Отговори
# 225
късметче Точно така сме със съня през деня, единствено ми заспива в ръцете след голяма игра и при постоянно друсане може да откара 2-3 часа, другия вариант е навън..и се събужда по същия начин, дори ако отреагирам навреме и натикам бибата преди да си отвори очите спи още...но пък през нощта спи и сутрин се събужда също усмихнат

# 226
Рокси, същата история, направо се чудя, а я гледам толкова спокойно и я обгръщам с внимание. Ето и сега писна като че ли я коля и вече се кърмим,а аз пиша с една ръка  Laughing

# 227
  • на Русе
Ние имаме напредък с храненето. Мисля, че добрия резултат се дължи отчасти на това, че вече не й давам бибата. Мисля да сменя също и биберона на шишето със каучуков, в момента е със силиконовите на Авент. Мамите, които хранят със шише- какви биберони са вашите? Струва ми се че силиконовите й са твърди.

# 228
Комшията ми каза сутринта "Малки деца - малки грижи, големи деца - големи грижи" та си го повтарям и се успокоявам  Hug

# 229
  • София
Здравейте и от мен. Включвам се набързо, че имам една пералня бебешки дрешки да гладя, отделно курсови работи да правя,........... ooooh! ooooh! ooooh!

Сребрина
, три месеца кърмене са си достатъчно дълъг период. В крайна сметка, щом ти така се чувстваш най-добре, не слушай какво ти говорят другите. Довери се на инстинкта си.

Аз също давам кърма с шише и при това се цедя на ръка, но едвам изцеждам по най-много 100 мл от двете гърди общо. Само сутрин успявам по около 200 мл да изцедя. За сега едвам смогвам с храненията на Ади и последното вечер към 22/22и30 е АМ. Не мисля обаче да се отказвам. Смятам късно да захранвам и ще направя всичко възможно да имам повече кърма. Аз толкова много исках да я кърмя, но заради късата юздичка не се получи, та поне да й давам майчино млекце Heart Eyes

За памперсите да кажа
- Пробвах Либеро, Памперс и Пуфис. Сега съм на Пуфис и съм много доволна. Памперс пропускаха много, имам чувството, че на едно пишкане и протичат.

# 230
Здравейте,

Ние преди малко се прибрахме от разходка. Яд ме е, защото сме навън от 12.30, а заваля чак сега и имах време да ида до парка (на 40 мин. пеша ми е Южния), но заради мрачното време останах из квартала, че ако завали да съм си наблизо ... За сетен път се убеждавам колко са ни разбити тротоарите, ако го возя там най-много сътресение да му докарам. По улиците пък се разминавам с коли в състояние подобно на тротоара - 1/3-та гърмят като трактори, другата 1/3 пушат като ТЕЦ "Марица-Изток", оставам и 1/3-та за читавите нови коли. Много завиждам на мами, които живеят близо до парк. Вие къде се разхождате, ако нямате парк? Кварталната детска площадка е метър на два и ще ми се замае главата, ако го разхождам само там. А наш Самуил иска не само да е навън, ами и да е в движение Grinning Иначе това му е дневния сън, навън или 2 часа по някое време, ако не излизаме.

Да ви питам още - вашите деца опитват ли се вече да се обръщат? Нашия е на крачка от успеха така да се каже ... педиатърката като го видя и каза вече да е постоянно под наблюдение щото всеки момент ще се обърне. За сметка на това изобщо не посяга към играчки ... гледа ги, понякога им говори, ама не посяга  Thinking

Ох и последно момичета като Деси, милинка и други мами с неспящи таласъмчета - не знам как издържате без нощен сън. Аз снощи не спах добре след 4 часа, че или Сами си смука мноооого звучно пръстите, или баща му ме буди и така до 9.30. В резултат днес съм крива Simple Smile Това ми е първата "безсънна" нощ откак се е родил (пупу дано са по-малко) - иначе спи при мен, промънква за храна, нагласяме се и продължаваме да спим/ядем, но снощи нещо не беше на кеф   Tired

За памперсите - от начало съм с Памперс премиум кеър и съм доволна. Пробвах и Хъджис, ама не ми харесаха. Рядко ми пропускат и ако го направят е по моя вина Simple Smile

# 231
И аз, ако може да задам един въпрос към консултантките по кърмене:
Доскоро бебка правеше по 4-5 часа нощна пауза за сън. Но последните 2 дена ме буди на около 2 часа за хапване. Не е от пълен памперс, защото го сменям преди сън и през нощта пак. И от температурата не вярвам да е, тъй като винаги си е спяла на 23 градуса вечер.
Денем си спи, толкова, колкото и преди и нямахме проблем с чести пробуждания вечер. Всичко си е, както обикновено и не мога да намеря причината, поради която дъщеря ми не иска да спи по-продължително нощем Sad А с това недоспиване започвам да се изнервям и уморявам повече и се страхувам, че може да ми намалее кърмата Sad Моля за някакви съвети.

Здравей Ordinary_World,
 Разбирам, че промяната в решима на Елина те кара да се чувстваш уморена и те притеснява.
 На тази възраст бебетата започват да възприемат все повече неща от света, техните сетива се усъвършенстват и през деня те се впечатляват от толкова много  често банални за възрастните неща. В резултат на всички тези емоции и впечатления техният сън може да стане по-неспокоен.

В този период обичайно бебетата минават и през скок в растежа, в който могат да имат както повишени нужди от кърма и да желаят да сучат по-често, така и нуждата от постоянна близост до мама.

Много майки са споделили, че когато спят заедно с бебетата си успяват да преминат тези периоди по-леко. През нощта бебетата, които спят при майките си често са по-спокойни и дори когато сучат по-често не се разбуждат напълно, а майките успяват също да си спестят ставането до креватчето и често кърмят в просъница. На сутринта обичайно се чувстват отпочинали и бодри. Ако искаш би могла да опиташ съвместния сън с бебето и да прецениш дали е за вас. Ето в тази статия би могла да прочетеш повече за тази практика.

Често такива неспокойни периоди отшумяват за няколко дни или около седмица и нещата се връщат към своя обичаен ритъм. Опитай се да поспиваш и почиваш винаги, когато е възможно, да приемаш достатъчно течности, здравословна и свежа храна. Ако бебето суче достатъчно често, то посредством сукането оказва достатъчна стимулация на лактацията.

Желая ти търпение! Справяш се чудесно и вярвам, че ще кърмиш Елина успешно и дълго !  Hug

# 232
*Cveteto*, благодаря много!   bouquet

# 233
Моят син не се мъчи особено много да се обръща, но пък с играчките доста си играе. Слагам му дрънкалка в ръката и той си я прехвърля в другата. Или пък посяга сам да си я вземе от моята ръка. Но всяко дете си е различно де.

# 234
Голям позор, записвам се в новата мак на 16 страници  Embarassed Постоянно ви чета момичета, но все нямам време да изчета всичко и да се включа в темите. А сега вече колко имам да наваксвам  ooooh! Преди четях докато кърмех, но вече Доника се наяжда за максимум 10 мин., най-често за 5 и няма кога да чета, че после иска да си играем. Ще се опитам да изчета поне тази тема и скоро пак да се включа  Hug

# 235
  • София
Ох и последно момичета като Деси, милинка и други мами с неспящи таласъмчета - не знам как издържате без нощен сън. Аз снощи не спах добре след 4 часа, че или Сами си смука мноооого звучно пръстите, или баща му ме буди и така до 9.30. В резултат днес съм крива Simple Smile Това ми е първата "безсънна" нощ откак се е родил (пупу дано са по-малко) - иначе спи при мен, промънква за храна, нагласяме се и продължаваме да спим/ядем, но снощи нещо не беше на кеф   Tired

Не се свиква. Mr. Green Снощи легнах към 00.30ч. В 1.30 го храних, после в 4.30 пак и смяна на памперс, после в 8.30 хранене, гладене на дрехите на таткото и смяна на памперс и накрая се тръшнах в леглото за доспиване. Беше на пресекулки, защото плюеше биберона, но в 10.30 беше готов за бойни подвизи и отказа да мирува. Днес съм на кана и половина кафе, защото иначе заспивам права.
Когато след такава нощ и не спи през деня, се разстройвам, да не кажа изфирясвам. Simple Smile

# 236
Не се свиква с неспането ей...
Аз като почнах да работя на летището, си мислех, че това ще ми е най-малкият проблем, но 3 години по-късно си беше все така мъчително, както и в началото.

Вие какво правите веднага след като се нахранят? Кирил държи щом се наяде, да почне да рита и да се мята и естествено връща мляко. Как ли не опитвам да го накарам поне 20 мин. да седи мирен, ама няма братче..

# 237
Памперс и на мен ми протичат, ама с акитата. Те обаче май от всичко протичат. Кирил ака веднъж на ден, ама качествено Grinning

# 238
thorn birds и аз се боря с разбити улици.Но вече спрях да се опитвам да вървя по тротоарите.Вчера имах един неприятен инцидент, който ме изкара извън кожата..Бутах си спокойно количката по пътя и един "глупак" точно като мина до мен ми свирна, т.е къде вървя с количката.Такава майна му теглих, съжалявам че не ме чу.Може ли до количка с бебе да надуеш клаксона  ooooh! А и дори да исках да вървя по тротоара просто не видях начин.Никъде нямаше полегнало, за да кача количката, а бях сложила в багажника покупки.Чак още ме е яд като си спомних случката.
Аз явно съм нощна птица, защото си лягам към 1 всяка нощ и сутрин си ставам към 10 без проблем.През това време имам минимум 3 кърмения и 1 смяна на памперс.Но пък си имам отмяна в домакинската работа и може би затова не се измарям през деня.
И сега поредният ми въпрос.Вие още ли давате преварена вода?От кой месец мога да му купувам минерална за бебета.Той пие сигурно в седмицата 1 път, но искам да започна да го карам вече да пие вода, че аз насила пия.

# 239
  • София
След хранене го вдигам да се оригва, при повече "късмет" успява да повърне във врата ми или върху някой от любимците, та след това зачиствам. Миналата нощ успя да "порази" кокера, та освен хранене, смяна на памперс, дрехи, имах да издирвам и почиствам потресен пес Simple Smile След като приключим с тази част от битието, започва да реве, а аз да се суетя около него в опит да му угодя. Тия дни по обяд го извеждам на терасата, където от студа заспива. И така си осигурявам бленувана тишина и малко спокойствие, колкото да се нахраня, да свърша малко домакинска работа или да погледам в една точка.

Общи условия

Активация на акаунт