СЕПТЕМВРИ е далече,а ние нямаме търпение вече!

• 24 714
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
monika_p, хич да не ти пука.
Аз предния път и кафе пиех и кола, не мога без не и сега, и каквото си искам ядях, пък ето - нормална бременност - щастливо бебче Simple Smile
Сега и на мен ми става лошо от кафето, но се надявам да отшуми, че си го обичам Simple Smile

# 331
Ето нещо интерестно
 7-те бременни заповеди
1. Редовен прием на фолиева киселина. През първите 12 седмици от бременността препоръчително количество е 0,4 мг дневно.

2. Здравословно хранене. Протеините (месо, яйца и сирене) са важни за бебето, както и омега 3 мазнините (мазната риба) и омега 6 мазнините (слънчогледовото масло).

3. Движете се. Повишения мускулен тонус ще ви е от полза.

4. Спете и почивайте достатъчно.

5. Избягвайте стреса.

6. Консултирайте се редовно с наблюдаващия гинеколог.

7. Отделяйте поне няколко минути дневно в мисли за нероденото си бебе.

Pampers надявам се за постоянно но в тая криза не знам дали ще издържим. Но мисля когато каките ги почне пубертета   да се завърнем в Ливан за да са с по-голям контрол.

# 332
Tanishte, добре дошла!  Hug
Ходила ли си на преглед? Разкажи по-подробно....какво видяхте/чухте?

Дааа, ходихме на преглед, миналия понеделник. Още беше рано, та видяхме само плодно сакче, но следващия вторник (22.01) съм пак на преглед, надявам се да чуем и сърчице  Praynig
Иначе ходя в Майчин дом при д-р Боян Георгиев и още от първата ми среща с него съм с много добри впечатления - спокоен и с много приятно чувство за хумор. Спечели ме и с мнението си за двете ни котки  Laughing, тъй като бях чела на доста места, че докторите препоръчват котките да се изхвърлят, което при нас няма как да стане, защото са си част от семейството Simple Smile)) Слава богу, че док беше категоричен, че няма от какво да се притеснявам.
Иначе пия Нош па 3х1, защото имам придърпвания и болки в корема, които са от маточни контракции в началото на бременността и които намаляха значително след като почнах да пия нош па-то. Иначе гърдите са ми твърди и свръх чувствителни  Grinning
Термин още нямам определен, според календара на Зачатие е 25.09, а според този в бг мама е 05.09  Shocked така че предпочитам да се произнесе док.
Да ви питам и още нещо, момичета, ще започвате ли да се мажете с крем против стрии и от кога? Аз днес си взех бебешкото олио на Бочко, но по-нататък ще се оглеждам и за други мазила.

# 333
Момичета, имам нужда от спешна помощ!
Моля, ако някой знае добър специалист от Инфекциозна болница в София да ми каже. При мен нещата търпят обрат и преди да взема решение искам да чуя и още едно мнение и искам да е от добър лекар, а се оказва, че не мога да намеря проверен такъв.

# 334
За стриите дали ще имаш зависи от кожата и от гена. Аз не се мажех с нищо до 8ми месец и не знаех изобщо какво представляват докато не видях на една друга бременна мама, на която цялото коремче беше покрито въпреки че се мажеше с какво ли не от началото.

За сметка на това пък се сдобих с доволно много целулит  Crazy

Сега се опитвам и да внимавам с храненето - предимно здравословно, без много тестенки и захарни изделия, че от тях здраво се трупа, а после трудно се сваля и знам че много се бях депресирала след раждането като си гледах външния вид въпреки, че качих 15кг, от които оставих 7.5 в родилното.
Надявам се този път да остана в рамките на 10тина кила, че имам още няколко да свалям от предишните  Blush

Pilcharnik  Hug Hug Дано всичко е наред

# 335
Tanishte, пък и всички останали момичета, не си давайте парите за кремове и олиа против стрии. Аз от първата бременност яко се "нацепих" още в 4тия 5тия месец, въпреки, че се мазах с какво ли не. По този повод говорихме преди да забременея с моята гинеколожка и тя ми обясни, че всичко е въпрос на ген. Ако преди бременността сте имали стрии по друга част на тялото, вероятността да ви се появят по корема е 80%. Всичко е в наличието на колаген в кожата, което няма как да подобрите сега за няколко седмици.
Колкото до кафето - може, но умерено и по-слабичко. По-принцип кофеинът може да предизвика освен сърцебиене и контракции, особено в по-късните месеци.
Сега повечето от нас са в периода на образуване на органите на ембриона и е хубаво да наблягате на качествената храна. Аз гледам да е био и разнообразна. Допълнително взимам естествено ФК, витамини и масло от сьомга. Тези добавки са ми препоръчани от гинеколога.

Mama na Rali4ka, благодаря за инфото. Значи на мен точно ранна фетална морфология ще ми правят на следващия преглед. Обясниха ми, че прегледите са 2 вида - само с ултразвук или с взимане на биопсия. Разбрахме се, да е само с ултразвук, защото дори и на по 34години, не сме толкова стари с таткото  Laughing

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 18:57 от MamaD

# 336
Здравейте и от мен! Престрашавам се да се запиша при вас, за сега имам само 3 положителни домашни теста и другата седмица съм на лекар. По моите изчисления съм към 5та седмица..Първа бременност ми е и все още не знам към кой гинеколог да се насоча, някой ако може да ми препоръча ще съм много благодарна Simple Smile  

# 337
  • До морето :)
Добре дошли на новите мами!   bouquet

Pilcharnik, дано не е нещо сериозно и всичко да е наред.  Hug

monika, я им дай у лево! Те като са бременни, да правят каквото си искат. Много ме е яд на такива.  #Cussing out

За стриите - писах по-назад, че е до кожа, но пак не е лошо превантивно да се мажем с нещо. Не се знае ако не се мажем, колко пък ще плъзнат.  Crossing Arms Аз засега нямам такива чудесии, но не е късно.  Sad

# 338
Pilcharnik, стискам палци всичко при теб да е наред! Hug

За стриите - мисля все пак да се мажа с нещо. По-скоро с някакво по-мазно масло. Като цяло имам суха кожа и ще ми се отрази добре.

milenkaa_, добре дошла! Назад в темата момичетата от Сф обсъждаха лекари. Можеш да си харесаш някой от техните, стига да са ти на близо.

# 339
Дами, да се запиша и аз след вас  Embarassed
Чакаме 23 септември

# 340
Pilcharnik, стискам палци и се моля всичко да е наред! Дано късмета е на твоя страна! Hug

# 341
Това със сърцебиенето толкова ми пречи, аз съм мъжко момиче, две бременностти с малка разлика никакви проблеми и болежки а сега какво съм се сгънала само пъшкам и охкам. Та за въпроса с ревността на другото детенце, трябва да ви кажа че още от как съм казала на каката тя беше много щастлива, много обичаше бебето, те двете много се обичаха до момента до който бебето не почна да взима играчките на каката и да си отстоява мнението, тогава започнаха караниците и битките. До ден днешен хем не могат една без друга хем като с заедно са в непрекъснати пререкания, конкуренция и битки за надмощие. Това за децата с малка  разлика, сега живот и здраве ще видим третото дали ще въдвори ред. Само аз ли чакам трето детенце или има и други?
Остава ми още една седмица в Ливан и си идвам в бг. Мислех си с мамчетата от София да си спретнем среща някъде да се запознаем. Трябва да приготвям толкова много багаж, ама кажете как една къща в четри куфара да събера. Добре че моите дрехи отпаднаха с бременността, нали нищо не ми става. Още не съм казала на децата че ще трябва да си оставят боклуците, това е една голяма трагедия за тях такива са събирачи на всякакви боклуци та сега какво ще вземем ума не ми го побира
Mama na Rali4ka много полезна инфо за БХС и ФМ

Клара, и аз чакам трето детенце. Simple Smile

# 342
ето ме и мен след преглед. и така-а-а, имаме си 2 тупкащи сърчица  Blush няма по-красив звук от този на света  Mr. Green и извънземните /както ги нарича мъжо/ са пораснали много - около 8мм  Joy

и сега моля бременните с близнаци да ми дадат инфо. на едното ембри сърцето се чуваше много по-тихо и гледам, че и диаграмата е с много по малки отклонения, ох дано ме разбрахте. и сега се чудя що на едното му бие сърчицето по-малко от на другото  Rolling Eyes

пилчарник, съжалявам ама никого не познавам там  Rolling Eyes дано да е фалшива тревога  Praynig моля те като имаш инфо пиши, че сега ще те мисля  Rolling Eyes

tanishte, при този доктор в Майчин дом по ЗК ли ходиш или си плащаш?

# 343
  • София
Здравейте момичета, честит имен ден на всички празнуващи, пожелавам ви най-хубавите и прекрасни неща да ви носи името   bouquet
Честито и на всички видели двете чертички,  сакчета и чули сърчица  Heart Eyes

monika_p много интересна информация даваш наистина, благодаря   bouquet
А за кафето- аз пия 1 кафе на ден и не виждам нищо нередно в това. Около мен всички приятелки, които бременееха пиха кафе, че даже и кола си пиха и нямаха проблеми. Не казвам, че е редно, всеки си преценява сам за себе си, но не трябва да се връзваме на такива глупости.

Принцеска и аз знам, че термина се мени постоянно, така че изчакай спокойно до следващия преглед, ако нещо те притеснява си запиши някъде час на частно.

След прочетеното за Барбова вече съм в голяма чуденка къде за Бога да ходя.
fosha за Маркова също съм чувала добри неща, ти доволна ли си? Може да се пробвам и при нея.
В поликлиниката, където е личния ми лекар (ХХ-та поликлиника) има един гинекологичен център, за там също си мислих  newsm78  Вече съвсем се обърках...

Да попитам сега- реда какъв е- отивам при ГПто, дава ми направление и отивам на обикновн преглед, и ако има възможност ме записват на ЖК, от там трябва да ми пуснат всички изследвания? А ако искам ранна фетална морфология аз ли си намирам къде да отида? Май е вече време да посетя ГП-то да ми даде направление и да мисля за следващата стъпка- записване на ЖК.

Pilcharnik стискам палци всичко да е наред, с друго не мога да помогна. Praynig Praynig Praynig

# 344
hut, аз доколкото знам, единят близнак винаги се развива по-бавно, по-малък или по-слаб от другия. А и щом лекарят не е реагирал на тази разлика, значи няма за какво да се тревожиш  Hug

Общи условия

Активация на акаунт