Американки пращат 145 позитивни мисли и виртуални прегръдки към Сиатъл

• 35 190
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
Не мисля, че честотата определя харесването, а причините поради, които понякога налагат и сблъсъкът с институции и хора. На мен ми е супер ходенето сама с детето. И макар, че градовете с ин лоу са много близо, пак се изнервям от времето, което трябва да утрепя в път и стоене в град, който нищо не значи за мен. Тази година идваха до нас за щастие. До момента имам устна уговорка с мъжа ми да стоя там, където се чувствам спокойна. Истинско щастие и почивка за мен се оказа къщата на една от бабите ми и наблюдаването на изгрева много рано сутрин в спящ дом.
Най- големия ми кошмар обаче е, че се налага да живея в Бг и се чудя къде и какво да работя. Събувам го периодично.

# 556
Не мисля, че честотата определя харесването,

И аз. Всяка година ходя, даже и по 2 пъти се е случвало.

# 557
  • САЩ
Колкото по-дълго не ходи човек в Бг, толкова по-ужасно му се струва. Аз ходя редовно, много ми харесва, на децата - също. Дано така да продължи. Отстрани нещата изглеждат по-различно.

И аз мисля така. Ние ходим всяка година или най много през две. Виждам и хубавото и лошото, но него се научих да не го коментирам с хората които си живеят там. Коментираме го с мъжа ми и до там. Приемам БГ като място за ваканция, за сега дори ол инклузив с детски клуб така да се каже  Laughing Докато са що годе млади родителите ни и се грижат за себе си най вероятно ще е така. После ще стане сложното, но като дойде ще го мислим. От сега няма файда. Към момента не искам да се връщаме там за постоянно, но никога не се знае как ще се развият нещата.
Джейн разбира се че ще правиш грешки и дори ще имаш комични ситуации в началото, но хич да не ти пука. Така ще се научиш. Аз като погледна назад осъзнавам че точно от страх за грешки и да не ме помислят за тъпа  Mr. Green много внимавах, та чак си мисля до степен че станах по-затворена от преди. Мисля си че се промених  много в това отношение. Та затова си мисля бъди това което си и хич не се коси за някоя грешка.
За издокарването има голяма разлика тук и Мидуеста. Тука си е друг свят просто, няма въобще място за сравнение. В Мидуеста дори и на работа като се издокарваха имаше по нещо "грешно" Я обувките неподходящи, я чорапогащника набран, пък обул панталон [/b] [/b] със светещо бели маратонки, абе докаран ама ...

# 558
Ние сега си ходихме за Коледа, след 3-годишно отсъствие.
Не съм сигурна какво ви нервира, на мен всичко ми хареса. Ходих и в НАП, и в Гранична полиция, и лична карта сменях - ами след това написах благодарствени имейли на всичките офиси, в които влязох. Навсякъде всичко ми се обясняваше спокойно, в подробности, при това от хора, на които често не им и беше работа (примерно в НАП охраната ми обясни в кой офис и на кой етаж да отида, защото не се разбрах с електронната им система нещо). Върхът беше, че аз правих всички документи в най-голямата лудница, в работните дни между Коледа и Нова година, когато де що има чуждопребиваващ е дошъл да си оправи бумагите. Хората работеха с удължено работно време, без обедна почивка, без задължителните им технически почивки, и докато имаше хора на опашката. Паспортното затвори в осем вместо в четири. И през цялото това време тези служителки, които така самоотвержено бачкаха, опашката ги плюеше, ругаеше, то бяха крясъци, претенции и махленски разправии... и вечният рефрен "пък на, при нас във Франция колко по-добре е". Това, че служителките лично нямат пръст в закона за Здравното осигуряване и блъскат като хамави тези дни, вероятно и без да им плащат извънредни, нямаше никакво значение. На мен лично ми стана много болно за тези жени тогава.

Сега, че има какво да се дяла - има. Ама имаше и много, много положителни промени от това, което видях.  Peace

# 559
Вашия град не случайно е по всичи класации, явно има защо.

# 560
Като мръдна по- далеч от Чикаго и околия и аз се депресирам ужасно. Иначе и той се води Мидуест.

janajar, аз попаднах в километрични 4-на опашки, с почивка и утрепани 2 дена за лични документи. За шофьорска книжка бяхме в хале без вентилация. Юни месец. Ами не съм доволна.

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 23:16 от Niki1

# 561
Като мръдна по- далеч от Чикаго и околия и аз се депресирам ужасно. Иначе и той се води Мидуест.
а ти къде се намираш

# 562
Е, Ники, то и в паспортното в Слатина нямаше отопление и коридорът беше претъпкан с народ, ама то не е вина на служителките. Инфраструктура не се сменя за една нощ, пък и за да се смени трябват пари. Но лошото за мен не засенчва хубавото в случая.  Peace

# 563
Анет, аз проблема с билетите го решавам с rush tickets. Не сработва винаги, сиреч може да няма места и тогава ти трябва план Б за вечерта, но в 9/10 случая работи. Е, не става въпрос за гостуващи супер популярни продукции, за такива даже не съм опитвала. Но като цяло за театър/концерт повече от 20-30 не давам, а детския театър беше даже по-малко.

В Чикаго бях един работен ден близко до китайското посолство и момичетата, които видях да отиват на работа ми събраха очите, всичките до една бяха извадени от модно списание. Тук при мен не е точно така, например не се гримират толкова, дори и за работа, но като цяло са доста стилно облечени.

# 564
Е, как за една нощ? 2009 сменях лични документи. Обедните почивки не фигурираха, но се взимаха. Не се заключва вратата след 4.30 до обслужване на последния клиент, а си се работеше до 4.30 без значение, че има още 10 човека, които чакат там цял ден. В Сф документите се подаваха на едно място, в моя град на 2 места.
Била съм зимата у дома и си казвам, че за продавачките в магазините ме е било най- много жал. На печки с реотани бяха повечето.

# 565
  • The QC to be!!!
Бенс те тези 14% в действителност май са повечко... може и към 20% да ги докарват! А от към Т/дъжд и зеленина го докарва като в НЗ.

Хъм гледам много споделят същото мнение за Бг. което аз имам... ходя си мин по 2 пъти на година от както сме тук в ЕС, да не кажа, че и по 3 пъти си ходих 2 години... не мисля, че ходенето и харесването имат обща връзка.

По магазините, на детските площадки и на фермърс маркетите няма да видите дамите с токчета и добре облечени.  Wink

# 566
Не, не съм се изразила разбрано пак. Идеята бе, че акрос дъ кънтри 50 бона е мидъл клас, но в някои покетс и най-вече НЙ това е бедно. И пак в тези покетс хора с 500 бона се приемат за мидъл клас.  Grinning

Аз обичам да си ходя до БГ (по стечение - всяка година), обичам и да ходя където и да е, само да е пътуване, пък било Гуглянци или Мейн или Маями или Калифорния или Кариби или Европа. Размърдва ми мозъка  Mr. Green Научава ме на добри маниери с преуморени служителки, дори и когато не са най-компетентните. Напомня ми да си пазя личните неща, защото иначе в полицията ми се смеят (фактът, че ме ограбиха 1/2 час след като си купих нещо скъпо е моя вина). Научавам се да проверявам 1 инфо по 3 инстанции поне. Обаче се чуствам като турист и знам кога точно ще се прибера. С една японка това лято на пъпа на София коментирахме колко е хубав градът за туризъм, тя беше толкова приятно впечатлена, особено след като гърците я бяха убеждавали, че по-мръсно, крадливо, гадно място от София в Европа няма.

Сега на някои от тези места би ми било много трудно и/или скъпо да живея, но да им се насладя за седмица-две - винаги  Flutter
(както и да се посмея на това колко съм се разглезила)

ПС А, Бейби, ама както Соли и Ати споменаха и при "анцузите" има по-по-най  Wink

# 567
  • The QC to be!!!
Агент-ке  Hug бреееее, така е, и по бански без бански си личи кой коя класа е бре....

# 568
Момичета, колко време горе долу трае процедурата по натурализация? Знам, че е различно по щати, но ориентировъчно?

# 569
  • The QC to be!!!
Терминатор моята ордиъл беше към година и половина, на половинката му отне 4 месеца, на познати 1, 3 месеца. Явно е много относително, но сега, в сравнение с преди, нещата се уреждат много по бързо.

Сетих се за нещо... като казахте дами с токчета... навремето като живеехме по Чикагалииско, често сме засичали мадами с токчета и копринени рокли да се разхождат по парковете... ха сега познайте какъв език говореха?  Laughing А и си представете не паркове като лей шор драйв, а като този дето е към 40-на мили алея и почва от Нортбрук и стига до даун таун-а... Ако не сте запознати, да поясня, това е асфалтирана алея, в гората, тук там има барбекю стейшънс или пък под навес, но си е в гората.

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 23:28 от Baby*

Общи условия

Активация на акаунт