Отговори
# 210
Здравейте и от нас момичета, благодаря за отговорите от вчера за шезлонга   bouquet
Тези дни не мога да седна да пиша, много е нервна и капризна  #Crazy
Хубавия ни нощен режим го няма, както си ставахме в 3 и в 5 за хранене, сега яде на 1-2 часа, скапана съм, че и сутрин вместо в 10-10.30 почна да става в 8, което са си още 2 часа. Ето сега пак я друскам на ръце оф... ама като гледам и другите бебоци са били нервни тия дни, сигурно е от времето... Laughing
Добре дошли на новите майчета  Hug
За пишоците- като майка на 2  момичета да си кажа и аз мнението  Laughing - имам 2 приятелки с момчета вече пораснали (на 19 и 16г.) и двете с хирургическа намеса защото не са ги забелвали, а при едното се е стигнало до обрязване, тъй  като проблема е бил по-сериозен. За това съм "за" забелването, но бавно и внимателно.
За захранването - и аз чета и събирам информация сега, лошото е, че нашите бебоци ще са на възраст за захранване в период, когато няма нищо свястно на пазара (март - април), всички продукти ще са от миналата година, а новите ще са пълни са разни боклуци. Мисля по принцип да почна с тиква и картоф, около 5.5 - 6 месец, като замествам обедното хранене. После ще добавям други зеленчуци. С кашата няма да бързам, с плодовете също. Поне засега планът ми е такъв.

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 11:42 от късметче

# 211
Ух, като пропуснах 15 страници...
И аз не знам къде да се включа Grinning

Аз забелвам бавно и внимателно. Решила съм така поради същата причина, поради която слагам и ваксините: не ми се иска, ама ако стане нещо, после не искам да се обвинявам, че не съм го направила.

Деси, какво става с подсичането? На Кирил от Токуда шефката му изписа кремче Тридерм и отделно аз редувам Судокрем със Себамед. Подсичането му мина за 2-3 дни, а иначе никога не е имал проблем. Изобщо не го мия всеки път. Бърша го с мокри кърпички на Event. Напоследък ме хвана срам като чета колко ги миете вашите, та взех да го бърша с физиологичен разтвор от време на време. Много ми е трудно да го мия на мивката - неудобна е и просто не виждам как да стане по друг начин.

Тити, аз пък смених Памперс с Пуфис, защото твърдо са по-удобни. Не знам за влажната кожа, но да не би случайно да сте улучили момент, когато току що сте го напишкали? Тогава е влажна кожата, иначе не съм забелязала такова нещо.

Късметче, в кой парк ходите?

Между другото, като бяхме при д-р Алексиев преди месец, той също ми каза, че мога да оставям Кирил да стъпва на ходила, но с опора естествено - т.е. изобщо не го оставям с цялата му тежест. Той нали уж е светило???

Какво имате предвид под седнала поза? Кирил много обича да го сложим така, ама го придържаме де - седи върху мен например. Грешно ли е???Самичък не може, разбира се.

Колийфът и на мен ми се струваше, че свършва по-бързо, но най-впечатлена съм от Инфакола. Той уж трябва да стига за 100 приема, на мен ми стига за около 40 Grinning Започнах по веднъж да стискам накрайника и пак едвам за 50 ми стига. Вече не записвам, така че не знам какво е положението.

В този ред на мисли: ИМАМ 2 ОПАКОВКИ КОЛИЙФ. Някой от София ако има желание, ще му ги дам за по 20 лв примерно. Ако са много, пък може и за малко по-малко парички в крайна сметка.

Кирил тази нощ беше адски неспокоен. Така и не разбрах: коремът ли го мъчеше, венците ли? Нон стоп се въртя като шиле миличкият. Сега се поуспокои чак и пак спи, ама явно просто не се е наспал въобще. Той нощем си издържа 7 часа без храна. През деня яде на около 3 часа, случва се и на 4, но рядко. Ядем по 120-130 мл.
Абе аз явно съм идиот, ама изобщо не ми пречи цеденето. Само дето сега покрай разправиите с майка ми от стреса ми намаля кърмата и даже ми е доста тъжно, та нон стоп се чудя как още малко да изцедя. Вчера най-накрая докарах всички яденета за деня, добре, че имах замразена кърма и все още имам.

Имам 2 шезлонга, ама Кирил не ги иска. То при него в общи линии "всяко чудо за 3 дни", само дето 3 дни са около 30 минути в най-добрия случай. Нищо не му е интересно за много дълго. Имаше едно лъвче, което обаче един ден като му го размахвах през цялото вреле, на следващия не искаше да го погледне GrinningVery Happy Та след малка пауза, сега отново му се смее.
Вчера както си правим ФЪРРР, уж беше минало време от яденето, ми повърна директно в устата Grinning Много смешно ми стана и се учудих как грам не ме хвана гнус.

# 212
А, да - някой маже ли венците на детето си с нещо?
При нас сърбежът е голям. Никакви признаци на зъби не виждам, обаче детето се изнервя определено, та се чудя не мога ли да го облекча с нещо?

# 213
подкрепям те за памперсите , и аз смених Памперс с Пуфис. Памперс много ми пропускаха и често милия е целия опикан.
А за зъбките и ние сме така, с такава ярост си гризе ръцете Close чак се ядосва че не се облекчава.
Аз четох че това е от растежа на челюста  и ги сърбят венците.

# 214
  • София
blasphemy, мисля, че не е много хубаво да го слагате да сяда, дори и да е с подкрепа. Още е малък и не е укрепнал, за да се натоварва тазът по този начин. Той със сигурност ще е щастлив от позата, защото е нещо ново, различно, но според мен е по-добре да избягваш да го слагаш така.
За зъбките една приятелка ми препоръча това, каза, че нейната дъщеря не си го вадела от устата в този период. Геловете май са за обезболяване, не за сърбеж, но някоя по-опитна мама да се произнесе, защото не съм много сигурна.

# 215
blasphemy, разхождаме се в парка на младост 2 - бедрок където е.
 Аз също смених памперс с пуфис и съм много по-доволна.

# 216

Между другото, като бяхме при д-р Алексиев преди месец, той също ми каза, че мога да оставям Кирил да стъпва на ходила, но с опора естествено - т.е. изобщо не го оставям с цялата му тежест. Той нали уж е светило???

blasphemy ние говорехме се подскачането и дондуркането. Ето една статия по въпроса, също от ортопед:

http://www.letsgym.com/2008/04/04/baby-legs/

А м/у другото някой питаше за добър ортопед в Пловдив, този доктор май е в Пловдив, не пречи да му звънне.

# 217
blasphemy малко е старичка , но дано ти е полезна. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458298.0
 Един съвет,  поизчакай малко с продажбата на Колийф-а, може да ти потрябва докато захранваш. Знам, че пробиотиците се отразяват добре в този период, а той до колкото помня беше точно това.

Дани определено е в стачка, днес препрочетох всички лекции и отговаряме по всички  показатели. Опитах всичко и единственото, което има някакъв ефект е кърмене докато е сънена, но не винаги мога да го постигна. Тя не спи често през деня. Сега се запасявам с търпение и ще чакам да отмине периода.  Praynig

# 218
 ShySun за мен това поведение е сигнал,че се е наяла. Ако е сукала пое 10 мин и започне да се държи така я изправям да се оригне изчаквам 1-2 мин (тя мрънка рита) и после пак я връщам на гърдата ако пак се държи така и дори започва да плаче и да се нервира просто знам,че се е нахранила. Ставам и се разхождам с нея да се успокои,защото тя ми се сърди,че съм я насилвала да яде, много бързо спира да мрънка. Не ми се е случвало след това да мрънка по-рано за ядене. Първоначално докато схвана,че това означава,че се е нахранила сменях позата,но тя пак не искаше и мъжът ми веднъж ми каза: "да ти е минавало през ум,че може да се е нахранила, стига си я мъчила". Това се случва при нас, не знам дали и при вас това държание означава същото.
blasphemy не знам дали току що беше пишкала,но освен това има зачервено дупе и на гънката под коремчето и е зачервено (контактен дерматит) докторката каза,че е от влажността в памперса. Забрани ми да използвам и мокри кърпички изписа ни почистваща пяна. Тъй като ми омръзнаха всички обриви, сухи и червени петна и ще я послушам. Явно принцесата е с възможно най-чувствителната,суха и прозрачна кожа. С това което споделям не искам да заклеймявам Пуфис, просто явно за нас не са подходящи.

# 219
Уф, надявам се нищо да не сме му направили  Cry

# 220
Тити, наистина мокренето на кожата предизвиква дразнене и сухота. Ние като ходихме на дерматолог заради обриви също ни казаха да си купим някаква пяна за почистване и интензивния балсам на д-р Тайс- Нахткерцен. Нашите обриви(даже петна грапави бих казала) минаха бързо, но и до сега го мажа, защото от най-малкото пипане по лицето се обрива и кожата му става като на лишеи.
Но съм много доволна от този балсам, казаха ни и на подсечени места да го мажа- действа.

# 221
Здравейте!
Честит Атанасовден и много здраве на имениците!
Лошото време днес не ни позволява да си направим разходката и сме затворени вкъщи. Баткото издивява, а Мина спи.
Още получава спазми в коремчето - като стряскане изглежда, сле което има силен плач. Успокоява се с малко "каране на колело" и капки. Добре, че са редки и непродължителни тези състояния.
За памперсите - с баткото открих Бейбилав на ДМ и сега пак тях ползваме. Пуфис все ми пропускат - и с баткото, и сега. Не знам аз ли нещо не мога да ги сложа правилно, пък доста опит имам вече.
За забелването и друг път съм споделяла, че ние го направихме между 6 и 12 месец на сина ми, постепенно. Пише по разни статии, че само трябвало да се случи, ама при много деца не се случва само. От споделеното от някои от вас тук разбирам, че правилно сме подходили, като не сме оставили нещата на самотек.
И да споделя нещо за Мина - не си пада особено по играчките, но пък обожава да й говорят. А последните дни самата тя се включва в разговора със звуци, които интонационно напомнят говор. Много е интересно как толкова мъничко бебе комуникира по такъв красноречив начин. Синът ми беше много лъчезарно и усмихнато бебе (след третия месец - дотогава основно комуникираше чрез рев), но не помня така да е "говорил".

# 222
Уф, надявам се нищо да не сме му направили  Cry
Спокойно, не се притеснявай, толкова.Нормално е да имаш доверие на лекаря.На Калоян също му е любимо занимание, още повече че така си стига крачетата.Иначе също се оттласква с крачета, гледам да не е често.
Отделно да ви питам, мамита,Калоян така си свива понякога краката нагоре, все едно ще прави свещ.Прави го и в странично положение.Както се беше изразила една мама:"все едно прави коремни преси".Случвало ли се е и на вас?

# 223
Привет:) ShySun, и моя звяр "стачкува", суче 5-10мин после едни оригваници следват с едни лиги, не се отказвам, тикам му я малко насила гърдата, защото като го изправя както той иска си смучи ръцете, яде ми пуловера и реагира, когато прокарам пръст около устичката. Само като почна да го навеждам и надава вой, но тиквам гърдата докато захапе и млъква. И аз все си мисля, че остава гладен  Confused А кърмата взе да намалява заради неговото мрънкане..

Сега спи (на дъжд сигурно) с биба в устата...

Аз отскоро давам сокче от ябълка (домашни) по 2 лъжички от най-мъничките, харесва го, за другите неща има време.

Честито на именниците и привет на новодошлите!  bouquet

# 224
Здравейте пак, току що се прибрахме от разходка, времето тук е мрачно, но пък е 6 градуса, докато малкото мишле спинка да пиша и аз на спокойствие...
Стачката и ние я минаваме по някакъв начин, през деня яде доста малко, разсейва се и плаче, сменям гърдите, оригвам друскам и пр., затова пък нощем яде на всеки час, та се надявам да наваксва с храната. Ака по 3-4 пъти на ден и това ме успокоява, че не е гладна...Честно казано като не иска да яде не настоявам много понеже си мисля, че може да стане обратен ефект, като с храните в детската градина, в смисъл да й стане омразна храната и да не иска да суче съвсем. Ако се разстрои прекалено много се опитвам да я успокоя и даже съм я приспивала гладна, после я храня насън или като се събуди след 15-20 минути.  
Забелязвам и нещо друго - като се събуди през деня, а понякога и нощем се събужда с ужасен рев, без да отваря очи, направо ме стряска. Случва ли се и при вас? Само сутрин става с усмивка и добро настроение.
Още нещо - напоследък много не спим през деня, май минахме на 2, най-много на 3 съня, да не казвам че спи като зайче и се буди през 15 мин. до половин час? Много трудно взе да заспива. Сега съм я приспала навън и спи в количката в коридора, а аз чакам писъкът...

Общи условия

Активация на акаунт