ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 17

• 38 211
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • Ку-куландия
навсякъде ли в първи клас само песнички и думички учат или си зависи от преценката на учителя/училището newsm78 Колко пъти седмично имате език?
Учим английски, два часа седмично, до миналата седмица само пееха и повтаряха, от вторник пишат.

# 691
  • София
Явно ние сме най-изостанали по отношение на писането на чужд език  Joy
казаха-чак от втори клас
Надявам се никой да не ме разбира погрешно, нямам прекалени амбиции за езика, но просто ми е любопитно дали има някакви общи правила по изучаване на чужд език в първи клас-очевидно няма  Peace

# 692
Относно теста - има некоректен въпрос - в България има различни видове пеликани - едни от тях живеят около Дунав, а друг вид в резервата "Сребърна" / явно верния отговор ще е според конкретния проверител на теста./

# 693
  • Варна
Моя младеж е от учещите в първи клас английски (1час седмично) - голяма пародия е  ooooh!. Само оцветяват и в час и за домашно - думи научени грешно (рускиня е преподавателката по английски).
Миналата година в ПГ учеше руски и там мога да кажа, че наистина учеха и бях доволна.

Няма особен проблем със ставането сутрин - 6:25ч., чува алармата на телефона и до 2мин. е станал. Ляга си в 8:45-9:00ч. - само петък и събота има леко отклонение в часа за лягане Simple Smile, но това не прави времето му за ставане по-късно  Tired. Синът ми е от ранобудните по принцип.

С теста по Роден край се справи добре според мен. Затрудни се с най-малкия град (аз също Simple Smile ), планината до Благоевград, най-голямата равнина .

# 694
Иво има английски два пъти седмично- засега само пеят и оцветяват, учат думи. Честно казано, не следя особено стриктно в момента точно английския, ще го подхвана живот и здраве когато си остана вкъщи пролетта.
Поспалив е, като майка си Laughing Събота и Неделя и до 10:30 сутринта откарва в спане.Е, не всеки път, но често.

# 695
  • Някъде на път....
Моя младеж е от учещите в първи клас английски (1час седмично) - голяма пародия е  ooooh!. Само оцветяват и в час и за домашно .....
И при нас е така с английския.  Wink

# 696
Явно ние сме най-изостанали по отношение на писането на чужд език  Joy
казаха-чак от втори клас
Надявам се никой да не ме разбира погрешно, нямам прекалени амбиции за езика, но просто ми е любопитно дали има някакви общи правила по изучаване на чужд език в първи клас-очевидно няма  Peace

Един час седмично англ. ез. -засега повтаряне на думички и песнички.Имат много атрактивен учебник и диск, който понякога пускаме у дома ,взех и аз да припявам песничките.  Simple SmileМай ние сме " на опашката" по език.

# 697
Моя първокласник учи 14 часа седмично немски език. Учудващо лесно се справя. Още преди Нова година взеха цялата азбука, вече чете горе-долу правилно и усилено тренират преписване на текстове.

# 698
  • Разпиляна във въображението
Ние другата седмица ще имаме родителска среща. Ще питам госпожата дали й доставя удоволствие да пише забележки. Днес щерката, заедно с още едно момиче, изпреварили класа с 7-8 секунди и влезли в класната стая. Класната с голямо настояване накарала госпожата по занималня да им напише забележка, че са напуснали игрите в двора. А те всъщност се прибирали вече. Бележника ни е пълен със забележки, че тича. Говорим си постоянно вкъщи за дисциплината, но се чудя каква е ролята на госпожата във въдворяването на ред.

# 699
Ние от понеделник сме с нова програма и хубавото е че в петък сме с четири часа.
Английски език имаме четири часа седмично, но детето тази вечер се оплака, че госпожата им няма да я има 1 месец и ще ги замества друга  преподавателка, която „много се карала и вика”.
Да попитам вашите деца  изкарали ли са варицела и тежко ли? Ние не сме, но нейната приятелка от днес е болна. Надявам се и ние да я изкараме, въпреки, че като се сетя при мен как премина и ми става лошо. 

# 700
  • Разпиляна във въображението
Виктория и Димана изкараха варицела преди четири години. На Вики й останаха няколко белега, но като цяло нямахме проблеми.

# 701
Интересен е тестът по роден край. Трудничък е, но според мен идеята му е не да се проверят усвоените до момента знания от училище, а да се провери дали и доколко имат познания не включени в учебния материал до тук. Умишлено въпросите са с по-висока сложност, но представете си, че всички деца се справят на 80-90%? Това ще е показателно, че материалът в учебниците е остарял, а децата са по-будни.
Но въпреки това едни от въпросите много ме смути и ми се струва некоректен:

5.Моето родно място е :
а/ Благоевград
 б/Сандански
 в/София

Доста малко възможности, а?  Laughing Предполагам, че тестът е даден в едно от изброените населени места, ама това че децата учат в Благоевград, Сандански или София, не значи непременно, че това е и родното им място! Peace

Е на нас ни е много мъчително ставането сутрин! Имат нова програма, според мен съвсем козметични промени. По план имат 13 часа немски език седмично, ще видим какво ще научат накрая!  Peace

# 702
  • София
Тестът по Роден край е приемен за някои училища за първи клас.
Не знам, какво очакват да са научили в ПГ?!

Калина пише и чете активно на английски. Имаше период на голямо вцепенение, но го преодоля. Как стана, но и аз не разбрах. Факт е, че чете, пише обемни текстове и учи много думи. Учи по 10 часа седмично.

Сега на дневен ред е БЕЛ. Диктовките са - майко мила /сиреч аз/  Laughing

# 703

5.Моето родно място е :
а/ Благоевград
 б/Сандански
 в/София

Този въпрос ме разсмя. Спомних си моят племенни преди 20 години в тази ситуация. Той е роден в Пловдив, но се преместиха да живеят в София. По време на урока за родното място учителката пита: "Кой е вашия роден град?". Момчето вдига ръка много напористо. Следва горд отговор - Пловдив. После, спор с госпожата "Не, не е Пловдив, а София!" !!?? Накрая почти рев "Тя не ми дава да съм роден в Пловдив!". Голям цирк, голяма драма.

Тестът по Роден край е приемен за някои училища за първи клас.
Не знам, какво очакват да са научили в ПГ?!

Наистина ли дават такива тестове? Аз предполагах, че включват рисунки по пунктир, "човек-дърво-къща", открий разликите, излишната картинка, лабиринт - такива неща. newsm78

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 23:38 от Citron

# 704
  • София
Моя позната ми разказва, че препитването е било- в коя държава живееш, в кой град, знаеш ли континент, коя е столицата и подобни географски понятия. Наред с рисунката и разказ за семейството. Това преди 2 години някъде беше newsm78

Общи условия

Активация на акаунт