Американки пращат 145 позитивни мисли и виртуални прегръдки към Сиатъл

• 35 125
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
За гифтед програмите и на мен тепърва ми предстои да събирам впечатления. На дъщеря ми (2 клас) й предстои тестване. От 3 седмици чакаме да назначат дата за теста. Впечатленията ми са, че понякога мудно стават нещата; не че съм се разбързала за някъде  Grinning В нашия дистрикт е в отделно училище, един ден от седмицата. Аз хич не се впрягам за тези неща. Ако я одобрят - ще ходи, ако ли пък не - задраве да е  Peace При нас може да тестват детето веднъж на 2 години, т.е. ако сега не я одобрят - чак след 2 години пак ще може да се яви на теста.

За граматика, пунктоация и прочие хич не се заглеждам. Само ако са 10 + реда писаници без видима главна буква или пукната запетайка, тогава не чета и директно прескачам  Crossing Arms

# 661
Аз ще замълча за правописа, че вече се изложих достатъчно  Laughing.

Аз не знаех, че обеца и обица са дублети. Добре, че имам две грамотни другарчета, които ми напомнят и ме поправят  Heart Eyes

# 662
Французите са виновни са сешоара.
secher - sechoir
Ние сме си го краднали дословно, както май по принцип си правим.

Къде гледате правописния речник? Има ли го онлайн?

Забравих най-важното - малкият ми син вече се изправя, от една седмица го прави и при нас е весело.  Laughing

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 18:18 от Atti

# 663
  • Чикаго / София
Лени, бачатата е красив танц, в унисон с темперамента на хората от страните, за които е типичен мисля аз.

И аз съм на това мнение. Хареса ми танца.

# 664
Ох, моля ви се, няма нужда да си правим тестове с дублетни или спорни форми, като на всички е ясно от километри, когато някой е функционално неграмотен, нали?

Е, Бубка, ако не се лъжа ти започна  Mr. Green Спомена абсолютната си нетолерантност към правописни грешки, а после се се съгласи с Atti, че трябва да си поддържаме правописа и че не е лошо да се поправяме, именно с тази цел.  Peace  Wink

А колкото до дублетните форми, "именик" не е такава - "именик" и "именник" са две различни думи. Дублетна форма е когато има два правилни варианта на една дума.  Peace

Да припомня, че аз не веднъж призовах да не се поправяме.   Wink Но ако държите да продължаваме - ще.  Simple Smile

Atti, аз гледам това:

http://kaksepishe.com

# 665
Zoie, аз казах, че няма проблем мен да ме поправяте.  Peace Може и на лични, ако не другите не им е приятно.
За именик - именник пак не разбрах и отивам да се образовам. Имам някакво залитане към двойното "н", ако не сте забелязали. Simple Smile

# 666
  • USA
Зои, не знаех, че двете се пишат различно. Благодаря, че каза.
Бубка не се е заяждала за правопис, каза си момичето какво я дразни и стана ясно, че не върви с червената химикалка, а говори за явна неграмотност. Явно има доста докачливи на правопис хора и стана голямо обяснение и оправдаване. Истината е, че някои хора винаги ще ги прочета, независимо от пълен член, малка буква, "обеца", етц. За мен не е драма, някой ако пише "именник" с 2 н, но се радвам, че и двете научихме нещо. Аз също нямам проблем да ме поправяте.

Бубка, няма да има проблем на стола - те са най-лесни.

Лени, много е хубав танца. Какъв е бил спорът?

# 667
еха Mr. Green
*
Бубка-не пускам сами. С училище-да, двамата сами на лифт-аз зад тях-да, с приятелче сами 2та,аз зад тях-да, но съвсем сам/и-тц. Лифтовете са седалкови,без предпазител отпред #Cussing out, Ст'с задник е с големина на паничка за бяло сладко,нямам нерви да го мисля къде ще се изсули. Твоята схема е сложна обаче. Урок 1 от тази зима е че купувам най-ужасно ярките якета за следв.сезон,хич не ми пука колко са грозни и като светофари,важното е да ги виждам по пистите..
*
Атти-стара съм нещо за ласт мин билети.Цялото ни студенство мина с такива,сега обаче муднооооооостт  и мързелллл..

# 668
Атти-стара съм нещо за ласт мин билети.Цялото ни студенство мина с такива,сега обаче муднооооооостт  и мързелллл..

Тогава нямам идеи.  newsm78 Ще си плащаш за гяволъка, май.  Laughing

Аз пък не мога да планувам, не се знае утре дали точно на това ще ми се ходи, а за театър особено много ми се менят настроенията. Или по-скоро планирам, планирам и пак в послендия момент се решава, та по-добре да не ходим, отколкото да изгорят пълни билети.

# 669
Имам някакво залитане към двойното "н", ако не сте забелязали. Simple Smile

И Цонна, и Цонна Simple Smile

Честито ти ново пренареждане на къщата, обрани цветя и още чифт пръстчета по стъклата на врати и прозорци Simple Smile Сякаш вчера съобщи новината за раждането му.

# 670
Имам някакво залитане към двойното "н", ако не сте забелязали. Simple Smile

И Цонна, и Цонна Simple Smile

Ники, хахаха Joy

И аз, и аз - все още ми е трудно да свикна (преди няколко месеца прочетох за именик и рожденик) и ми е кофти като ги пиша по новия начин. Нещо в мен много иска да си им слага двойно Н и това си е!  Laughing

Цитат
Честито ти ново пренареждане на къщата, обрани цветя и още чифт пръстчета по стъклата на врати и прозорци Simple Smile

Много хубаво казано, присъединявам се и аз. Simple Smile

# 671
Ники,  Hug

Zoie, предлагам да започнем подписка, за въвеждане на двойното "н" навсякъде, където му се полага.  hahaha Така де, нали езикът трябва да се развива.

# 672
В началото бях Цонка, но във форума имаше една жена, която беше експерт в някаква област и се казваше Нонна, не можеха да я кръстят само Нонка, та с двойно н, та и аз реших, че ще ми ходи двойното н. Mr. Green

# 673
В началото бях Цонка, но във форума имаше една жена, която беше експерт в някаква област и се казваше Нонна, не можеха да я кръстят само Нонка, та с двойно н, та и аз реших, че ще ми ходи двойното н. Mr. Green

Ами да, къде къде по - авторитетно звучи  Crazy

Аз пък да ви се похваля, доживях да видя моя снимка в профила на друга потребителка. Не ми се вижда ясно лицето, ама сега се чудя да й кажа ли нещо или да си стои снимката.

# 674
Ох, развеселихте ме от сърце  hahaha

Бубка, не пускам сам на седалков лифт, едва ли скоро ще го направя, пък и не е имало нужда досега, вървим семейно в пакет  Grinning

за видеото, което пуснах - приятелка го прати на нейния проектобойфренд, който е мексиканец (от по-висшата класа така да се каже). Той го отворил в присъствието на някаква негова приятелка (също мексиканка) и двамата били 'потресени' от директния сексуален подтекст на танца.
Аз и моята приятелка бяхме учудени от подобно мнение, да, бачатата е сеншуал танц, но на мен ми се видя красиво изпълнението, което пуснах...
Мексиканецът, на свой ред каза, че в Мексико никой  не танцува, освен по-бедните (по-простите така да се каже) и ни пусна видео от дискотека в Мексико, където музиката си върви, пълно е с хора, но никой не помръдва да танцува...

Та интересно ми беше да видя какво ще кажете в темата по темата  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт