Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 389
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Тааака на каката какви ли не секрети пуснах и нищо не се изолира, но пък има клиниката на скарлатината - малинов език, яко червено гърло с точки като карфички, гнойни налепи няма,  което вече 5 ден не минава, Т не вдига обаче. УНГ изписа антибиотик - за нея независимо, че мб е чиста е  бактериална инфекция с клиниката на скарлатината. Не знам дали това, че веднъж я е карала с изриване, не е причина да не вдига Т и да е само с червено гърло, което не се повлиява от нищо. Мисля да почна аб - зинат изписа Thinking На малкия мб е дала растеж - да видим какво ще излезе Thinking
Някакви съвети по моята дилема - почти съм 99% сигурна, че трябва да дам аб, малко ми е тъпо, че ще е наонче бонче, но гърлото си седи едно и също и не минава....а много вярвам на УНГ то ни, което е категорично, че при такова гърло е належащ.

# 421
  • Mediterraneo
Ами като му вярваш, давай АБ. Аз лично при чиста МБ и без Т, независимо от клиничната проява, не бих дала АБ  Peace

# 422
Противно на другите момичета, аз мисля, че след едно тежко боледуване е нормално известно време да се поддържа такава Т. Това, при условие, че изследванията са наред. Утайката едва ли ще е паднала много от предния път, когато си я пускала.
Това и аз го мисля. Peace Утайката влиза в норма 10-14 дни след оздравяване, левкоцитите се нормализират бързо. За ЦРП - не знам, признавам.

Емир, кой взема гърления секрет? Ти или лекар?

# 423
  • София
Ами най-вероятно ще дам, защото й огледа и третата сливица и каза, че се стича гноен секрет отзад...щом е гноен - ясно какво е. Но съм свикнала мб все да има нещо и да знам кой е верния антибиотик. Ако не го дам - най-вероятно след седмица ще е с висока температура и доста други симптоми знам ли....Егати чуденката значи....В  ДГ няма да я върнат, защото не гледат гърла Wink, реално мога спокойно да си я пусна - това в кръга на майтапа де....носа е запушен, но за мен не е читава работата и е въпрос на време да загрубеят нещата  Thinking Може и да бъркам де...
Блу - гърления го взеха в Рамус - но аз от тази лаборатория нещо не съм доволна, но педи работи с нея и затова. Носния вчера УНГ-то във Вита.

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 11:26 от EmiR

# 424
  • у дома
Е как, едновременно - чиста микробиолгия и гноен секрет отзад? Това е нонсенс някакъв...  Rolling Eyes

# 425
  • sf
Ето ви предложение за каляване  Mr. Green
Скрит текст:

# 426
Commelina, виж как са кръвните изследвания и тогава решавай! Дано този път да сте пуснали CRP - от там, ще стане ясно има ли му нещо на детето или не. И ако е висок - аз бих направила снимка. Противно на другите момичета, аз мисля, че след едно тежко боледуване е нормално известно време да се поддържа такава Т. Това, при условие, че изследванията са наред. Утайката едва ли ще е паднала много от предния път, когато си я пускала.
Блу, Чери - пояснявам си мисълта - ние правим всичко, което е необходимо, но децата боледуват! И това е период и ще мине, независимо от нашите усилия. Под домашна храна имам пред вид готвено в къщи, не задължително от "градината на баба". Никой не идеализирам и разбира се, храната е изключително важна, не само за децата...

Абсолютно подкрепям и двете твърдения  Peace

# 427
 Laughing  Peace
Аз това го правих няколко пъти тая зима в планината. Но детето не съм го подлагала на този процедура още.

# 428
  • София
Еми факт - УНГ то обясни, че може в да не е стигнала до лигавица и затова така да се е получило...а доста трудно я удържах на стола, лекарката да й вземе секрет - то беше дърпане, ритане...Не знам... Rolling Eyes

# 429
гърления го взеха в Рамус - но аз от тази лаборатория нещо не съм доволна
Т.е., сама допускаш, че може да не е взет коректно? Да пуснеш друг? Състоянието на детето позволява изчакване.
Аз съм давала АБ без Т и без пускана МБ. По клинична картина, по преценка на педиатъра и по лично мое майчино усещане. Peace Не се обвинявам.

ПП. Май заради това лекарите ни спестявам често изследването. Но като се натискаме майките...

# 430
  • София
Блу хаха питах я днеска ...викам да пуснем нов  - категорично каза, че няма смисъл при видимата клинична картина. И тоя път не аз се натисках, тя ми предложи, защото видя гнойните секрети...видя чистия гърлен резултат, видя червеното гърло...От 3 години я водя при нея и доста аб ни е спестявала, бориме локално изчакваме,  а сега е категорична - та няма какво май много да му мисля.  Thinking Все пак благодаря, трябваше да споделя с някого....

# 431
Емир, и аз бих се доверила на проверен лекар.
Дано ги изтрепете вече стрептококи Peace.

# 432
  • София
Е дано....и като я върна в ДГ, като половината не са се лекували  келфайда дет се казва.

# 433
На практика се получава така. Затова щом видя карантинна бланка "Скарлатина" и поне седмица след махането й още треперя, защото както знаеш 1 случай не е причина да се изследва цялата група. А още по-лошото е щом има повече от 2 случая и повече позитивни деца при взет гърлен секрет, че има родители, които се правят на луди и не лекуват носителството на децата си.

# 434
  • на последния етаж
Блу - гърления го взеха в Рамус - но аз от тази лаборатория нещо не съм доволна, но педи работи с нея и затова.
Защо? Ние тази седмица пак трябва да правим АСТ (че преди две седмици резултатът беше точно на границата).

Общи условия

Активация на акаунт