Цветолечението на д-р Бах-7

• 122 127
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
на животни специално без алкохол ли давате? предполагам, че се слагат по 2 капки само във вода, за да се приготви разтворът, но нали в самите концентрати има алкохол, а животните са много чувствителни към него.

# 46
  • на брега на морето
на животни специално без алкохол ли давате? предполагам, че се слагат по 2 капки само във вода, за да се приготви разтворът, но нали в самите концентрати има алкохол, а животните са много чувствителни към него.

Понеже аз давам на зайче и канарче си ги поръчвам от д-р Пашкулев с оцет. Разреждането също правя с оцет + изворна вода Девин розов етикет и от него капвам в поилката на зайчето 10 капки - в 250 мл вода. Всъщност всичките ми есенции са с оцет.

# 47
да следя и аз.и да ви питам,за хиперактивност какво може да се дава?

# 48
Идвам да вметна ,че ползваме и РР и един  елексир за сън  пак с комбинация на капките на Д-р Бах и за сега никаква промяна..малкия се буди през час  Cry някакви други предложения за справяне с безсъние при никнене на зъбки  newsm78

# 49
и аз нахълтвам без да отговарям на никой  Embarassed  извинете  Praynig,но съм задръстена,имам проблем с моите дъщери
не разбирам какво става,имам нужда да погледне някой отстрани ситуацията,за да реша изобщо какво да давам
едната постоянно ми е сърдита,нервна,обидена,подвиква ми,сърди се почти тихо,рядко плаче пред мен,крие се,но ежедневно,че и повече от веднъж-търси баща си,който преди не търсеше толкова,даже никак
другата непрекъснато се е залепила за мен,даже да простра не мога,трябва да я влача със себе си,а знае ,че съм там...на градината реве,искала мама,трудно се разделяме на вратата,направо с рев,а ходят трета година,обичат всичко и всички,това й поведение изненадва всички,учителката е в недоумение и тя...оплаква се и периодично от стомахче,но като психосоматична болка-идва и си отива за секунди при подобряване на настроението  Confused

промени не сме имали,никакви сътресения вкъщи,за градината не мога да знам,но се съмнявам ,защото те са всеобщи любимки ...и съвсем съм затъпяла къде да търся ключа  Tired  

# 50
  • на брега на морето
Мамагемелар, в момента се ровя в старите теми и прочетох, че вече са преодолели този проблем сладураните, отивали с удоволствие в детската градина и така се зарадвах. Да попиеш един ден само Церато за вдъхновение? newsm78

Мирамила, от прочетеното в темите помня, че се препоръчва Орех при никнене на зъбки - нали е важна промяна в живота на детето.

И да задам своя въпрос - никъде не срещнах кои капчици се дават за нарушено равновесие. Обикновено правя "справка" с таблицата на Луиз Хей, но в този случай безуспешно. Нищо не ми идва на ум.

# 51
  • София
Котьо, Scleranthus се препоръчва за възвръщане на равновесието. Има го като основна есенция в комбинацията за проблеми при пътуване, наскоро и Трапезица спомена, че е я е ползвала и е имала много добър ефект.

# 52
Благодаря много,Котьо,ще послушам!
но проблемът не е градината
не ми казват май,но усещам ,че има друго,или по-точно усещам ,че са повече от едно неща,едното го напипвам вече-има проблем между тях

# 53
да следя и аз.и да ви питам,за хиперактивност какво може да се дава?

Цветолечение и хиперактивност

# 54
  • на брега на морето
...не ми казват май,но усещам ,че има друго,или по-точно усещам ,че са повече от едно неща,едното го напипвам вече-има проблем между тях

Знаеш ли какво може да опиташ - поразрови се на спокойствие в себе си - какви усещания имаш към техния "проблем", какви емоции, настроения и т.н. Направи за себе си комбинация. Между теб, децата, домашните любимци, цветята, съпруга има невидими връзки, които често не са осъзнавани, но влияят върху тях. Сигурна съм, че ако промениш отношението си към емоциите на децата те също ще бъдат повлияни. Искам да кажа да го дадеш не толкова уплашено. В края на краищата момичетата са здрави, не са гладни, не са жадни, имат дом, родители. Като помислиш така ще ти е по-лесно и няма да се паникьосваш.
Колко годишни са децата?

Милена, благодаря за отговора.   bouquet

# 55
права си,много си права  Hug
има защо,ще помисля за себе си първо  Tired
имах много лоши кошмари напоследък,нервна съм ,имах  картини от кошмарите пред очите и денем и като се замисля,май последния кошмар беше с Карина-тази,която реве и е залепена за мен  Rolling Eyes /5 годишни са/

# 56
За поникване на зъбките имам това записано,цитирам
Можеш да разтвориш няколко Спешни капки във вода и с пръст да масажираш венците й. Давай й и Орех - дава се в нови етапи на живота, а никненето на зъбите е голяма промяна все пак. Също и Ябълка - тя е прочистващо средство, което може да потуши това състояние.
Цикория се дава, ако се вкопчва в теб и не обича да остава сама.
Върба - ако е нещастна и плаче непрекъснато, за да те омилостиви.
Слабонога - срещу раздразнението, нетърпението, възбудата и лошото настроение, които са в резултат от болката. Обаче Слабоногата е включена в Спешните капки, така че може и да не я слагаш.

# 57
Знаеш ли какво може да опиташ - поразрови се на спокойствие в себе си - какви усещания имаш към техния "проблем", какви емоции, настроения и т.н. Направи за себе си комбинация. Между теб, децата, домашните любимци, цветята, съпруга има невидими връзки, които често не са осъзнавани, но влияят върху тях. Сигурна съм, че ако промениш отношението си към емоциите на децата те също ще бъдат повлияни. Искам да кажа да го дадеш не толкова уплашено. В края на краищата момичетата са здрави, не са гладни, не са жадни, имат дом, родители. Като помислиш така ще ти е по-лесно и няма да се паникьосваш.
Колко годишни са децата?
  202uu
малко офф-също бих ти препоръчала едно прекъдяване (така ли се казва?) на къщата/апартамента с тамян и много хубаво проветряване преди това. Ако няма тамян при вас някакви другите ароматни масла. Ние откакто се нанесохме в новия ни апартамент все се карахме, все нищо не вървеше и реших, че е защото не сме го осветили, купих тамян от църквата и окъдих едно хубаво навсякъде, като нареждах разни пожелания. Има сякаш някакъв ефект. Има си и подобна практика при феншуй.

# 58
и аз нахълтвам без да отговарям на никой  Embarassed  извинете  Praynig,но съм задръстена,имам проблем с моите дъщери
не разбирам какво става,имам нужда да погледне някой отстрани ситуацията,за да реша изобщо какво да давам
едната постоянно ми е сърдита,нервна,обидена,подвиква ми,сърди се почти тихо,рядко плаче пред мен,крие се,но ежедневно,че и повече от веднъж-търси баща си,който преди не търсеше толкова,даже никак
другата непрекъснато се е залепила за мен,даже да простра не мога,трябва да я влача със себе си,а знае ,че съм там...на градината реве,искала мама,трудно се разделяме на вратата,направо с рев,а ходят трета година,обичат всичко и всички,това й поведение изненадва всички,учителката е в недоумение и тя...оплаква се и периодично от стомахче,но като психосоматична болка-идва и си отива за секунди при подобряване на настроението  Confused

промени не сме имали,никакви сътресения вкъщи,за градината не мога да знам,но се съмнявам ,защото те са всеобщи любимки ...и съвсем съм затъпяла къде да търся ключа  Tired 
Нещо в последно време не съм влизала във форума, но гледам, че и вие не сте били много активни  Laughing
Mamagemelar, получила си много добри съвети по-надолу, аз просто ще ти напиша подходящите есенции според моя поглед за дечицата ти:
за първото "по-гневно"детенце: Chicory+Willow+Agrimony+Holly...изскача ми и Star of Bethlehem с мисълта, че може да се е случило "нещо", което то не може да преработи и вероятно ти е убягнало и за това излъчва тези негативни емоцийки.
за второто, "което е свръх привързано"към теб: е нужно Red chestnut+отново Chicory +Heather

# 59
онлайн курс лечение с цветните есенцииoрганизиран от хомеохелп.Първата лекция е безплатна .
Здравейте!
Присъствах на лекцията, получи се приятна атмосфера. Обаче се двоумя дали да продължа с курса - спира ме цената. Аз не искам да практикувам като терапевт /а и този курс едва ли ще е достатъчен за това/, желанието ми е да помагам на себе си и близките.
Достатъчно ли е да прочета книгите и другата информация от първа страница, за да се запозная с лечението на д-р Бах и да го прилагам за себе си?

Общи условия

Активация на акаунт