Отговори
# 510
Честито на мама мими79, да са й живи и здрави и много щастливи малките рожбички!

# 511
Благодаря за подкрепата дами, тази сутрин се роди нашата втора радост Йована. Пиша ви от родилното чрез телефон.  Crazy Сега на кратко да кажа как мина.
Събудих се в 5 и 20 сутринта с нетърпими болки и контракции през 5 минути, събудих мъжо, обадих се на свекървата да дойде при каката. Тръгнахме около 6 без 15 от къщи. Имах 8 см разкритие. Контракциите ставаха все по болезнени. В 6 и 49 се роди нашата малка дъщеричка, с размери 47 см и 2743 грама. По-късно към обяд в болницата дойдоха каката, свекъра и свекървата
моите родители са далеч  ще видят бебето след 2 седмици. Каката много се зарадва като видя сестричката си, говорихме си как като порасне кака й ще я води на градина...  Mr. Green Раждането мина добре, родих естествено. Сега малката бубка спинка.
п.п. За първата страница: бебе Йована на мама Мария 2743гр. 47см[/b]

# 512
  bouquet честито, MimiIvanova! Да ти е жива и здрава малката принцеса! Бързо възстановяване!

# 513
Мими, честито! Бързо раждане е било! Да сте живи и здрави!

# 514
Честити бебенца на родилите мами!Да са живи и здрави!  bouquet  bouquet  bouquetКолкото пъти вляза има новини за новородени бебенца! Heart Eyes

# 515
Честито бебче Йована на МимиИванова. Живо, здраво и щастливо да расте!
Ей така бързо и надявам се лесно да минават всички Wink

# 516
  • София !
Честито бебе Мими , да ви е жива и здрава малката принцеска   bouquet

# 517
MimiIvanova - Честито!Жива и здрава да е малката Йована.На теб бързо възстановяване Wink

# 518
Здравейте момичета!

И аз не съм се включвала от няколко дни и виж ти колко много бебета! Simple Smile Честито на мамите и бързо възстановяване, да са им живи и здрави бебоците и мнооого да ги радват!

Имам толкова да ви се отчитам...

Ние днес бяхме на контролния преглед за 9тия месец - вече сме 2670гр, което било точно колкото трябва. Терминът ми според електрониката върви с 4 дена напред, т.е. 23ти. Бебка си кротува с главата надолу и се е нагласила към таза вече... Тоновете са й ок - много смешно ми стана - явно усеща апарата и се премести надясно от него по едно време... Моята лекарка беше изляза за малко и изпадна в шах - "А, къде се скри бебето". Аз й казах, че се е преместила и тя много се смя... Нямам кьорава контракция, но доки каза, че ги очаква след 2 седмици поне... Дотогава не ми дава да раждам Simple Smile Имало време... Нула показания за секцио към този момент - таза ми е достатъчно голям, за 3200-3300, колкото я чакаме до термин да стане... С две думи дупе да ми е яко... Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Относно училищата, за които ви питах - записах се в "Аз, ти и то", на съкратения курс - включва 6 теми. Не сме 100 човека - взима максимум по 5, за да може да има и практическа част и да може всички да си зададем въпросите. Засега сме минали 2 теми за раждането - лично на мен ми изясниха много неща - упойките, окситоцина, признаците за раждане 2 седмици преди раждане, признаците за същата вечер, разликата между различните видове контракции, дишания, пози... Не съжалявам. Акушерката, която води, Емилия се казва, е изключително любезна, отговаря ти на всички въпроси, дори на глупавите ми страхове и вече се чувствам по-спокойна честно казано. Много добро впечатление ми направи, че днес например не отмени часа, въпреки че всички останали се бяха отказали и бяхме само ние с мъжа ми да тренираме "дишане" Simple Smile

И последно да се оплача от схванатостта си - малкия дявол, де, но за днешния ден успях да строша един смартфон и да падна и да си изкълча крака. Добре че успях да се хвана в последния момент за перилата и бебка май не успях добре да я разтреса, но крака си ме боли и досега съм го държала с лед. Внимавайте много. На курса ни обясниха причината да сме толкова схванати - един хормон, който много се засилва в 9ти месец и ти отслабва връзките между ставите и т.н. НО опасната комбинация между този хормон, това че не си виждаш краката от корема, както и самата тежест на 9тия месец са много опасна комбинация!

Хайде доскоро от нас двечките. И чакаме още здрави, сладки бебета тази седмица Simple Smile

# 519
  • Варна
MimiIvanova - Честито! Да ти е жива и здрава да е малката Йована и бързо да се възстановиш!

еlince_84, deniss и marselia ще се радвам да се засечем в АГ ако искате може да си разменим телефоните. Моя е публикуван във Фейсбук групата, но мога да го пратя като лично съобщение.

Днес гледах снимки от срещата на Софийските майки, ние няма ли да направим една среща във Варна?!

# 520
Мими Иванова Честито и от мен! Не знам защо, но от снощи си мислех, че ще родиш през нощта Simple Smile Живи и здрави да сте и много да слушкате!

# 521
Мими Иванова, честита ти радост! Да ви е жива и здрава и много послушна! Simple Smile И вие да сте живи и здрави да й се радвате!

# 522
  • Варна
Аз за среща на Варненските мами нямам нищо против ,ако искате може да се уговорим докато не сме родили  Grinning

# 523
Честито бебче и на мимииванова, да й е жива и здрава малката принцеска и много да радва мама тати и кака, и разбирасе  бързо възстановяване на мама.

За спиналната упойка аз имам опит понеже имам операция на коляното, но немога да я сравня с пълната
Моето мнение е че спинална е по добре, защото си будна и ще видиш изваждането на рожбичката си както и самата рожба веднага.Иначе биенето на спиналната е в гръбначния стълб, бие се на три места в кръсцовата областпърво се.поставя местно упойка, понеже е болезнено, то пак боли де но си търпи и е за няколко секунди. Упойката те държи около 2 часа.След това нямаш главоболие или други странични ефекти (поне аз нямах). Дано съм била полезна

Айде лека вечер на всички и ако ще има раждащи и тази нощ им пожелавам леко, бързо и безпроблемно.
Целувам ви

# 524
Може ли някой да ме насочи как се казва групата във фейсбук, за да се включа и там Simple Smile , и честито на всички родили мами, живи и здрави бебета и малко грижи да им създават Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт