Американки пращат 145 позитивни мисли и виртуални прегръдки към Сиатъл

• 35 199
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
Между другото за всичко които не ме познават аз съм Еми и ми е приятно да се сприятелим.
Поздрави от слънчева Луизиана.  Тъй като аз след дни може да се местя в Мичиган по-точно към Ийст Ленсинг, как е там има ли българи тук от тоази щат.

# 526
Niki1, Фея Кръстница, благодаря за споделеното. Мокетът ни определено е пран, просто се чудих как е с "перяща" прахосмукачка, дали има смисъл. И да наистина всички сгради са в топла земна гама, определено това ме впечатли и особено добре се сливат с пейзажа.

# 527
  • Boston, MA
Добре дошли на новите!

А някоя от вас ползвала ли е лаковете на Дебора Липман?
...

Сами не се мажат, за съжаление. Това е моят проблем. Simple Smile

Не разбрах проблемът със шкафовете.

# 528
Здрасти, Еми! Само Левски!  Flutter

Мис Нели, не лъжи! В щатите никой не носи токчета  Laughing
Терминатор, това НЕ Е ВЯРНО!  Shocked
Е хайде сега, пошегувах се Simple Smile Но е истина, че като цяло по-малко държат на външния си вид.

Не знам как е като цяло, но в частност и според моето нескромно мнение в тази страна има много по-силно класово деление (и стремително обедняваще средна класа), отколкото ние някога сме сънували.

Следващите ми съждения важат само за американци, не за имигранти....

Също така съществува много силна правопропорционална зависимост между годишният доход, степента на обучение и вниманието и средствата, които се отделят за поддръжка на външния вид. Като всяко правило и това си има изключенията, но са малко... който прави парите може да си позволи и активна почивка, и качествена храна, и разумен модел на живот, пък за капак и някой чифт Лобутинки за стройните крачета на жена му, чийто фитнес абонамент и йога ритрийт/год струват повече от год. доход на секретарката му, която просто няма пари за такива луксове.

Т.е. нека да бъдем любезни с хората и да не търсим стил и изтънченност в квартали, които се изхранват със субсидиран хай фруктоз корн сиръп. Просто бедните са много повече, отколкото сме свикнали да вярваме. И да - и поддръжката на фасадата не е евтина и билетите за театър хич не са... и джапанките на мадамата с новия Лексус са 5 пъти по-скъпи от моите  Wink

# 529
  • USA
Терминатор, не знам дали си работила тук, но американците си носят токчетата на работа  Laughing. И въобще, доста се докарват на работните си места, или поне на тези, на които аз съм работила. Няма как да се види ако не ходиш на работа. На мен ми харесва лежерността в ежедневието. Всички сме виждали младите майки в БГ с къси поли и токчета пирон 10 см да бутат количка. Много им се възхищавам. Аз започнах да нося маратонки след като родих, а си купих равни обувки, след като си скъсах сухожилието.
Това, което казва АП също е много вярно.

# 530
  • WA, USA
Около мен всички се докарват, аз май съм най-неглеже.

Много ми се мърда нанякъде и сме го замислили но не знам дали в друг щат или към НЗ, тя ми е стара любов и съм си я набелязала като дестинация. Само да завърша тази година Crazy
Някой живял ли е в Уест Вирджиния? Доста диво ми се вижда и имах една възможност наскоро ама паснах. Откъде черпите достоверна информация за стандарт на живот и училища за децата? Някакви сайтове да препоръчате?

Дано не ми се налага да се прибирам да живея в България. В момента ми вадят едни документи от СУ и абсурда е пълен, до такава степен че ми се приплаква как горките ми родители и роднини живеят там и оцеляват. Имам чувството че ако се върна ще се гътна на първия ден от инфаркт или просто ще полудея от ненормални институции и бюрокращтина--шуро/баджинащина.

# 531
Тук си има нещо като "униформи" според това какъв ти е дохода и къде се намираш. В даунтаун в работен ден може да се видят най-добре облечените хора, както и след работа по заведенията. В ъптаун в работен ден, униформата е йога панталони и спортен потник, така са облечени  и повечето майки с деца, които срещам. С това горе-долу свикнах, но все още се шашкам как отношението към мен се променя, като сложа костюм - веднага ставам "M'am"  Laughing

# 532
Не знам как е като цяло, но в частност и според моето нескромно мнение в тази страна има много по-силно класово деление (и стремително обедняваще средна класа), отколкото ние някога сме сънували.

Следващите ми съждения важат само за американци, не за имигранти....

Също така съществува много силна правопропорционална зависимост между годишният доход, степента на обучение и вниманието и средствата, които се отделят за поддръжка на външния вид.
С това съм абсолютно съгласна  Peace, но продължавам да си мисля, че не добрият външен вид е следствие на дохода, а доходът е следствие на образованост и интелигентност(в България например, не бих казала, че има такава връзка).....ако се разбра какво искам да кажа Simple Smile
Терминатор, не знам дали си работила тук, но американците си носят токчетата на работа  Laughing.
Мислех да го вметна (че не съм работила), но въпреки че основните места, които посещавам в момента са детски площадки и супермаркети, по разбираеми причини, ми се случва да виждам значително по-малко стилно облечени жени и момичета. Всъщност онзи ден коментирахме подобна тема с мъжа ми, аз бях изненадана, че изобщо виждам такива, а той каза, че богатите наистина се поддържат и обличат добре.

# 533
Не знам как е като цяло, но в частност и според моето нескромно мнение в тази страна има много по- силно класово деление....
Също така съществува много силна правопропорционална зависимост между годишният доход, степента на обучение и вниманието и средствата, които се отделят за поддръжка на външния вид.

За тези неща дори има значение дали е lower middle class или upper middle class.

+++

Терминатор, по мои наблюдения в Сиатъл хората са повече outdoorsy, laid back и неглеже, пък макар и в Майкрософт да работят. Wink

По този повод-миналата година кандидат клиенти, на фирмата в която работи мъжа ми, от Тексас, избраха друга фирма, тъй като колегите на мъжа ми били много костюмирани. Crazy  Laughing

+++
И на нас ни се мести, а и работодателите на мъжа ми не помагат с постоянните подхвърляния по темата.

В Ирландия хубаво, но има 14% безработица. Thinking

Добре дошли на новите момичета!

# 534
И да - и поддръжката на фасадата не е евтина и билетите за театър хич не са...

Ние сме  upper lower middle class Laughing
Aз само от опит в закупуването на билети мога да кажа, че билетите са евтини. За съжаление не ми се случва да ги посещавам представленията, само купувам... Ех, съдба:). Аз пък смятам, че жена изкарваща средна заплата може да си позволи прилична фасада, е няма да е лимитираната колекция на не знам си кой дизайнер, но дрехи с качествени материи в Америка могат да се намерят на достъпни цени за мнозинството хора.

Не знам дали външния вид е следствие на дохода, но съм забелязала, че много черни жени винаги са облечени със скъпи дрехи. Не знам сигурно на всичките мъжете им работят на  Wall Street  или мацките са с МБА от Колумбия. Дет се вика да живеят кредитните карти...

Два цента, по два цента и ще стана богата.... Laughing

# 535
Тъкмо вчера влизах в аутлета на Поло Ралф Лорън, много прилични цени и доста добро качество по мое мнение.  Е, знам, че за някои е недопустимо да е аутлет, ама пуловерите са си пуловери.

И аз в началото не харесвах мокетите, обаче за деца е идеално, въргаля се Мишока по земята и хич не го мисля твърдо ли му е, студено ли му е, а и мръсотията много не личи. С една мощна прахосмукачта и е чуден.

Наиситна  тука времето сякаш по-бързо минава, все ходим някъде, все планове правим и все не стига времето. Като знам в Бг как все пред телевизора висях и даже отпуска не ми се излизаше....

# 536
Като ви слушам все едно в друга Америка живея...
Тук жените са наконтени, мъжете са наконтени, децата са наконтени и от неудобство гледам да не се делим от всеобщата наконтеност поне през седмицата  Laughing

С лака съм 1 към 1 като Ники, но без грим скоро не съм излизала.
Все още се подстригвам сама обаче  bowuu

Предпочитам Австралия пред НЗ за живот. НЗ е малко 'слоу' за моя вкус, дори и Окланд не се чувства като голям град. Много е различно от пренаселените УСА... Ирландия е прекрасно красива, но трябва да си перде и да не ти пука от времето.
Сингапур ми легна на сърцето от пръв поглед, но работния латино-дух в Маями по ми допада от работохолизма в тези части на Азия (превод: помързява ме), та едва ли...

Добре дошли, нови момичета!   bouquet

# 537
Наиситна  тука времето сякаш по-бързо минава, все ходим някъде, все планове правим и все не стига времето. Като знам в Бг как все пред телевизора висях и даже отпуска не ми се излизаше....
При нас е точно обратното.
Бенс, на мен пък ми се струва, че тук има много по-стилни и прилично облечени жени, отколкото във Финикс или Канзас. А в Майкрософт, мисля (тук Евата ще каже), че не е желателно да си особено нагласен.

Относно обедняващата средна класа, не знам дали съм го споменавала тук (че аз много говоря, а още повече забравям), но лелята на мъжа ми, която е пенсионерка, седеше да ми обяснява, как били бедни, и трябвало да си правят сметка за всичко, от друга страна карат чисто новa Хонда ..... за мен това не е бедност.

# 538
Догледах с няколко заспивания Zero Dark Thirty - препоръчвам!

За тези неща дори има значение дали е lower middle class или upper middle class.

Абсолютно! Скоро някой беше постнал тук линк за статия колко струва да живееш в НЙ и там доста забавно обяснаваха, че общо взето в рейнджа 50-500 хил. год. доход всички се считат "мидъл" клас!

Лени, при теб не е Америка, сори  Mr. Green  казвам го с най-топли чуства към "местните"

Кой идва с мен в Лат.Америка Wink тази вечер едно браз. сем. phd-та минаха да ми купят криба, та си похортувахме много сладко! Те например мислят да се прибират след 10-ина год тук... ама и браз.икон.бум си го бива!

Цоне, идвам ти на гости и ще се размажем от шоута, след като у ваше село е евтино  Joy Още не мога да преживея факта, че шоу на което толкова исках да заведем хлапетата щеше да струва около 5 стотака  Sick така де - кое е по-важно за културата - шоуто или евро ваканцията!?!

Терминатор - спорът за яйцето и кокошката е дълъг  Tired

Фейо! Защо не каза, че ни идват 30 инча сняг!!!  ooooh!

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 09:55 от Agent Provocateur

# 539

Терминатор - спорът за яйцето и кокошката е дълъг  Tired
А аз не споря, обсъждаме си впечатления  Peace

Общи условия

Активация на акаунт