Бебешката количка - цяла наука за второ висше №20

• 80 265
  • 780
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ами Simple Smile  моето нямаше какво да го гледам, първите месеци, щом го бутах с количката, той спеше, какво да му гледам, ако исках да го видя спирах и надничах, това е една крачица, имаше моята и люк на  сенника и от там можех. После пък, като стана на 3 месеца почна да пътува и буден и надуваше гайдата през цялото време, докато не  се усетих, че човека иска да  гледа света, не мен, та тогава взехме една количка, която само напред гледаше и той беше щастлив и доволен.
Може и до дете да е, за мен лично, но за мен лично няма значение на къде гледа количката.

Иначе ти ако си искаш да се върти коша, да има  кош за новородено и т.н., просто търсиш друг тип количка.

# 451
Така е, аз по принцип исках някаква ей такава количка

такава

но ми е много скъпа. Също така нямам представа кое би било полезно и кое не, но това вероятно е субективно. Трудно е, като нямаш никакъв опит, не знаеш и какви критерии да си поставиш.

# 452
  • София
Аз такова нещо за нищо на света не бих си взела.
За мен е важно да е малко, леко(макс 8 кг), маневрено, да не трябва да го сменям по възможност.

Тази така от снимката изглежда, че не й завиват гумите, което е  според мен пълен кошмар, за всеки завой да трябва да надигаш количката.

Ако да кажем търсиш 3 в 1, в каква сума ще се вместваш?
Почни от там с критериите.

# 453
Може и така да е  Thinking

# 454
# 455
  • Варна
Субективно е, да. Sola-та действително е много красива и атрактивна(и на хубава цена), но за мен например е тежичка - 10кг. И гърбът ляга напълно, но пак ще трябва бебето да е с колани, което е минус. Според мен. Но зависи и от сезона, в който ще се ражда детето - зимното си момченце го бутах в обикновена количка, в която бях поставила подплатено и промазано портбебе. Чудна работа ми свърши и го ползвах дъъъълго време. Изобщо не ми трябваше т.нар. ''зимен кош''.

Това, че количката гледа само по посока на движението, не е кой знае какъв минус, но определено не създава допълнително удобство. Пренебрежимо е, но Nuna например няма прозорче на сенника и майката, за да има контакт с детето, трябва да спре и да обиколи цялото возило.

И аз съм фен на Phil & Teds!  Peace За мен е малко смела като вариант, защото бебешкото кошче ми се струва мнооооого мъничко, но е максимално опростена, няма приставчици, сглобчици, бутончета, щракалки и механизми... много е лека(8 кг)... и ''легенът'' седалка е супер. Simple Smile Някой има ли реален опит с тази количка? Моите впечатления пак са само от мострата в магазина.

# 456
  • София
http://www.detski-sedalki.com/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0% … B8-britax-b-agile това също не е лош вариант, 8 кг, може да се комбинира с кош за новородено.

# 457
  • Бургас
Засега фаворит ми е Graco Symbio B - хитра количка, чиято седалка се превръща в кош за новородено само с едно кликване. И, като казвам кош, имам предвид наистина кош, а не просто хоризонтална позиция на облегалката. Тежи 7,5 кг, с големи задни гуми е, всички трансформации по нея стават с едно натискане на бутон. Виждала съм я на живо - мързелашка работа.  Wink Цената й по нашите сайтове лично за мен е безумна(около 1000лв), но е напълно реално и възможно да се намери на половин цена от чуждестранни сайтове. Аз се успокоявам с това, че до юли месец имам време и все ще мога да издебна някоя добра оферта. Peace
Ползвам го, засега само у дома.  Peace Надявам се скоро и на разходка да го тествам и по стълби, защото сме на 3ия етаж, без асансьор. Коша е доста удобен, моето бебе е големичко и го поизпълва, но му е добре. Купих я от Ибей за 200 паунда, от там е и кошницата за кола. Сенника е голям и не трябват чадъри.

# 458
  • Варна
Angel_Dust, Kalinka Malinka - много ви благодаря! Отдавна следя темата, защото наистина е голяма лутаница, и всяко мнение е полезно!

Britax B-Agile наистина не е никак лош вариант. Даже май е по-добър от Nuna. По-широка е, сенникът е по-голям и е с мрежа за вентилация, вероятно ще може да се монтира и бъги борд. При Nuna няма как да стане, а аз обмислям и такъв вариант, тъй като съм и с 2-годишно момченце.

Засега си мисля, че най-добре ще бъде, ако мога все пак да взема Graco Symbio за същата сума(450-500лв), защото удобствата са повече - няма да ми трябва допълнителен кош за новородено, купето може да гледа и към майката, и по посока на движението, сенникът действително е голям, има мрежа за вентилация, дръжката се обръща и в двете посоки само с един бутон, облегалката се накланя пак с едно щракване, количката е в комплект със зимно чувалче.
Недостатъците са, че кошът за багаж е декоративно малък... и сгъването изисква висока инженерна мисъл. Grinning

Kalinka Malinka, моля те да споделиш след време как усещаш количката и извън дома. Ще ми е от голяма помощ!

# 459
И аз да попитам за Симбиото - лесно ли се сваля тапицерията, за да се пере?  newsm78

# 460
  • София
На симбиото не харесвам, че се върти дръжката.
Принципно съм много скептична как това нещо е 7,5 кг, може би толкова е рамата без седалката.

А къде я продават за 400-500 лв?

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 18:25 от Angel_Dust

# 461
  • Варна
Защо го отчиташ като минус това с дръжката? И дръжката, и самата седалка се обръщат - като завъртиш седалката, големите гуми си остават винаги отзад. Ни най-малко не се заяждам, просто събирам мнения.  33uu Механизмите ли са калпави?

За сумата - май на предната страница написах, че в E-bay я имаше за 136 Паунда. 300лв. В онлайн магазин може да се намери за 250 GBP. Калинка Малинка я е взела за 200 = 454 лв. И тъй като тук е около 1000лв, разликата в цената е почти една Nuna.  Grinning

# 462
  • София
А, ако имавариант да се върти само коша, а не дръжката става...
А за килата, може и толкова ада са, не казвам, че не са, просто като я гледам, ми стоят нереално малко, за това, което е...
Някой ако си я има и може да я измери  ще е супер Simple Smile

А за цените, ако има такива намаления - супер. Струва си, въпреки, че малко рано май за количка.

# 463
Аз за солата си взех ето това комплектче за всеки случай Simple Smile, много запазено и малко ползвано, столчето е още в гаранция-мисля, че си струва
http://www.ebay.co.uk/itm/Cybex-Aton-Car-seat-with-adapters-and- … ip=true&rt=nc
Калинка-малинка, честито бебче, да е живо и здраво!

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 18:58 от fanagoria

# 464
Аз пак да си питам - мнения за JAne Slalom или друга, на която коша може да е към майката обърнат????  Peace

Общи условия

Активация на акаунт