Отговори
# 600
И тук да честитя на мамите! Бъдете здрави и се радвайте на малките съкровища!

Имам въпрос към мамите, раждали секцио - Как се справихте с кърменето? Знам, че дават АМ в началото и не дават бебето да стои при майката. А нали гърдите трябва да се стимулират, за да тръгне кърмата....... Какво трябва да направя, за да кърмя успешно след секцио? Трябва ли да се цедя или да си стимулирам някак гърдите или някакви други неща да правя? Иска ми се да съм подготвена, за да имам по-гоям шанс за успех

Ако може и някой от ЛЛЛ да даде съвет по въпроса за кърменето след секцио, особено ако бебето не стои при майката и не е при нея през първите часове след раждането
аз помолих лекаря да ми даде бебчо колкото се може по рано. това беше и стимул да се раздвижа по-рано. Родих в 3 часа през ноща, вечерта вече успях да се поизправя, с много зор разбира се. С много молби ме преместиха от интензивното в стаята вече и успях да й дам да суче за последното хранене в 12 часа(от 12 до 5 бебетата са отделно в болницата,където раждах). Предлагай  на бебчо гърдата колкото се може повече и ще стане, дори да е на "празен" ход. Аз така успях да закърмя успешно и засега нямам проблем.

# 601
ЛЛЛ, много благодаря за бързия и изчерпателен отговор Simple Smile

# 602
Юлия Стоянова - Честито! Да е  жива и здрава малката принцеса  Hug

# 603
Ето го моя разказ за раждането:
Вторник срещу сряда вечер, никакви признаци за раждане - корема ми не беше тръгнал дори надолу.....и лекари и акушери ми казваха че ще родя след термин (04.02.), но не познаха...
Болките ми започнаха в 2 през нощта, отначало леки, като пред цикъл, ходеше ми се до тоалетната, което беше странно защото трудно ходех.... болките започнаха да се усилват , но не  бяха през равен интервал, една силна контракция и две слаби ....изпих две хапчета "но-шпа" и събудих ММ да засича,че от болките забравях интервала от време м/у контракциите.../болките не бяха кой знае какви, но за първи път получавах контракции/...В 5:00 ми изпадна част от тапата, контракциите ставаха по-силни, но още не ми се тръгваше към болницата,заради тъмницата навън...
В 6:00 вече наистина трябваше да се стягам за болницата, заради контракциите, които вече бяха на 5 мин., в 7:00 бях приета с 4-5см. разкритие и течащи околоплодни води, понеже си поисках епидурална упойка, веднага ме започнаха с клизмата, дойде анестезиоложката , постави ми упойката /усещането беше малко неприятно, но не и болезнено/ и след няколко минути вече усещах само безболезнено стягане в корема, дори ми се доспа по едно време....но към 10:00 като упойката спря да действа дойдоха истинските болки, бях с 9-10см. разкритие, не беше кой знае какво, акушерките започнаха да ме напътстват как да напъвам, дойдоха и напъните и в 10:46 се роди синът ми...Самото раждане не боля, по скоро шиенето на епизиотомията ме боля, понеже местната упойката, която ми поставиха  не ме хвана веднага....
Раждането мина като насън, всичко мина много бързо...махнаха ми конците на 6-тия ден, сега съм екстра и се гледаме с малкия...това беше...пожелавам ви леко раждане и бързо възстановяване Simple Smile и по възможност ако имате избор, поискайте си епидурална упойка, препоръчвам с две ръце, много болки спестява....
Лека вечер, милички Simple Smile

# 604
Имаме си син! Захари го кръстихме!
Родих на 27.01 (неделя),  10:30 след изтекли води през нощта. Аз ви писах през деня и някак го 4аках. Раджането беше сравнително кратко, но не по-леко. Той е 2900, 50 и напълноздрав.
Как да ви разкажа в каква ревливост и умиление съм - дишам с него и сълзите са все на носа ми. Спомням си какво беше със сина ми първия, но пак съм изненадана от тази любов.
Липсва ми и бременността.
Щастие и за вас1

# 605
Честито на новите мамчета да бъдат много здрави, щастливи и да се слушкат с малките мишоци!

# 606
Честито на мама Юлия и малкото й момиченце! Честито още веднъж и на Тиги Мигъл за сина й Захари! Да са здрави и да се гушкат и кърмят успешно Simple Smile
Ice flower, благодаря за разказа. Страхотно е, че се чувствате добре Simple Smile
Стискам палци на всички, които все още очакваме това щастие!

# 607
Голямо вълнение е в последните теми, ново бебе почти във всеки пост Simple Smile/ нещо като пуканки в микровълнува JoyHug

Ха ха ха, страхотно сравнение! Честито на всички нови майки, здрави бебоци, много късмет, търпение и любов, а на тези, които останахме... стискаме си палци!  newsm10

# 608
И от мен честито на вси4ки нови мами,а на останалите много късмет и още малко търпение!Не остана!:))
Исках да питам как се процедира с пъп4ето вкъщи?На сина ми му падна още в болницата и не съм имала никакви грижи вкъщи,ама сега искам да съм подготвена!Инмаше някакви специални лепенки за пъп4е май,със спирт се обработваше помня,ама колко процента?И после някакво прах4е се слагаше...това ми е по спомени от това дето съм 4ела преди три години! Sunglasses

# 609
  • София !
Честито бебенце Юлия , да ви е жива и здрава малката госпожица   bouquet

Още веднъж честито и на Тиги Мигъл , жив и здрав да е малкия юнак   bouquet

ice_flower - Благодарим за разказа   bouquet Дано и другите родили мами да намерят малко време , и да се включат скоро да кажат как е минало раждането  Hug

Успех на тези който чакаме още  Simple Smile , малко ни остана съвсем скоро и ние ще гушкаме бебета  Heart Eyes Само дано всичко мине със ЗДРАВЕ  Praynig !! Аз имам още 3 дни до термин , да видиме какво ще стане  Crazy Mr. Green

# 610
Тиги миги, Юлия, честити бебчета!   bouquet
ice_flower, много хубав разказ  Simple Smile

# 611
  • Бургас
Юлия Стоянова, честито и от мен!   bouquet Целувки на малката Лъчезара!  Hug

ice_flower, благодаря за разказа! Интересно ми беше!  Hug

Тиги-Мигъл, жив и здрав да е Захари!  Hug

За пъпчето - лепенките се ползват само, ако има проблем, хернийка, друго. Аз действах с клечка за уши и спирт само. Падна за седмица после още малко почиствах от време на време със спирта. Даже и Топоцина не съм ползвала. Той нали е някакъв антибиотичен прах, реших да го пропусна.

# 612
Честито на новите мами! Да си гушкат здрави и силни бебоци и бързо въстановяване!

Мадонка, посъветвайте се с повече специалисти - от опит - в нашата държава много обичат лошите диагнози и често се оказват грешни - може би е така защото никой не им търси отговорност... Ако ги съдеха за емоционални травми и т.н., като по американските филми надали щяха да са толкова смели в изказванията... Дано да е така във вашия случай. Ако пък нещата се потвърдят - стискаме палци всичко да мине ок април и да забравите, че сте имали някакви неприятности...

Ice flower, благодаря за разказа!  Hug Аз ще раждам нормално с епидурална и много ме успокои твоя разказ... Всичко е минало по учебник, дано и при нас да е така... На курса, на който ходя казаха, че епидуралната трябва да се сложи оптимално на 5см разкритие, както при теб, трябва да те пусне, макар и не напълно, преди напъните (които твърдят, че не боляли вече... т.е. най-големите болки между 5 и 9-10см разкритие си ги спестяваш с епидуралната), които е добре да усещаш, за да помагаш максимално на бебчо да излезе бързо и да спестиш разкъсвания... Колкото по-малко усещаш, толкова по-добре трябвало да слушаш екипа...

Само един въпрос, ако намериш време за него - епизиотомията кога ти я направиха? В кой момент от раждането?

Благодаря още веднъж за разказа!

# 613
Привет, влизам съвсем набързо да надникна и гледам имаме нови бебочета Simple Smile
Юлия Стоянова, честито и от мен! Много здраве, късмет и щастие пожелавам   bouquet
Тиги-Мигъл, жив и здрав да е Захари!  А на теб бързо възстановяване Simple Smile
Leda, епизиотомията ми я направиха преди момента на излизането на главичката на бебето, иначе напъните не болят, трябва само да слушаш напътствията на акушерките, на мен ми казваха да правя по три напъни на контракция. Контракциите в началото са болезнени и постепенно преминават в напъни, караха ме да си затварям очите при напъните и да не викам, за да имам сили за следващия напън.
До скоро  Hug

# 614
здравейте тумбаченца  Hug

айс благодарим за разказа надявам се да се включат и други мамчета за да разкажат как е минало

иначе и да ви питам възможно ли е водите да ми изтичат малко по малко, понеже от няколко дни имам странно течение и съм сигурна че не е бяло течение, защото самото течение е много чисто има вид на вода но е слузесто и не толкова гъсто като бялото, но не е и течно като вода (не знам как точно да ви го обясня). Дайте някакво мнение

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт