СЕПТЕМВРИ е далече,а ние нямаме търпение вече!

• 24 676
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте момичета, sohappy

Надявам се да ме приемете в групата. Чакам бебче с термин 4 септември. Вече си имаме 6годишен батко, който е много ентусиазиран за предстоящото събитие. Едва ли не той ни провокира с баща му да му "осигурим" компания. В момента съм в 7ма седмица на бременността и нещата вървят добре, да чукам на дърво. Прилошава ми, но без да повръщам. Периода на вълчия глад и умората отмина. Вече бях на преглед и видях малкото тупкащо бобченце. Даже имаме снимка.

Някой знае ли какви изследвания се правят на плода в ранните месеци? При предишната ми бременност първият триместър мина неусетно и не остана време за подобни размишления. Но сега си знам, че съм бременна още от първия ден и мога да се наблюдавам по-подробно.

# 316

Другото, което исках да попитам вече раждалите момичета с опит. Трябва ли специално да кажа на АГ-то че искам да се следя при нея - да се запиша или да нося някакъв документ? Спряла съм се на д-р Лазарова в Токуда и ще си плащам прегледите (имаме здравен фонд към работата, който възстановява разходите) и не знам трябва ли да се носи някакво специално направление или не. Може да ми е малко глупав въпроса, но нямам никакъв опит и няма кой да попитам освен вас Simple Smile

И аз така ще направя обаче при Кирякова в Токуда. Не знам още за документи някакви, защото първия ми преглед ще е след 2 седмици.
Обаче си мисля че само с фонд няма да мине. Ще ми трябва май лекар и по ЗК. С предната бременност се наложи да си правя амниоцентеза. Това е изследване, което не се покрива от фондовете, поема се от ЗК ако е с направление, т.е. ако лекар по ЗК ти го издаде. Та ако се наложи пак да правя такова изследване май ще трябва да имам лекар по ЗК. Но за всичко това ще разпитам лекарката подробно.

Според мен си запази час и я разпитай за подробностите. Даже може да споделиш тук или на лични ако минеш на преглед по-рано  Simple Smile

# 317
  • София
Във вторник съм на преглед. Ще споделя всичко задължително Simple Smile

# 318
Здравейте, и аз се нареждам тук при вас   bouquet
Първа бременност ми е, много съм щастлива, стискайте палци всичко да мине добре Simple Smile

# 319
tanishte добре дошла леко бременеене

# 320
Tanishte, добре дошла!  Hug
Ходила ли си на преглед? Разкажи по-подробно....какво видяхте/чухте?

# 321
Здравейте!
Първа бременност ми е с термин 20 септември.Още не знам къде се намирам от щастие... Praynig
и много ще се радвам да стана част от групичката Simple Smile)

# 322
ето ме и мен.
Добре дошли на новите попълнения и леко бременеене.
Аз днес също съм като парцал, не знам дали е от бременността или съм настинала но от няколко дни все ми е студено и реших да си премеря температурата и се оказа че имам между 37.1 до 37.5 която варира и чад пад пада под 36
Отделно имам много сърцебиене, такова нещо никога не ми се е случвало, стана за нещо и съм като пияна и толкова да се скапа че чак да ми запрескача сърцето. Само лежа и не мога да стана. А снощи не можех да заспя от сърцето така прескача че все едно съм тичала, има ли други така и дали е опасно.
Утре съм на лекар да видим какво ще каже той.

# 323
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Клара, аз имах ужасно сърцебиене (сърцепрескачане) преди нялко дни - по време на игра, по време на сън, абе постоянно. АГ каза - другия път на кардиолог, но сиг съм просто преуморена.
MamaD,  между 11 и 14 г.с. се прави ранна фетална морфология. Съветвам те, а и всички, които са чули вече сърчице да си записват час за това. На нея се гледа има ли си всичко бебето и има ли някаква аномалия, може и пола да ти кажат, ако е добре обърнато. След това до 24ч. от ФМ се ходи на БиоХимичен Скрийнинг, където се изчислява вероятността за Синдром на Даун и още 3-4 болести май беше. БХС се прави в Майчин дом. Записвайте часове за ФМ, защото трябва поне един месец по-рано, за да има място (там където ходя аз де, но май навсякъде е така!)
Ето един линк: http://genetika.maichindom.com/за-пациенти/биохимичен-скрининг/
Sophie PP, шарките се предават по въздушно-капков път, т.е. детето трябва да те е наплюло, накихало, а ти да си вдишала в тоя момент. Според мен няма страшно!
Аз от сутринта не съм се спряла - прах, чистих, готвих и до 15ч навън търчахме с малката. Срга съм малко разглобена Simple Smile

# 324
Това със сърцебиенето толкова ми пречи, аз съм мъжко момиче, две бременностти с малка разлика никакви проблеми и болежки а сега какво съм се сгънала само пъшкам и охкам. Та за въпроса с ревността на другото детенце, трябва да ви кажа че още от как съм казала на каката тя беше много щастлива, много обичаше бебето, те двете много се обичаха до момента до който бебето не почна да взима играчките на каката и да си отстоява мнението, тогава започнаха караниците и битките. До ден днешен хем не могат една без друга хем като са заедно са в непрекъснати пререкания, конкуренция и битки за надмощие. Това за децата с малка  разлика, сега живот и здраве ще видим третото дали ще въдвори ред. Само аз ли чакам трето детенце или има и други?
Остава ми още една седмица в Ливан и си идвам в бг. Мислех си с мамчетата от София да си спретнем среща някъде да се запознаем. Трябва да приготвям толкова много багаж, ама кажете как една къща в четри куфара да събера. Добре че моите дрехи отпаднаха с бременността, нали нищо не ми става. Още не съм казала на децата че ще трябва да си оставят боклуците, това е една голяма трагедия за тях такива са събирачи на всякакви боклуци та сега какво ще вземем ума не ми го побира
Mama na Rali4ka много полезна инфо за БХС и ФМ

# 325
добре дошли на новите мамчета  Hug Joy и аз съм със сърцебиене от няколко дена но си мисля че моето е от пържени картофи и спагети само това ям и не се спирам миналата седмица изкарах само на чеснова разядка и фреш  newsm78

# 326
да ви се оплача днес пред един магазин пих 1 кафе от както разбрах че ще имаме бебе не съм пила а и така не се сещам за цигари толкова но днес реших да пия едно та една жена минава на колегата жена му и ми вика разбрах че си бременна честито ама с тва кафе няма да е за дълго щях да я набия нормални ли са тея хора само едничко кафенце и то не цяло то ми се отпи #Cussing out #2gunfire

# 327
monika_p хич не им се връзвай, знаеш ли колко още такива умнотии и съвети ще чуеш по време на бременността си, ти трябва да се информираш кое е правилно и кое не и сама да си преценяваш кое за теб и твоето бебче е най-добре.
Аз преди пушех многооооооо, и като разбрах че съм бременна, спрях ги от раз, само два пъти припалвах и ги хвърлих и от тогава не посягам че ако пробвам пак ще  пропуша нищо че 8г не съм пушила. Но кафето без цигара не вървеше и от там спрях и кафето. През първата си бременност не съм пила кафе и не ми се е и пило по натам. През втората си пиеш че по няколко на ден, резултата си е налице, живо и здраво бебенце. Сега до преди два дни много ми се пиеше кафе, страшна работа по три четри на ден пиех. Но ето днес не ми върви кафето, не можах да изпия и първото. Просто не ми се пие, на чай налитам. Явно организъма сам си подбира какво му е добре и какво не.

# 328
Добре дошли на новите коремчета .
За ревността ,  още сега ме пита , маме  вие нали няма да мислите само за бебето.  Иначе тя ни  молеше да си има сестричка , щяла много да ми помага . Wink
Как се радвам  за чутите сърчица , аз чак на 29 ако всичко е наред трябва да го чуем . Тогава моето мъжле има рожден ден дано това е подаръка му .
 Princessa SS .Чела съм , че плодът може да изостане със една седмица и да върви със една седмица на зад , или обратно .  Wink
За кафето минала та бременност само да го видех Sick
Сега си пивам сутрин едно и сега по това време  второто,  даже в момента си го пивам newsm10
За цигарите не пуша и там съм на друго мнение ,  но всеки си преценява сам за себе си . Peace

# 329
monika_p, приготви се да чуеш още много глупости дори от хора, от които не очакваш.

Радвам се, че бъдещите септемврийки растем с бързи темпове. И като гледам варненската групичка май сме водещи като бройка Mr. Green Добре дошли момичета! Лека бременност!

Клара, много ти се радвам на това, че чакаш 3-то дете. И аз си мечтая за три и се радвам, че все повече жени се решават въпреки социалното положение в държавата ни. За колко време се прибирате в България?

Общи условия

Активация на акаунт