Майчинството счетоводно-53

• 34 510
  • 767
  •   1
Отговори
# 240
Проверих ги  вече и си разясних нещата, не виждам какво е толкова смешно?!?! Не всички са наясно с тия неща и точно поради тази причина питаме!!!!

# 241
Viva_123 благодаря за бързият отговор, малко ме поуспокои!  Разбира се такива неща не могат да се планират толкова отдалече, дано всичко да е наред най -вече де, ама все пак ми се иска да съм наясно.

# 242
  • Пловдив
не виждам какво е толкова смешно?!?!

На 20 ти декември колежките ти обясниха от къде се вади кода подробно.Като ти пуснаха и сайта на НОИ.А сега питаш как да влезеш в сайта на НОИ с код от НАП и да си провериш болничните.
Наистина е смешно,но като бременна си извинена  Hug

# 243
Здравейте момичета.
Днес реших да проверя кога ще изплатят болничния ми за януари и се натъкнах на нещо странно...
Някакъв проблем ли има, или аз нещо съм се шашнала...
Ето какво ми изписва в системата...

Статус на документа - по случая е започнало плащане
А накрая
Статус на плащането - не подлежи на плащане

Съответно целият ми ред е в розово

# 244
Уффф да ти кажа честно малко съм го забравила това  Whistling , но честно казано объркването ми е дошло от това че ги мислех за едно и също #Crazy
Благодаря ти иначе за отговора  Hug

# 245
  • Пловдив
Здравейте момичета.
Днес реших да проверя кога ще изплатят болничния ми за януари и се натъкнах на нещо странно...

А накрая

Нещо забележка,обяснение няма ли защо не подлежи на плащане?За цял болничен ли става дума?Какви са му датите
Пиши мейл до НОИ,в което са ти болничните.Ще ти обяснят

# 246
Здравейте момичета.

А накрая

Нещо забележка,обяснение няма ли защо не подлежи на плащане?За цял болничен ли става дума?Какви са му датите

Болничния е за 30дни, от 31.12.2012-30.01.2013
Внесен е на 9ти януари.
Никакви пояснителни бележки няма.

# 247
Здравейте момичета.

А накрая

Болничния е за 30дни, от 31.12.2012-30.01.2013
Внесен е на 9ти януари.
Никакви пояснителни бележки няма.

Защото за януари няма за плащане.

# 248
Viva_123, хммм, логично по принцип.
Но тогава какъв беше този зор работодателите да ги внасят до 15то число на месеца, в който е издаден болничния?
В такъв случаи ще ми го изплатят чак през февруари ли?
И всичко си е наред с болничния?

# 249
Според мен все пак чакат да видят декларация 1 .

# 250
  • Русе
Точно това чакат- да видят декларация 1 за януари. Няма как януарската част на болничния да бъде преведена в януари.

Но тогава какъв беше този зор работодателите да ги внасят до 15то число на месеца, в който е издаден болничния?- Само да кажа, че зорът определено не е бил от НОИ- избори идват все пак.
В такъв случаи ще ми го изплатят чак през февруари ли?ДА
И всичко си е наред с болничния?- Би трябвало да е наред. Първите три дни са за сметка на работодателя- 31 го плаща работодателят, затова не подлежи на плащане от НОИ.

[/color]

# 251
Ясно, благодаря ви много. )
Тоест все пак да се обадя на работодателя и да му кажа да внася осигуровки и ведомостите за заплати, че иначе болничен няма да видя. )))

до сега просто не е имало проблеми и всичко си беше ок, но той ги внасяше след като се платят заплатите.

# 252
Точно това чакат- да видят декларация 1 за януари. Няма как януарската част на болничния да бъде преведена в януари.

Но тогава какъв беше този зор работодателите да ги внасят до 15то число на месеца, в който е издаден болничния?- Само да кажа, че зорът определено не е бил от НОИ- избори идват все пак.
И всичко си е наред с болничния?- Би трябвало да е наред. Първите три дни са за сметка на работодателя- 31 го плаща работодателят, затова не подлежи на плащане от НОИ.

[/color]
31.12.2012 г. е почивен ден няма как да се плати било от НОИ или от работодателя. Не мисля, че чакат декларация 1, а по-скоро да мине месеца Сигурно ще плащат на принципа, на който до сега плащаха обезщетенията по декларацията до 410 ден - като изтече месеца без да има подадени данни.
Срока е 15то число на месеца, следващ месеца , в който лицето го е представило на работодателя. Просто от фирмата много са бързали, за да кажат после, че НОи бави плащанията, а те са си свършили работата.

# 253
  • Балчик
Ясно, благодаря ви много. )
Тоест все пак да се обадя на работодателя и да му кажа да внася осигуровки и ведомостите за заплати, че иначе болничен няма да видя. )))

до сега просто не е имало проблеми и всичко си беше ок, но той ги внасяше след като се платят заплатите.

е няма ли си конкретна дата , кога работодателя изплаща заплати?  Grinning

# 254
  • Русе

[/color]
31.12.2012 г. е почивен ден няма как да се плати било от НОИ или от работодателя. Не мисля, че чакат декларация 1, а по-скоро да мине месеца Сигурно ще плащат на принципа, на който до сега плащаха обезщетенията по декларацията до 410 ден - като изтече месеца без да има подадени данни.
Срока е 15то число на месеца, следващ месеца , в който лицето го е представило на работодателя. Просто от фирмата много са бързали, за да кажат после, че НОи бави плащанията, а те са си свършили работата.
Разбира се, че се чака и декларация 1 и края на месеца. Важното е болничният да бъде изплатен в 15 дневния срок от представянето му в НОИ. Ако няма подадена декларация 1 в края на януари, болничните се изплащат без нея- както по декларациите за бременност и раждане. Принципно 31 е за сметка на работодателя, защото лицето може да работи по график, да работи  на смени и т.н- има и хора, които са били на работа все пак, ние няма как да знаем кой и кога е работил на 31.

Общи условия

Активация на акаунт