Професионални серии за коса - тема 47

• 40 893
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Oхх,искаш да кажеш,че е неправилно като комбинация за едно къпане ли?Защото аз точно това направих,с тази разлика че вместо реню це,използвах еластисайзера  smile3506 и аз незнам защо! Голяма мъка беше цялата процедура,направо се побърках smile3511.Като започнах да се изсушавам,краищата бяха много сухи и сложих доста обилно олиото на макадамия.Косата в момента е ок,може би я усещам леко утежнена.Май прекалих с престараването  smile3555 Твърде много продукти за не чак толкова изтощена коса.Смятам да се боядисвам след седмица,какво ще ме посъветвате да сложа,за да предпазя косата максимално.Еластисайзера или 2минутната протеинова..Или нещо друго?

Доста неща са това за едно къпане. По принцип на едно къпане е добре най-много терапия преди шампоан, като например еластисайзера, след това шампоан, маска и финиш продукти. Или шампоан, ампула и ако е необходимо запечатваш с маска и отново след това финиш продукти. За финиш продукти в зависимост от косата ти може да прилагаш примерно масла и след това нещо за термозащита ако ползваш сешоар или преса. Ако имаш нужда от съвети за конкретни продукти, кажи  Hug Принципно за да предпазим горе-долу косата преди боя е добре на предходното къпане преди боядисването да сложим протеинов продукт, в твоя случай 2-минутния реконструктор. Така при боядисването ще се изгори протеина и по-малко косъма. След боята е хубаво да приложиш отново протеин, за да се възстанови косъма. Май ти бях писала, ботокса е удачен след боядистването вместо протеин. Той издържа повече измивания, така че щом сега си го сложила не слагай и след боядисването. Следващия път като се боядисваш го направи така. Еластисайзера е подходящ да се ползва като хидратация между протеина, но както е казала и Бубка не се слага 3 дни преди и след химическа процедура. Затова с него може да хидратираш през останалото време. След него, като сложиш шампоана също си сложи маска, но хидратираща, напр. макадамията

# 586
Кой шампоан за косопад бихте ми предложили,да не е много скъп/т.е. без Керастаз,Редкен/ . И удачно ли е да го ползвам превантивно.Нямам косопад,просто да речем в седмицата 1-2 пъти да го редувам като превантивна мярка  newsm78
Аз след второто раждане имах косопад и пробвах доста неща, но само това ми подейсва.Със сигурност Фито няма да навреди превантивно.

П.П.Без връзка с косопада...От едно ползване съм с добри впечатления от червеното Тиги, ще ти кажа и при по-дълготрайна употреба как е.

# 587
Против косопад, дори и превантивно не бих разчитала на шампоан. Да, той може да подготвя скалпа, но лосион, ампули, концентрат според мен са къде, къде по- ефикасни.

# 588
  • Варна
Здравейте,искам да попитам за колагеновата терапия на Бонакюр. Чела,недочела  си поръчах,дойде ми пилинг шампоан и терапията 100мл. На терапията пише,че се стои 5 минути и се измива, нищо не пише за затопляне, после с какво е хубаво да завърша. Нещо да пропускам?

# 589
Имам въпрос, касаещ една моя приятелка. тя е с природно тънка коса, побеляла, боядисва се с някаква махагонова боя, естественият й цвят е може би 6-ца или дори 5-ца. жената слага и екстеншъни, но се оплаква, че косата й допълнително се е изтощила и от тях. Въпреки това отказва да си ги махне, но иска да започне някакви терапии на косата. въпросът ми към по-запознатите е - уместно ли е протеинови терапии (особено такива с нагряване) да се прилагат на дами с екстеншън? И въобще - какъв тип продукти може да се ползват и има ли опасност да навредят на прикачената коса (тя също е естествена) - т.е. да развалят прикачването, да я степат и пр. Предварително благодаря на отзовалите се!

# 590
момичета , някой ползвал ли е новите масла на Чи  bouquet newsm78

# 591
  • варна
Biskvitka, Bubka благодаря ви Hug! И аз смятам, че е глупаво и балсам и маска , ама викам хайде да попитам Embarassed

# 592
  • Варна
момичета топката на Тиджи и Л2 могат ли да се ползват заедно ? Л2 много си го харесвам ,защото ми прави косата еластична и гладка ,но няма термозащита, а аз ползвам винаги сешоар след миене.Тиджито днес си го взех и още не знам как ми се отразява.Та въпроса е или едното или другото ... или как..?  newsm78

# 593
  • Велико Търново
Didi_Bidi, могат да се ползват и двете Peace Първо Л2 и после-топката на Тиджи Wink

# 594
  • Варна
*Biskvitka* чудесничко , благодаря  newsm44

# 595
Момичета,здравейте! Отдавна не съм писала в темата,но ви следя,когато мога! Интересува ме серията на Тиги за брюнетки,шампоана и балсама дали са хубави.За сега съм с Макадамия и шампоан и маска и олио,косата ми страшно много се заплиташе,сега съм овладяла положението ,но искам да разнообразя,та мисълта ми е как действа Тиги за брюнетки,ще се справи ли със заплитането,иска ми се поне балсамът да е по-тежък...Е?? Очаквам мнения... Laughing Laughing  bouquet  bouquet  bouquet

# 596
  • Варна
shokoladena_bg преди няколко дни тук точно тази серия ми препоръчаха и си я поръчах но още не ми  пристигнала,отзиви ще мога да дам сигурно другата седмица ,но явно са хубави.
Момичета тази топка на Тиджи наистина била чудо - ей сега си направих сешоара с нея и косата ми ,която по принцип е чуплива и не особено податлива , в момента е като изправена с преса.Дори по-добре от преса , защото е идеално права без да е сплескана.Официално съм in  txtloves .По принцип обаче месеци наред бях свикнала да си разплитам косата с macadamia healing oil , но реших този път да го пропусна, за да не стават прекалено много продукти - (сложих и л2 и тиджи както ме посъветва бисквитка). Та установих че явно не лъжат за това, че маслото намалява времето за сушене на половина, защото имам чувството че този път се суших цяла вечност  Shocked

# 597
didi_bidi , кой ти ги е препоръчал да пиша направо на лични,че много искам да си ги взема,но не и без поне няколко предварителни мнения  bouquet  bouquet  bouquet

# 598
  • Варна
хехе ами biskvitka е била , така като гледам една от най-компетентните тук  Hug

# 599
shokoladena_bg преди няколко дни тук точно тази серия ми препоръчаха и си я поръчах но още не ми  пристигнала,отзиви ще мога да дам сигурно другата седмица ,но явно са хубави.
Момичета тази топка на Тиджи наистина била чудо - ей сега си направих сешоара с нея и косата ми ,която по принцип е чуплива и не особено податлива , в момента е като изправена с преса.Дори по-добре от преса , защото е идеално права без да е сплескана.Официално съм in  txtloves .По принцип обаче месеци наред бях свикнала да си разплитам косата с macadamia healing oil , но реших този път да го пропусна, за да не стават прекалено много продукти - (сложих и л2 и тиджи както ме посъветва бисквитка). Та установих че явно не лъжат за това, че маслото намалява времето за сушене на половина, защото имам чувството че този път се суших цяла вечност  Shocked
Коя е топката на Тиги? Може ли линк  Praynig , аз имам една блондинска, но ми се струва, че ти друга имаш предвид.
Аз пък пробвайки олиото  на Orofluido и това на Macadamia /и двете са много хубави/, точно реших, че Orofluido е моето олио и повече ми допада и в enzo са го махнали  Confused .

Общи условия

Активация на акаунт