Бебешката количка - цяла наука за второ висше №20

• 80 288
  • 780
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
И един (сигурно тъп) въпрос - столчетата за кола, които са в комплектите 3в1 (за до 0-13 кг) - как се закрепват в колата - трябва ли им някакво допълнително приспособление или с колана?

# 541
  • София
Само с колана

# 542
  • София
Зависи от стола, може само с колана, но има такива, към които може да купиш база, която пък да се закрепя с колана или с изофикс.

# 543
Един въпрос имам - кога най-рано може да се пътува с кола с бебето?
Говорим за път в рамките на малко повече от 2 часа.За кошчетата за кола разбрах,че не е много удачно да се оставя бебето дълго време, от друга страна има вариант за количка със кош за новородено,който може да се използва и в кола.И все пак някакви предложения?

# 544
Здравейте,много ви е полезна темичката.Вярвам,че ще можете да ме посъветвате компетентно. Hug
Предложете ми някоя количка,която да прилича на Stokke Еxplory! -http://www.apartmenttherapy.com/stokke-explory-24661 Praynig
Много ми харесва като дизайн,защото е изчистена и висока,но не мога да си я позволя нова,а такава количка на старо не искам да взимам по мои си лични съображения.Иначе другите,които съм харесала не са толкова популярни тук,а ги има на много добри цени на старо или по чуждите сайтове!За мен е важно кошовете да са по-високо позиционирани и да е с максимално изчистен дизайн,но все пак и на бебето да му е удобно.
Харесват ми също :
Inglesina Avio-http://bebolino.mymall.bg/products/2012-Inglesina-%252d-%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-3-%D0%B2-1-Avio-Lime.html
В нея ме притесняват само колелата,че били много малки?
Joolz Day http://mysun.com.ua/universalnye-detskie-kolyaski/day-2-1-cactus … green-joolz-25137
За мен е страхотна направо,фаворит ми е като визия Simple SmileОбаче и за мея мненията са кът,защото не се продава в БГ.
Peg Perego Skate http://site.pishposhbaby.com/blog/2009/09/14/the-all-new-peg-per … er-2010-a-review/
Страшно комбинативна ми се вижда,казват,че новия модел е много по-олекотен,но не намирам мнения като че ли за него...всеки пише само,че е много тежка и не се уточнява за кой модел се отнася?
....И още доста всъщност съм харесала,но постоянно се разколебавам.Новото Stokke Scoot не е никак лошо,ама и то с малки гуми и май си е количка за мол-а... newsm78Благодаря ви,момичета предварително за мненията!  bouquet

Последна редакция: пн, 25 фев 2013, 22:22 от g0ss1p_g1rl

# 545
  • София
Един въпрос имам - кога най-рано може да се пътува с кола с бебето?
Говорим за път в рамките на малко повече от 2 часа.За кошчетата за кола разбрах,че не е много удачно да се оставя бебето дълго време, от друга страна има вариант за количка със кош за новородено,който може да се използва и в кола.И все пак някакви предложения?

още като си го вземеш от болницата, просто на 2 часа се спира и се прави почивка, а и вероятно е бебето да иска да яде, да бъде преобуто и т.н. и без друго.

# 546
  • Русе
Krisskata,
огледай отстрани столчето, обикновенно има картинка указваща как се закрепя столчето.

# 547
  • В полите на Витоша :)
krisskata, като започнахме и ние да търсим количка, Hauck ми бяха в списъка, но се отказах много бързо след като прочетох безброй лоши мнения за марката. Най-честите оплаквания са, че рамата се чупи много лесно и бързо. След това имаше и мнения, че този проблем вече е решен, но за мен си остана едно неприятно чувство на несигурност и спрях да ги гледам. Ако имаш време се порови и в стари теми да прочетеш отзиви, а пък най-добре е майки, които са ползвали Hauck последната 1 година да споделят и те мнението си. Ако сега имат 3 години гаранция, това е добре, но трябва да се провери. Успех!

# 548
  • Sofia
Green_Eyed, аз гледам колички от няколко дни (само в интернет за момента) и наистина започнах без никакви идеи и предпочитания за марки и т.н. Все още не съм споделила с познатите ми мамита и съответно не съм ги разпитвала по темата. Явно още ме държи от предишната бременност, която ненадейно се наложи да прекратя в 24 г.с. (в която съм и в момента) и сега и на двамата с таткото все още ни се струва, че е много рано за каквито и да е покупки...
Следя марките, които се дискутират тук, но като филтрирам дори само по цена и 3в1 (Travel System) повечето от тях изобщо не ми излизат като вариант (реално имаме финансова възможност за нещо по-скъпо, но и двамата не виждаме смисъл да се дават 1000-1500 лв за това) ... като добавим и предпочитанията за цвят, някои други детайли и субективните симпатии към моделите и то какво остава... Този Hauck Apollo покрива най-много от критериите ми и ми се набива в очите от най-различни сайтове...
Е все пак имаме поне още 1-2 месеца да гледаме (и на живо) и да събираме мнения, но във всички сайтове и магазини има различни марки, цени и просто е голяма обърквация...

# 549
  • На остров
Привет аз още не съм в процес на избиране, но в последно време много се задълбах на тема колички Laughing. Много полезна тема с изчерпателна информация, специално бих искала да поздравя всички мами, които старателно показват и обясняват   bouquet.

Скрит текст:
Даже се чудя защо например  не си направите един блог където да систематизира цялото инфо и съответно да се правят сравнителни анализи. Тук на север е доста популярно и такъв тип дейности са радват на голяма реклама съответно приходи, изложения и нови тест колички.

krisskata бих ти предложила много стабилна количка, но за съжеление не влиза в бюджета ти.
Аз също смятам, че столчетата за кола в комплектите 3 в 1 обикновено не са от най висок клас.

# 550
  • Sofia
Ооо, аз в никакъв случай не се заблуждавам, че за тези пари ще намерим най-качествената стока, дори и с намаленията от чуждестранните сайтове. Също така и не приемаме, че високата цена на нещо, непременно означава високо качество. Тепърва ще гледаме и ще събираме впечатления на живо  Simple Smile
Това столче все пак ще се ползва няколко месеца (ако нашия бебо се метне толкова висок на татко си, я изкара и 10 месеца, я не  Joy ), а след това вече ще се избира със сигурност нещо качествено... Все пак това е голяма необходимост, особено лятото - ще пътуваме в провинцията, живи и здрави до морето, а и на количката ще може да се ползва... вместо да го търся отделно, с подходяши механизми и т.н. ми се вижда доста по-удобно да го вземем в комплект...

# 551
Здравейте!Не знам дали въпросът ми е за тук, но все пак...
Имам количка QUINNY SPEEDI SX
Тя е с два коша зимен и летен (тоест за бебе до 6 мес и за седящо вече бебе )
Днес свалих коша за новородено за да сложа другата седалка и кошът съм го свалила заедно с адаптерите.
И сега те стърчат от него.
Ако има някой с такава количка да ми каже как да ги измъкна от коша #Cussing out

Много много моля Embarassed  bouquet

# 552
Здравейте!Не знам дали въпросът ми е за тук, но все пак...
Имам количка QUINNY SPEEDI SX
Тя е с два коша зимен и летен (тоест за бебе до 6 мес и за седящо вече бебе )
Днес свалих коша за новородено за да сложа другата седалка и кошът съм го свалила заедно с адаптерите.
И сега те стърчат от него.
Ако има някой с такава количка да ми каже как да ги измъкна от коша #Cussing out

Много много моля Embarassed  bouquet

Справих се, има копчета отстрани очите ще ми извадят... hahaha

# 553
Green_Eyed, аз гледам колички от няколко дни (само в интернет за момента) и наистина започнах без никакви идеи и предпочитания за марки и т.н. Все още не съм споделила с познатите ми мамита и съответно не съм ги разпитвала по темата. Явно още ме държи от предишната бременност, която ненадейно се наложи да прекратя в 24 г.с. (в която съм и в момента) и сега и на двамата с таткото все още ни се струва, че е много рано за каквито и да е покупки...
Следя марките, които се дискутират тук, но като филтрирам дори само по цена и 3в1 (Travel System) повечето от тях изобщо не ми излизат като вариант (реално имаме финансова възможност за нещо по-скъпо, но и двамата не виждаме смисъл да се дават 1000-1500 лв за това) ... като добавим и предпочитанията за цвят, някои други детайли и субективните симпатии към моделите и то какво остава... Този Hauck Apollo покрива най-много от критериите ми и ми се набива в очите от най-различни сайтове...
Е все пак имаме поне още 1-2 месеца да гледаме (и на живо) и да събираме мнения, но във всички сайтове и магазини има различни марки, цени и просто е голяма обърквация...

Аз се имам същата дилема . Не ми се дават много пари за количка но в същото време искам да е хубава и удобна на мен и на бебка. Бях се спряла на Hauck защото ми се виждаха качество цена доста разумни , но ходих миналата седмица да ги видя и се разочаровах тотално Видяха ми се едни малки и нестабилни и в магазина се бутаха с леко усилие, а представи си какво ще е на улицата . Съвсем случайно влязох в един магазин срещу МОЛ Сердика защото видях едни хора да изнасят страхотна розова количка и направо се влюбих в тях пускам ти линк да я видиш http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=61&products_id=463 заедно със столчето за кола излизаше  825лв. Още се чудя за столчето дали да го взимам защото и двата коша се свалят и могат да се ползват в колата, но има време да помисля . Същата марка имат и по евтин вариант които ми се стори също много добър но нямат от това розовото което харесах http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=61&products_id=454 за него  също имаше подходящо столче .

# 554

Аз се имам същата дилема . Не ми се дават много пари за количка но в същото време искам да е хубава и удобна на мен и на бебка. Бях се спряла на Hauck защото ми се виждаха качество цена доста разумни , но ходих миналата седмица да ги видя и се разочаровах тотално Видяха ми се едни малки и нестабилни и в магазина се бутаха с леко усилие, а представи си какво ще е на улицата . Съвсем случайно влязох в един магазин срещу МОЛ Сердика защото видях едни хора да изнасят страхотна розова количка и направо се влюбих в тях пускам ти линк да я видиш http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=61&products_id=463 заедно със столчето за кола излизаше  825лв. Още се чудя за столчето дали да го взимам защото и двата коша се свалят и могат да се ползват в колата, но има време да помисля . Същата марка имат и по евтин вариант които ми се стори също много добър но нямат от това розовото което харесах http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=61&products_id=454 за него  също имаше подходящо столче .
Ооо да Simple Smile И аз смятам да взимам същата. Количката е на Бебе Дизайн, а модела Лупо. Изглежда много качествена, лека е, удобна и маневрена, с помпащи се гуми, а мъжа ми казва, че и ходовата част е добра. Има я в един магазин в Люлин за 690лв 2 в 1, а столчето за кола до 13кг е 140лв. Успех

Общи условия

Активация на акаунт