Американки пращат 145 позитивни мисли и виртуални прегръдки към Сиатъл

• 35 431
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
Цонне, не всички е дарила природата с естествената красота Wink, а съм ценител на естетиката. 

Е, на който не му е дала природата да додаде и от себе си. Laughing

# 511
Само две опции ли имаме - тук или там? На мен не ви се връща, но ми се заминава някъде другаде.  Mr. Green

Уморих се от Мидуест, искам в Европа.

e аре са' глезотии Mr. Green Аз активно съм се завзирала в опция 3 (Ню Зилънд),там е хем широчко и зеленко (не ми се блъска на Стария контитнент),хем не бачкат толкоз много и бая яваш-яваш я карат..

# 512
Хаха наплашихте ме, ще си направя тук един бюти маратон, като за последно Simple Smile Хем има и детето кой да гледа.

Аз си мечтая за Сингапур, Япония... Кой знае.

# 513
Не им ща аз широкото и зеленото, и тука не е като без. Искам тесен кълдъръм, магазинчета и кафененца на всяка крачка и да мога да стигам от точка А до Б по тротоар, без кола. И да виждам по пътя нещо различно от сиви складове и хангари.

Тротоари искааам...

Извинете, днес ми е лигав ден.

# 514
  • The QC to be!!!
Че що ви трябва да ходите до Н. Зел. за злено и яваш-яваш... по Ирландско е така.  Laughing на 5 часа е от НЙ и на 4 от Бг., на 1 от Англ. и 1.5 от Фр.

Яна дигай катуна тогава... но и при вас има такива места, не е задължително с кълдъръми де.

# 515
Фея, имам китайска, 1 год и отгоре вече я ползвам бе з проблеми, не виждам съществена разлика с СНДската.

Яна, то такова и при мен има ако става въпрос, барабар с калдъръмите, голямо предизвикателство за токченосещите. И работа като за теб сигурно ще се намери бол... Grinning

Между другото сигурно половината ми приятели тук си мечтаят да живеят в Ирландия.

# 516
Джейн, да бяхте в нашата губерния, нямаше да има проблем да оставяш детето у нас от време на време, докато си в СПА-то. Ама вие отивате в другия край на щата...

Анет, мен от работа не ме е страх, ама от теснотия - да. И аз нямам нищо против да се преместя в НЗ.

А някоя от вас ползвала ли е лаковете на Дебора Липман?

Благодаря ти, Мис Нели. Значи няма сми да давам сто пари за маркова лампа.

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 23:27 от Фея Кръстница

# 517
На мен един виетнамец ми чопли ноктите  Laughing с жена му си имат семейно салонче, много са добри. Евтинийка е при тях, $12 за маникюр и $15 за кола маска на подмишници, педикюра пък е $22. Други разкрасителни неща не правя по себе си. А, и при българка фризьорка ходя, мноооого е добра - там $10 за мен, $6 за детето. Е, аз повечко й давам, че цените й са супер евтини  Grinning
И аз се уморих от Мидуест, ама скоро не ми се очертава друго  Sunglasses Добре че чат-пат прескачаме до Чикаго малко народ да видя и да живна  Grinning

# 518
Здравейте,
Май вече ми е време да се идентифицирам при вас и да започвам със серията от въпроси касаещи оцеляването ми на американска земя.
От седмица сме в Аризона - Финикс, като съпругът ми пристигна месец по-рано, предстои ни да прекараме 3 години тук. Jane аз също пътувах сама с детето, мина добре въпреки притесненията ми, малкият (на 2г и 9м) до сега не беше летял. Мисля при нас добре се получи, че имахме престой с нощувка в Лондон и после директен полет до Финикс. А относно търсенето на квартири ако имате опция да търсите на място е най-добре. Аз ползвах hotpads, като с мъж ми отсяхме избора и след това той обиколи. Като цяло по отношение на квартирите съм леко втрещена, квартала е хубав, кондо-то също, поддръжката е добра, реагират бързо вече се наложи да се запознаем Wink, но НО-то е голямо, недоумявам как е възможно пейзажа да е токлова красив, а къщите да са така ужасни и особено кухните с тези типични уреди и шкафове, в които нищо не можеш да напъхаш, а и да не забравя най-големият ми кошмар - мокета. Ние наехме за 6м. с идеята ако не се чувстваме добре да сменим жилището. Ако разполагате с време да пребивате някъде и да оглеждате на място ще е най-добре, просто при нас малко се разминаха нещата и въпреки първоначалните ни планове не успяхме.
А сега след като ви се оплаках хубаво да ви попитам, понеже все още не сме взели прахосмукачка, харесала съм някаква с опция за пране на килими, на Hoover, някой ползва ли подобно чудо и как е това "пране", досегашната ми прахосмукачка само изсмукваше течности, в БГ както знаете си има хора с рейнбоу, които могат да ти свършат тази услуга или можеш да наемеш по-професинална прахосмукачка за ден-два. Просто се чудя пере ли наистина и мокър ли е много мокета след това?
По отношение на маникюр и т.н. все още нищо не мога да кажа.

# 519
Мис Нелли, забравих да ти благодаря за споделеното. Избрах Амазон Simple Smile

И мен ме влече НЗ Simple Smile

# 520
kapico, наемодателят е трябвало да свърши тази работа преди да даде апартамента под наем. Можете да го помолите да ги изпере пак. Иначе сме наемали машина за пране на мокет от Home Depot. Да, мокър е след това. Трябваше ни 2 дена, за да се изсуши напълно (летни температури).
Мокетите са предпочитани от наемодателите.
За шкафовете акъл не мога да дам. Не държа да са претъпкани и въпреки, че имаме много малка кухня, един от тях стои полупразен.

# 521
Kapico, можете да наемете машина за пране на мокети, както предложи Ники, а можете и да извикате някой, който прави dry foam carpet cleaning. След такова почистване мокетът е лекичко влажен и напълно сух след няколко часа.

За шкафовете нямам оплаквания. Били сме само в една квартира. И там, и в нашата къща шкафовете са си чудни.

# 522
В Ирландия времето е гадно. Това са основните недостатъци за мен на "чужбините"-климат и липсата на семейството. Яна, и аз си мечтая за калдъръмчета, въпреки че по бреговете е значително по-човешко от средните щати. Спомням си като пътувахме на връщане от Калифорния към Канзас, в момента в който пресечеш границата с Аризона-всичко е в един стил-големи кафяви сгради.
барабар с калдъръмите, голямо предизвикателство за токченосещите.
Мис Нели, не лъжи! В щатите никой не носи токчета  Laughing

# 523

Терминатор, това НЕ Е ВЯРНО!  Shocked

# 524

Терминатор, това НЕ Е ВЯРНО!  Shocked
Е хайде сега, пошегувах се Simple Smile Но е истина, че като цяло по-малко държат на външния си вид.

Общи условия

Активация на акаунт