Отговори
# 645
Ехе още нови попълнения, честито на мама Villi_R и Lovehunter_Butterfly, да са им живи, здрави и много щастливи малките съкровища!
Относно движенията-при нас намаляха доста и непрекъснато се тревожа дали всичко е наред, тоновете са добри но от едните до другите тонове се чувствам много гадно и непрекъснато се ослушвам за някое побутване или ритниче...
За пъпната връв-леле много се притеснявам и за нея...ох...да идва вече дългоочаквания момент на раждането и всичко да мине благополучно и да се пооспокоя вече... Praynig
Може ли мамите които са раждали второ дете да разкажат как е, по леко и бързо ли е от първото или...
Приятен уикенд на мамите и бебоците и успех на раждащите, а на тези които сме още 2 в 1, скоро да гушнем малките си съкровища... Hug

# 646
Честита малка Катерина на Lovehunter_Butterfly. Здраво и послушно бебче и бързо възстановяване на теб.
Честито още веднъж и на мама Вили Simple Smile
Bunny, стискам палци твоята бебка да реши да дойде до понеделник и да се радвате една на друга на живо Simple Smile
dangel 85, и аз знам, че при нормално раждане следят тоновете и ако се появи проблем с пъпната връв или друг, реагират на момента. Ако трябва, посъветвай се с трети лекар.

# 647
  • София !
Bunny, стискам палци твоята бебка да реши да дойде до понеделник и да се радвате една на друга на живо Simple Smile

А дано , благодаря  Hug

dangel 85 - Защо не се консултирате с още един лекар , да видите какво ще каже .. Дано всичко е наред : ))

# 648
dangel85-чуждият опит не е опит разбира се, но мога да споделя историята на моя приятелка която роди 2 деца и двете много омотани в пъпна връв. И в двата случея е раждала с позната акушерка и избор на екип, и в двата случея след като е постъпила и са я сложили на апарата за тонове първата реакция на персонала е била - омотана връв и секцио,... но акушерката е настояла и двете деца са родени нормално дори 2рото без шевове, но трудно и продължително. С второто е стояла доста време на магарето докато отмотаят детето за да го извадят безпроблемно. Било е трудно и за нея и за екипа ..но в крайна сметка тя е доволна защото е родила нормално. Казали са и че ако не е била с екип секциото и е в кърпа вързано. Просто са поели голяма отговорност за да я израждат така. Идеята е че всичко зависи от екипа. И двете лекарки са прави само дето едната носи отговорност за самото раждане и бебето, другата също е права- че е възможно нормално раждане, но пък тя няма да е там нали...? Така че не се пртеснявай излишно а се довери на хората които си избрала за важния момент... Hug

# 649
Здравейте мамчета

честито на новите ни две мами да са им живи и здрави бебоците и много да ги радват

относно движениятя на беба моята като на леда много си шава, но тоновете са добре

за увита пъпна връв и нормално раждане само да кажа че онзи ден четох че някоя майка е родила нормално живо и здраво дете с двойно увита пъпна връв около вратлето, дано на никой не се случи.

Айде бъни дано се роди скоро и твоето буболече, та да си станете две буболечета newsm30

bouquet

# 650
Здравейте на всички от нас, вече сме вкъщи с малка принцеса, Филипа, 3200, 51 см., родена нормално в сряда.
Страхотно мина всичко, отидох за нормален запис и преглед с нагласа да мислим за предизвикване заради голяма глава. Записът не показа контракции, чуден беше. На прегледа обаче - лелеей, главата минала 10 см. Лекарката пипна шийката - лелей- 6 см. разкритие. Никакви други симптоми. И оттам една контракция, на която тя буквално каза, че можела да пукне мехура и да почваме да раждаме. Шашнах се леко, но каквото е - ще става. И така. Качиха ме в отделението за прием, и в 14:30 родих. Контракциите не боляха особено, до 9 см. изобщо. Напъването беше ад, заради голямата глава. Но всичко мина бързо сравнително.
В момента - болките са ми от ужасни хемороиди и малко от епизиотомията. Но физически съм супер, коремът се прибра, с 1 дума като преди съм.

Момченцето ми засега приема нещата общо взето доста добре и сме ОК.
Кърмим се засега идеално, даже преливам...което има своите негативи, но ще се оправим.

Майчета не съм ви чела, но се сещате, че с 2те бебета е леко стресинг вкъщи. Само се отбивам да знаете как са нещата.

На мамите, които предстои раждане - мислете позитивно - СТРАХОТНО Е!!!!

# 651
Честита Филипа, hopeful_sunshine! Страхотно раждане си имала, дано при всички ни се случи леко Simple Smile  На малката принцеса желая да бъде здрава и силна, а на теб - бързо възстановяване.

# 652
При мен има време, но и никакви симптоми няма да е по - рано . Бебето  е високо никакви контракции и стягания, плацентата ми била доста свежа каквото и да значи. Бебето доста шава ту се мести на ляво ту надясно, но е с надолу главата от доста време и така май бая ще си почакам.  Честито на всички родили и успех на чакащите, аз май ще съм от последните.  Heart Eyes

# 653
Ехе още нови попълнения, честито на мама Villi_R и Lovehunter_Butterfly, да са им живи, здрави и много щастливи малките съкровища!
Относно движенията-при нас намаляха доста и непрекъснато се тревожа дали всичко е наред, тоновете са добри но от едните до другите тонове се чувствам много гадно и непрекъснато се ослушвам за някое побутване или ритниче...
За пъпната връв-леле много се притеснявам и за нея...ох...да идва вече дългоочаквания момент на раждането и всичко да мине благополучно и да се пооспокоя вече... Praynig
Може ли мамите които са раждали второ дете да разкажат как е, по леко и бързо ли е от първото или...
Приятен уикенд на мамите и бебоците и успех на раждащите, а на тези които сме още 2 в 1, скоро да гушнем малките си съкровища... Hug
Ами второто ми раждане беше секцио по спешност, но имах и контракции преди това, които ми се сториха не толкова болезнени колкото първия път. За след раждането обаче съм чувала, че втория път матката се прибира по бързо особено по време на кърмене, което мога да потвърдя, че беше така. В момента корема ми почти се е прибрал вече( е има малко сланинки още  Embarassed)

# 654
Ало Мадона, прегръдки от нас и бъдете силни, това е най-важно сега за бебка. Исках да видя какво е това спинален дисморфизъм и потърсих в нета, но излиза спинална мускулна атрофия. Същото ли е? Ако да, в каква форма сте, дано да е най-леката. Сигурно не ти се обяснява и не ти се пише за това, но може да ти олекне ако споделиш какви точно проблеми срещате. Може да питаш и ЛЛЛ как стои въпросът с кърменето. Или нямате такава опция Tired Знам колко е трудно да се гледа здраво бебе, и не ми се помисля какво е ако има някакъв проблем. След като са ви назначили операция стискаме палци и сме сигурни, че всичко ще бъде наред.
Всъщност бебето си е напъно здраво в момента ( просто на  гръбначния стълб има издутина , която не е голяма) движи се и не го боли...проблема обаче ще настъпи ако там се спука някаква обвивка и излезнат нерви...за това се налага операция...В момента я гледаме както всички бебета без проблем , но все пак като стане на 3 месеца ще се наложи да я оперират Rolling Eyes Още не съм наясно с операцията и проучваме въпроса... Това е за момента , което се сещам

# 655
съншайн честито ти бебченце и благодарим за разказа мен лично много ме обнадежди, да сте живи и здравички и дай боже всеки като теб лесно да роди

# 656
Ало мадона, стискам палци всичко да бъде наред при вас. Бъдете силни и се обичайте, всичко ще се оправи. Изпращам ти много положителни мисли.

Нели, за второто раждане - при мен и двете са нормални. Второто мина една идея по-бързо от първото, но честно казано 1 идея по-болезнено при напъването, защото бях без епидурална този път. Иначе и на двете ми деца главичките отговаряха на над 41 г.с., което направи влизането в таза голям проблем и там се искаше сериозно дърпане отвън, бутане отгоре, абе големият зор беше главата дали ще слезе в таза. При вторите раждания тя до пълно разкритие не слиза, както с 1вите. Иначе както всички раждали знаят, в момента  който го извадят си на 7мото небе, болката я няма, облекчението е невероятно. Шевовете ми ги направиха сега с пълна анестезия, което беше като сън от рая и след това се събудих след 30 мин. в перфектна форма.
Матката се прибра добре, контракциите последващите са леко по-болезнени сега, но пък коремът го няма, което е  Grinning

Ако нещо друго някоя бъдеща мама я интересува съм на линия.

Момичета безценни от ЛЛЛ имам следния въпрос
. Моля помагайте Simple Smile
Днес сме 4ти ден след раждането, второ дете, първото е кърмено до преди 7 месеца. Гърдите ми са доста пълни в момента с жълто мляко, коластра или нещо преходно вероятно. Въпросът ми е такъв - бебка суче много добре, но не може да изпразни и двете гърди и ги усещам сравнително тежки и твърди, а изцеждането с помпата ми е много болезнено, за разлика от сученето й, и ме е страх да не се разраня повече. Как да процедирам, за да не стане препълване и някакво възпаление, кърмя на поискване, но при нея засега това е през 2-3 часа. Дали ще се регулорат нещата сами ако не изцеждам или ако изцеждам съвсем малко. Мерси!!!

# 657
  • София !
hopeful_sunshine - Излизането на плацентата болезнено ли е ? А ти понеже не разбрах шевове имаш ли ? Ако имаш шиенето болезнено ли е , усеща ли се ?  newsm78 ( може малко да са ми глупави въпросите , но ми е интересно  Simple Smile )

# 658
Момичета, сори че малко начесто пиша, но сега мога и двете спят. После я вляза, я не.
Бъни,
Излизането на плацентата е далеч по-леко от излизането на главичката на бебето. Не е приятно, защото може да те натиснат по корема, за да излезе бързо и цяла и това, когато вече си омаломощен , не е най-страхотното нещо. Но не е болка за умиране.
Шевовете първия път ми правиха на база на епидуралната упойка, която имах от още 6 см. разкритие, така че не се усещаха много. Ако имаш сравнително нормален праг на болка - търпи се. Втория път, сега, раждах без упойка, съответно ми сложиха пълна анестезия, заспах за 30 минути страхотен сън и бешеминало всичко.
При шевовете белята идва после с пишкане и другите неща, но тогава вече имаш малкото съкровище и това не е проблем.

Имайте предвид , че принципно болят контракциите до пълно разкритие, а напъването вече не толкова. При мен беше обратното, но поради следните причини:
- явно контракциите не са ми болезнени, поне чак на 8-10 см. разкритие ги усещах като тежък мензис;
- напъването болеше, но това е, защото bpd на главичката беше над 10 см. Не при всяко бебе е така, тъй че моят случай не е показателен.
А и при тези обстоятелства екипът прави всичко възможно с 4-5 серии напъване да стане всичко.

Спокойни бъдете!

# 659
  • София !
Бъни,
Излизането на плацентата е далеч по-леко от излизането на главичката на бебето. Не е приятно, защото може да те натиснат по корема, за да излезе бързо и цяла и това, когато вече си омаломощен , не е най-страхотното нещо. Но не е болка за умиране.
Шевовете първия път ми правиха на база на епидуралната упойка, която имах от още 6 см. разкритие, така че не се усещаха много. Ако имаш сравнително нормален праг на болка - търпи се. Втория път, сега, раждах без упойка, съответно ми сложиха пълна анестезия, заспах за 30 минути страхотен сън и бешеминало всичко.
При шевовете белята идва после с пишкане и другите неща, но тогава вече имаш малкото съкровище и това не е проблем.

Много благодаря за бързия отговор  Hug

Общи условия

Активация на акаунт