ОСМИ клас е лесен, а чуждите езици песен- 2 тема

• 44 440
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • София
... диви, крайни, бунтари, лигави на моменти ...

... ама ти да не го познаваш моя Дивак?  Shocked .., щот все едно него описваш  Crazy

'начи, сватЙе, благодаря ти от сърце за успокоителните думи   bouquet

встрани от майтапа, колкото ме ядосва, толкова ме и радва, че наполовина още е МНОГО ГОЛЯМО дете  Peace

# 346
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

... ама ти да не го познаваш моя Дивак?  Shocked .., щот все едно него описваш  Crazy

Hug
Ами имам си в училище 50 броя 9-класници, които са точно такива Simple Smile; 60-тина 10-класници, които си мислят, че са "големи"  Joy; 50-тина 11-класници, които за моя радост сега вече (през 2-рия срок) са наистина пораснали хора Simple Smile и ... 60-тина 12-класнции, които още от сега страшно много ми липсват, а имат 2 месеца до края и са все на у-ще (имам предвид, че винаги са всички в час - чак не мога да повярвам, а имат толкова уроци и ангажименти), и са толкова прекрасни млади хора, и са ...
Абе, няма страшно - ще докараме и сегашните зайци до това да им се плаче на учителките, че се разделят с толкова добри деца Simple Smile
Променят се дечурлигата и днешните "хлапета" (диви, крайни и лигави)  "грозни патета" се превръщат в прекрасни младежи в 12 клас - в "красиви лебеди" -> извинявайте за клишето  Embarassed
Аз и сегашните 12-класници, които толкова обичам, знам какви бяха преди 4 години - същите, каквито са сега малките Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 22:21 от la vida loca

# 347
Никой нищо няма да направи по въпроса със съвпадението на датите. Преди две години имах този проблем и звънях и РИО - Търговище (тогава учехме в Попово) и в Министерството - НИЩО. Казаха ми, че още в началото на учебната година се планират тези дати и са направени така, че детето да се включва в еднотипни олимпиади, т.е. ако участва и успее по математика, то българския се предполага, че му е по-слаба дисциплина и не трябва да участва, примерно. Не точно с тези думи, но това беше смисъла. Тогава си спомням, че бях много разгневена и факта, че трябва да избираме  беше доста разстройващ. В крайна сметка избрахме Национална олимпиада и пропуснахме две областни.
И сега вече го приемам като поредната недомислица  в българското образование.

Този проблем е стар като света. И преди 30 години ситуацията беше същата. В един ден бяха олимпиадите по Физика и Химия - като че ли няма деца с интерес и по двете дисциплини. За нашият татко това беше съдбовен избор. Избра Физиката, класира се добре и прескочи изпитите за СУ. Само че, и до днес го мъчи, че не е можел да се яви на олимпиадата по Химия - другата му страст - ей така, да види какво може.
Гледах календара и не мисля, че не може да се намерят различни дати за всеки предмет или поне да са сутрин и след обяд. (олимпиадата по Информатика тази година беше в последния ваканционен ден, а следващата събота беше свободна)
Мисля си, нали този план се прави то бивши ученици, които са били в позиции на труден избор - две олимпиади в един ден. Толкова ли е трудно да изготвят по-добър план - с достъп до всички дати и дисциплини.

# 348
  • гр. София

Благодаря много за линка за резултатите по биология. Имаме двама съученици, които продължават на националния кръг.  Grinning

А някой случайно да има резултатите по химия от втори кръг?

# 349
# 350
Благагдаря,Златина! Hug
Тези дни все поводи за добро настроение с тези резултати Heart Eyes

# 351
  • Там, където ме обичат
Имам едно спешно питане към всички мами и най-вече към преподавателите, понеже знам, че има и такива в темата.
Учителите в гимназиите длъжни ли са да спазват часовете, които са указали като консултации?
Питам, защото една от учителките в нашето школО е казала на децата, че могат да я намерят в ден X и час Y, само ако предварително й се обадят. Но и тогава децата не могат да я намерят.  #Cussing out
Редно ли е това?

# 352
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Учителите в гимназиите длъжни ли са да спазват часовете, които са указали като консултации?

Редно ли е това?

Ами това им влиза в задълженията ... Длъжни са и НЕ Е РЕДНО да не ги спазват! Сега с матурите например оставам всеки ден след последния час с 12-класниците за по час-два, за да се подготвят ... Уф ... не мога да си представя дори, че някой ще проявява интерес, ще иска да разбере нещо и аз ще откажа  newsm78

# 353
Само по френски език резултатите още не са излязли..... Confused Дано да ги псунат скоро....Някой знае ли нещо? newsm78

# 354
не , оливат се направо ..

# 355
  • гр. София

Тук липсват децата от 8 клас, явили се на Олимпиадата с учебно съдържание за 7 клас. Тъкмо тях търся........ Peace Мисля, че приятелите на щерката /за които се интересувам/ са минали, но исках да го видя със сигурност. В РИО-то има публикувани протоколи, но е с всички участници и резултатите им, а аз незнам с какъв резултат се допуска до национален кръг.

# 356
  • София
Моята девойка много съжаляваше, че не е отишла на олипиадта по БЕЛ. Когато е било записването, тя беше болна и разбра предишния ден. И нали си е заек, не взела да пита госпожите да я впишат. То и без това няколко деца не са дошли защото са се разболяли. Но както и да е. Догодина - живот и здраве. Вчера са правили олимпиада по история, вътрешна, тъй като те не могат да се явяват на стандартната за 8 клас, защото са по друга програма. Това е било по-скоро за поддържане на тонуса  Simple Smile Другата седмица (27.03) ще има родителска среща.

# 357
не , оливат се направо ..

Така си е..... Close Доста ги забавиха другият петък е националният кръг..... #Crazy

# 358
И аз да си похваля чавето Simple Smile И на двете вътрешни за НГДЕК олимпиади по БЕЛ и История се е класирала за 2-ри кръг Simple Smile За историята не е доволна от себе си, че се е класирала с минимума точки, но за БЕЛ хвърчи  Joy избрала е да пише приказка (нещо са на секции, като, ако избереш една секция на следващ кръг не можеш да участваш пак с нея ... абе, не мога да им хвана регламента) и е с най-много точки от избралите да пишат приказка:) Така ... похвалих се  Joy

# 359
Честито,честито и голямо браво на девойката Hug

Общи условия

Активация на акаунт