ОСМИ клас е лесен, а чуждите езици песен- 2 тема

• 44 826
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
  • Попово
Ааааа, дами ... стегнете се  Crossing Arms Едвам ни изрових някъде на 3-4 страница  Joy
Та, осмокласничката е добре Simple Smile Втория срок върви по план - страшни са й оценките ..., харесва й да е на у-ще ..., за гаджета и дума не отваря  hahaha Сега ме шашка като си е направила график да учи в Сорбоната ... Бре, ще ме убие т'ва дете ... История в Сорбоната  newsm78 Моля ... насочете ме какво, къде и т.н да чета за кандидатстване във Франция ... Луда работа  Joy

+1  Laughing леле и при нас така  Laughing само дето , мо'йто чавенце се цели за медицина във ФР:))) чак ме е шубе да го напиша,честно newsm43 Ще съм благодарна да ни насочите  ,къде да попрочетем повече по тез' въпроси Simple Smile)) Чакаме с нетърпение резултатите от областния кръг на олимпиадата по Фр ,но още няма нищо ..

Еми хубаво си е децата да се ориентират полека-лека. Така и нашата (родителска) работа се улеснява. Аз пък търся инфо за Япония. Не е ясно какво, но там да е. Вярно, че учи китайски, ама иска Япония и това е, от поне 5 години говори за това. Аз въртя, суча, Англия, Германия – непоклатима е. Хубавото в ситуацията е, че май имало добри стипендии за български студенти Япония, иначе  #Crazy ...

# 316
Мале, мале...поздравления за амбициозните ви деца  bouquet
При нас само се говори, че искала да учи и работи навън, но къде и тя не знае Laughing
Вторият срок е почти отличничка по НЕ.

# 317
  • София
Излязоха класираните за националния кръг на олимпиадата по английски език:

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … eng-dopusnati.pdf

Моята девойка реши да не се явява тази година на АЕ, но не мога да не похваля двете момичета от
нашия клас, които четири последователни дни бяха на БЕЛ, НЕ, АЕ и МАТ и макар тази година да
учат в училище немски, са се класирали и за национален кръг на олимпиадата по англ. език  Hug
Кой каза, че език не се учел по школи, а само в езикова гимназия  Wink

# 318
Поздравления за децата.Все така отлично да се представят.Успех и за напред Simple Smile
И нашето училище се е представило достойно.Вярно ,че е езикова с първи английски ,но подкрепям изцяло последното изречение от горния пост. Wink

# 319
  • Попово
Излязоха класираните за националния кръг на олимпиадата по английски език:

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … eng-dopusnati.pdf

Моята девойка реши да не се явява тази година на АЕ, но не мога да не похваля двете момичета от
нашия клас, които четири последователни дни бяха на БЕЛ, НЕ, АЕ и МАТ и макар тази година да
учат в училище немски, са се класирали и за национален кръг на олимпиадата по англ. език  Hug
Кой каза, че език не се учел по школи, а само в езикова гимназия  Wink

Кармела, благодаря за този линк. Откога го чакахме, но за съжаление не сме успели да се класираме. Сега започвам да издирвам колко точки е успяла да постигне.
Поздравление за двете съученички на дъщеря ти   bouquet .
Напълно съм съгласна за школите. Поне що се отнася за езиковите.

# 320
И аз благодаря, Carmela Biscuit.  bouquet
Много малко деца са се класирали, от 8 клас - 51 за цяла БГ. Направи ми впечатление, че за София само от 4 училища има успели на 2-ри кръг - 1АЕГ, 2АЕГ, СМГ и НПМГ.

borianayordanova, и моята мома не е сред класираните, така че ако издириш списък с резултатите, ще ти бъда благодарна да го споделиш тук. Интересно ми е колко точки е изкарала.

# 321
  • София

borianayordanova, и моята мома не е сред класираните, така че ако издириш списък с резултатите, ще ти бъда благодарна да го споделиш тук. Интересно ми е колко точки е изкарала.

По принцип това не е възможно. От регламента на олимпиадите:
"Областните комисии изготвят протоколите за явилите се ученици и техните
резултати и протоколите за учениците, предложени за участие в националния
кръг и техните резултати, само по фиктивни номера, като писмените работи
не се разсекретяват. Така направените протоколи за учениците, предложени за
участие в националния кръг, се заверяват от началника на РИО с подпис и
печат и в двудневен срок се изпращат в МОМН ..."
Т.е. само резултатите на класираните за нац. кръг се разсекретяват. Ако детето си
помни фиктивния номер, може би могат да се издирят някакси, не знам  newsm78

# 322
излезе и по немски списъка
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … _NE-dopusnati.pdf

и по биология
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … bio-dopusnati.pdf

дано имаме форумски дечица сред успелите  Praynig Hug

# 323

Green&shiny,в училище са решавали олимпиадата и са си смятали точките.Така,че предварително с относителна точност знаехме точките.

# 324
  • София
Тъкмо щях и аз да пиша  Grinning

Такива драми у нас (да си имам проблемите, както сама се изрази девойката  Mr. Green)-
днес на школа са им казали резултата от
вътрешното състезание за определяне на отбора за ПМС във Варна -
най-голямото математическо състезание след олимпиадата и
една от целите на девойката. Запознатите със СМГ знаят, че е върла конкуренция
и голяма чест да си включен в отбора. И девойката е избрана - една от тримата
от нейния клас. Но как да се зарадва, като ПМС съвпада с нац. кръг на олимпиадата по
немски, още не си знае резултата, а математичката иска отговор до утре.

И преди малко виждам - класирана е и за нац. кръг на олимпиадата по НЕ.

Толкова жалко, че и трите състезания, за които се класира (заедно с втори кръг на БЕЛ),
са на една дата. Особено й е мъчно за ПМС, но национален кръг на олимпиада е с по-голяма тежест.
Математика ще има и догодина  Simple Smile

Е, похвалих се  Embarassed

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 18:54 от Carmela Biscuit

# 325
Carmela Biscuit    П о з д р а в л е н и яяяяя !!!! Уникално , браво на момичето !!!!! Hug Hug

# 326
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Carmela Biscuit, не знам дали изобщо някой би обърнал внимание ..., но няма ли начин да се пише до МОНМ, за да са на различни дати на всичките състезания ... Все пак са в различни научни области и е нормално да има класирани на повече от 1 място ... Ех, как ме хвана яд на недомислието на организаторите на подобни прояви ...
Честито на госпожицата ти  - здраве и успехи   bouquet Пък ... уф ... няма да пиша, че ме е яд на нас възрастните  ... как не са догледали нещата ...

# 327
  • Попово
Carmela Biscui, честито на дъщеря ти. Да е жива и здрава да успее там където избере.
Carmela Biscuit, не знам дали изобщо някой би обърнал внимание ..., но няма ли начин да се пише до МОНМ, за да са на различни дати на всичките състезания ... Все пак са в различни научни области и е нормално да има класирани на повече от 1 място ... Ех, как ме хвана яд на недомислието на организаторите на подобни прояви ...
Честито на госпожицата ти  - здраве и успехи   bouquet Пък ... уф ... няма да пиша, че ме е яд на нас възрастните  ... как не са догледали нещата ...
Никой нищо няма да направи по въпроса със съвпадението на датите. Преди две години имах този проблем и звънях и РИО - Търговище (тогава учехме в Попово) и в Министерството - НИЩО. Казаха ми, че още в началото на учебната година се планират тези дати и са направени така, че детето да се включва в еднотипни олимпиади, т.е. ако участва и успее по математика, то българския се предполага, че му е по-слаба дисциплина и не трябва да участва, примерно. Не точно с тези думи, но това беше смисъла. Тогава си спомням, че бях много разгневена и факта, че трябва да избираме  беше доста разстройващ. В крайна сметка избрахме Национална олимпиада и пропуснахме две областни.
И сега вече го приемам като поредната недомислица  в българското образование.

# 328
  • Попово

По принцип това не е възможно. От регламента на олимпиадите:
"Областните комисии изготвят протоколите за явилите се ученици и техните
резултати и протоколите за учениците, предложени за участие в националния
кръг и техните резултати, само по фиктивни номера, като писмените работи
не се разсекретяват. Така направените протоколи за учениците, предложени за
участие в националния кръг, се заверяват от началника на РИО с подпис и
печат и в двудневен срок се изпращат в МОМН ..."
Т.е. само резултатите на класираните за нац. кръг се разсекретяват. Ако детето си
помни фиктивния номер, може би могат да се издирят някакси, не знам  newsm78
Цитат от РИО-Варна
"Обявяване на резултатите от областния кръг на олимпиадите по всички изучавани чужди езици, по история и цивилизация,  по география и икономика и по философия се извършва съгласно точки 2.12.1, 2.12.2 и 2.12.3 от  Приложение №1 към Заповед № РД 09-1738/09.11.2012г. на Министъра на образованието, младежта и науката.
Областните комисии разсекретяват всички писмени работи след представяне от националната комисия на окончателен протокол за класираните за национален кръг ученици и техните резултати и след връщане на неразсекретените писмени работи и малките пликчета с имената на учениците в съответния РИО. Едва тогава областните комисии разсекретяват всички писмени работи и обявяват резултатите."

# 329
Браво, Кармела, поздравления  Grinning
Обаче това със съвпадането на датите наистина е много тъпо. Не бива да се получава така. Кое ще предпочетете?
За добро или за зло, пред нас този избор не стои - ще се ходи на втори кръг по БЕЛ.

Общи условия

Активация на акаунт