърво, и друг път съм го казвала- голямата вече не я мисля при всеки сопол и кашлица! Не й давам нищо нито за хрема, нито за покашляне, нито стимулатори разни! Боледува на крак разни вирусни истории, само като е с Т я спирам от училище. Миналата година пи само веднъж АБ, което си е вид постижение за нас, и то заради отит( там за мен нещата са едностранни- има ли отит, давам си чинно АБ, понеже си ме е страх!).

# 407
  • у дома
Напълно подкрепям горното мнение. В темата сме все майки, отговорни към децата - кърмени, хранени с домашна храна, без боклуци, спираме ги при първия сопол, държим ги в къщи  и прочие, пък боледуват  Crazy

# 408
В темата сме все майки, отговорни към децата - кърмени, хранени с домашна храна, без боклуци, спираме ги при първия сопол, държим ги в къщи  и прочие, пък боледуват  Crazy

Аз не съм от тези - не е кърмен нито ден, нямам достъп до домашна храна.
Обаче го спирам, когато е с хрема.
Истината е, че не мога да се оплача от имунитета му към днешна дата.

И е абсурдно да се твърди, че храната не е от значение за общият тонус на един организъм.

# 409
Ох,моето дете наистина вече е по-добре ,температура няма , само малко сополи,и може би и от тях кашля ,но с ряпата наистина действа.
Иначе аз мисля,че храненето,хранителните навици  са от значение  Peace

# 410
  • в огледалото на живота
Цитат
Аз не съм от тези - не е кърмен нито ден 
Дъщеря ми е беше същата.Не ми се разказват причините защо е така,но не е по мое желание.Дълго се обвинявах в интерес на истината от това,особенно четейки тук из форума как едва ли не е е задължително да кърмиш бебето си.От което ми ставаше още по зле:едва ли не не съм майка щом не произвеждам мляко..... Tired
Пиеше си детето АМ почти до 3г.Сега на ден изяжда по 1кофичка КМ вечер,а в почивните дни и повече.Прясното мляко,плодовете,зърненеите закуски обожава.Супите също.Е,понякога има нарушения с някое пакетче солети,но рядко.
И да,храната за мен е важен фактор не толкова за изграждане на имунитета,а преди всичко за добрия здравословен тонус на организма;т.е поддържайки го в една балансирана среда.Абе общо взето обвързани са нещата.

Исабел,какъв е този чай с картоф?Знам за лук,локум,орехи  но за картоф не съм срещала?

# 411
  • Пловдив
Моето дете вече 4 пълни дни е на антибиотик и все още държи температура 37,2.
И утре ако е така, пак ще вървим на лекар.
Вече 2 седмици ще му станат с температура, уж само от едното червено гърло  Rolling Eyes

37,2 не е нормална температура, нали? Никога не сме му мерили като е здрав, не знам колко му е нормалната.

# 412
  • Mediterraneo
Независимо от масовите твърдения, че това е нормална Т, аз никога не съм я възприемала за нормална. Още повече, че с такава "нормална" Т беше с пневмония... Стриктно следя Т на децата, когато са болни и дори 37 за мен означава, че нещичко не е съвсем наред!
А Т при прием на АБ след 72-я час от началото на приема направо си значи, че това не е правилното лечение.

# 413
Commelina, 37.2 не е нормално да се поддържа. Вероятно АБ не е подходящ.
Бих завела детето днес на лекар, най-малкото се обади по телефона, за да ти е по-спокойно.

# 414
  • Пловдив
Обадихме се, каза да изчакаме  до утре. Отделно личната вчера пак му пусна изследвания, но ще видим резултатите чак следобед, защото е втора смяна.

# 415
Ние изкарахме една кошмарна нощ. Температурата не се повлияваше нито от Нурофен, нито от Панадол.
Днеска бяхме на лекар, пак няма хрипове, но сливиците са подути. Разбрахме, че се обрива от Нурофен. За това днеска ако пак вдига лекарката ми каза направо Хексалгин, до сега не съм давала.
И изследванията ни са ок, но дано да спира тази температура.
Имаше съмнение за скрита пневмония добре, че това не е.
Сега ще пие Изопринозин. Лек ден и болните деца бързо да се оправят.

# 416
  • Пловдив
ПП: Двама лекари го слушаха, личната и един известен пловдивски педиатър, където ходихме за второ мнение, нищо не чуват и не виждат, освен червено гърло. Хем и антибиограма на носен секрет гледаха, като изписваха последния антибиотик.
Снимка ли да правим, някакви други изследвания, или да го водим при друг специалист? Може би УНГ, щом не могат да преборят червеното гърло толкова време.

# 417
В темата сме все майки, отговорни към децата - кърмени, хранени с домашна храна, без боклуци, спираме ги при първия сопол, държим ги в къщи  и прочие, пък боледуват  Crazy
Не мисля, че си помагаме ако така се идеализираме. Peace
Дъщеря ми не е кърмена, но първото й по-сериозно боледуване /с Т>38о, при това повече от ден/ беше на 2г и 2м. Вярно, че до годинката я пазех много, после вече - не. Домашна храна нямам. От току-що сготвеното ми, само яйцето е домашно. И на сополите почвам да претръпвам. А първите сополи текнаха с тръгването на ясла, на 2г и 8м. За 4 месеца на ясла, реално е ходила не повече в 30% от дните. И не е била толкова зле, но просто се опитвам да я спирам, пускам отпуски, викам майка, старата гледачка. Но от вчера пак е на ясла. Не й е чист носа, стича се нещо назад и кашля. Отпред рядко изтича секрет, белтъкоподобен е и само, когато промия. Слагам Киукс хипертоничния, Еуфорбиум спр., Виброцил. Давам ксизал, проспан, коластра. Всъщност еуфорбиум днес не съм слагала, тъй като не видях ефект от него. Дадох й ринитал, като че ли имаше ефект предишен път от него.  Сутринта й взех секрет, сега преди работа ще го занеса. И в зависимост от резултата ще мисля какво да правя. Но явно за да си изградят имунитет децата трябва да минат през период на по-чести боледувания. Е, разбира се, зависи и колко са сериозни тези боледувания.

# 418
Хексалгина на нас ни помага почти на 10-тата минута,Commelina,ние като страдащи от гърло и сливици,винаги се консултираме и с УНГ,най-добре си вземи едно направление и идете,нашата УНГ ми е спестявала много излишни лекарства и АБ,стига гърдите да са чисти де!

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 11:12 от Liliq_Zlatna

# 419
  • у дома
Commelina, виж как са кръвните изследвания и тогава решавай! Дано този път да сте пуснали CRP - от там, ще стане ясно има ли му нещо на детето или не. И ако е висок - аз бих направила снимка. Противно на другите момичета, аз мисля, че след едно тежко боледуване е нормално известно време да се поддържа такава Т. Това, при условие, че изследванията са наред. Утайката едва ли ще е паднала много от предния път, когато си я пускала.
Блу, Чери - пояснявам си мисълта - ние правим всичко, което е необходимо, но децата боледуват! И това е период и ще мине, независимо от нашите усилия. Под домашна храна имам пред вид готвено в къщи, не задължително от "градината на баба". Никой не идеализирам и разбира се, храната е изключително важна, не само за децата...

Общи условия

Активация на акаунт