Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 367
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
  • София
cveti__petkova, и според мен е добре лекар да види.

Ти ако можеш - виж гърлото. Ако е зачервено, може то да е причина за Т.

Този път при каката - Т се вдигаше и сваляше 3 дена. Ако наближеше 39, давах нещо за Т. Имаше главоболие, но гърло и гърди - ок. Вече дивее и се тръшка - демек на оправяне е.

Малкият вдигна Т с ден закъснение след нея. Но при него пък се оказа зачервено гърло и съотвено го почнах с орофар.
Тази нощ вече нямаше Т - надявам се, че сме се справили с гърлото.

# 496
Оох тези опити на сестрите да си спрем децата направо до гуша са ми дошли. В миналата ни ясла направо ни бяха побъркали. По едно време като ми звъннеше телефона първата ми мисъл беше, че нещо е станало с децата и ми звънят от градината.  #2gunfire

Да попитам, давах им ехинацея форте 2 седмици и сега от седмица и половина съм я спрала. Някой знае ли след колко време мога да започна да давам пак?

# 497
J!NA, курсът за профилактика с ехинацея за деца е 3 месеца без прекъсване. После се прави почивка.

# 498
Благодаря ви, момичета. Сега се сещам, че преди време ни бяха излезли с номера, че след сън имала лека температура, 37.2-37.3о. Вероятно и тогава е било номер, на който се вързахме. Естествено, че докато я вземем беше паднала. Но вече са решили, че сме понатрупали опит и няма да се вържем на една Т. Както и да е, наистина се надявам да не е имало нищо, защото все пак ми мига лампичка. Междувременно записах час за УНГ за петък. Дотогава ще е излязъл секрета. Чист или не, искам УНГ да я диви. Според педиатърката вчера всичко е наред, но...

# 499
Sourcherry, благодаря! В листовката пишеше, да не се приема повече от 2 седмици та затова питам.

# 500
Тогава давай според листовката.
Тъй като давам ехинацея всяка зима и на моето дете му се отразява чудесно, питах педиатъра+доверен фармацевт. Мнението им е, че ехинацея може да се прилага за 3 месеца без прекъсване и после се прави пауза.

# 501
Много е трудно да опазим децата от вирусните заболявания. Много е неприятно, когато учителките в детската градина изпращат децата у дома, а се оказва, че са съвсем здравички. За моя радост в нашата група нямаме подобни оплаквания, нито пък от родители, които изпращат децата си недоизлекувани.  Моето дете също вдигна висока температура еднократно преди два дни и сега се гледаме у дома, за да съм по-спокойна и да го наблюдавам. Често взимам различни витамини от тази серия http://apteka.framar.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0% … D1%8F/yummi-bears Сега давам тези с ехинацея и витамин С.

# 502
Като видях Ями Беърс се сетих, че тази сутрин в аптеката видях, че Волмарк са напускали доста нови видове витамини+ехинацея+цинк и опаковките са с доста количество - 80 таблети.
Но пък аз разчитам на добрия стар Саностол.

# 503
Аз пък вчера взех една примоция Имунобор Кидс сироп + Витабор Кидс. Имам добро мнение за хранителните добавки на Борола, пък ще видим. А с ехинацея бях забравила, че има Имуномикс сиропа.

# 504
Три дена малката беше с висока температура. Явно на нас Сумамед ни действа от 4 ден.
Тази нощ Т варираше от 37,2 - 38,2 не съм давала нищо. Надявам се вече да минава този вирус.
Сега е много изморена и очичките са й още влажни.
Искам да ви попитам някой дали е използвал Изопринозин и може ли той да е повлиял на Т (или от Сумамеда).

# 505
Значи пак започвам ехинацеята, че последния път определено имаше ефект.
На моите тамън им мина хремата и след два дни пак сополи smile3511

# 506
Исках да споделя също, че давам витамин С на ампули за деца, през определен период от време или когато усетя че детето има настинка.

# 507
...Но пък аз разчитам на добрия стар Саностол.[/i]
+1, още от моето детство - непроменен.

# 508
Значи пак започвам ехинацеята, че последния път определено имаше ефект.
На моите тамън им мина хремата и след два дни пак сополи smile3511

Тайс форте е с етанол в състава и вероятно затова срокът е до 2 седмици.
Потърси ехинацея без етанол, мисля, че Тайс имат и такъв вариант.
Ехиначи-то, което аз давам е за деца над 3 години. Но вероятно защото е таблета с форма на мече и е като превенция срещу задавяне.

# 509
...Искам да ви попитам някой дали е използвал Изопринозин и може ли той да е повлиял на Т (или от Сумамеда).

няколко страници по-назад в темата има много писано и споделено  Peace
аз лично не съм давала, затова погледни там.

Общи условия

Активация на акаунт