Цветолечението на д-р Бах-7

• 122 200
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
много Благодаря за съветите/тамяна никак не е офф,но чак в края на месеца ще мога,чакам от Бг да ми пратят/,Благодаря и за предложените конкретни цветя  Hug

# 61
  • на брега на морето
Знаете ли дали кремчето Рескю е отровно за животни - искам да мажа крачето на канарчето, но то обикновено кълве (почиства с човчица) намазаните места. Капвам  разреждане с РР и Киселица в изворна вода и мокря обилно - да ви кажа за 2 дни има видим ефект. Предпочитам обаче да има и мазничко, за да размеква грубите кожи.

# 62
Без да имам опит-какво толкова отровно могат да му сложат ,дай състава да му мислим  Thinking

# 63
Момичета, кое беше цветето за лекуване на пристрастявания? Правя комбинация на един мой близък, който се опитва да спре метадонова терапия и се затрудних.   bouquet

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 14:37 от Анонимен

# 64
# 65
Аз се сещам за Ореха. Ето какво дават за него:

33. Walnut

- Изпитвате ли нужда да скъсате с миналото си и да продължите напред ? Чувствате ли се устремен към новото, но все още привързан към старото, което искате да оставите зад гърба си?
- Намирате ли се в момента в повратна точка от своя живот: развод, раздяла, нова връзка, нова работа, ново начало, пубертет, бременност, сватба, обучение, преместване, начало на менопауза, излизане в пенсия и др.?

Иначе на първата страница пише за различни пристрастености.

# 66
Благодаря ви , ще помисля още, ще видя и първа страничка. Ореха съм го включила.  Hug

И още нещо да ви споделя, и за него се чудя какво да правя.
Във връзка с проблеми в семейството, свързани с дъщеря ни, направих комбинация на мен и на мъжа ми. И двете са от по 5 цветя, разликата е само в едното. И двете комбинации са в еднакви шишенца. Разсеях се, не отбелязах кое кое е и не зная как да ги различа. Как да постъпя? Може би да започнем и двамата да пием от едната комбинация и като я свършим, да преминем на другата? Не искам да изливам шишенцата и да ги правя наново.

# 67
Получих есенции от д-р Пашкулев. Ще правя комбинация от тях, но нямам бренди. Какво количество ябълков оцет да сложа?

# 68
  • на брега на морето
Специално питах дали различните стабилизатори са съвместими при разрежданията - оцет и алкохол са съвместими, както и оцет и растителен глицерин. Интересуваше ме, защото имам две есенции, сбъркани - с алкохол вместо с оцет. Направих си разреждане с Holly с оцет; по-късно случайно помирисах, че есенцията е с алкохол. Резултатът беше невероятен  Grinning.

Импатиенс, от целия обем на шишенцето за разреждане 1/4 оцет - бренди - глицерин и 3/4 изворна вода.
Т.е. за шишенце от 30 мл - 7.5 мл стабилизатор и 22.5 мл вода
                             за 20 мл - 5 мл стабилизатор и 15 мл вода
По темите съм чела че някои момичета го дават малко "на око", това не е проблем. Аз ползвам мерителна чашка от антибиотик.

Трапезица, сега ровя в старите теми и ето един коментар:
Скрит текст:
Майка ми го разгледа подробно и каза, че това е чист вазелин . Значи за основа на крема може да се използва вазелин, но задължително медицински, т.е вазелин от аптеката. Леко се загрява на водна баня (топи се при ниска температура, ) и като се поразмекне се добавят капките от есенциите. Като се добавят капките да не е много горещ. Насипва се в кутийки, после се втвърдява като изстине. Със същия успех може да се ползва и всякакъв по-мазен готов крем, подобен на вазелин според мен. Броят на капките есенции би трябвало да е същия както при приготвянето на разтворите, т.е да се смята на обем. За кремчето от 20 мл 4 -5 Спешни капки би трябвало да са достатъчни, но това е само наше предположение.
kony, супер сте с майка ти.  Я как набързо го разконспирирахте кремчето. Само да не забравиш да слагаш и Киселица като го правиш.

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 16:18 от Котьо Тръмп

# 69
Благодаря, Котьо Тръмп!
Сега възникна и друг въпрос - имам само един капкомер, а ще ползвам капки от 5 есенции. Проблем ли е, че един и същ капкомер ще потапям в различните шишенца? Да го изплаквам всеки път?

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 16:24 от Impatiens

# 70
  • на брега на морето
Да, не бива да се пипа с един. Аз дори не бих пипала изобщо в шишенцата с друг капкомер. Те  нали си имат вграден?

# 71
Тц, нямат.

# 72
Има индивидуални пластмасови гутаторчета от аптеката,според мен ползвай за всяка есенция.Как така си нямат ,а с какво да се накапва,виж на гърлото на шишенцето няма ли.
Може и с уиски за консервант

# 73
Разбира се, че имат  ooooh! Аз ги огледах на светлината и видях, че няма от дългите капкомери и тъкмо тръгвах за аптеката. Сега отворих едно и има на гърлото на шишето, както пише Трапезица. Отивам да правя комбинацията.
И последно - аз имах едно шишенце от хомеопатично лекарство със стъклен вграден капкомер на капачката. Изварих шишенцето, а капкомера почистих със спирт. Това достатъчно ли е и мога ли да го ползвам, за да си смеся вътре капките?

# 74
  • на брега на морето
Четох в темите, че шишенцата от хомеопатични лекарства не могат да се ползват повторно.
И аз копнея за петдесетина шишенца със стъклен гутатор, дори имам 2-3, много удобни са. Цъкни в Гугъл за фирма Валерус; те май са производители на такива шишенца.

Общи условия

Активация на акаунт