Професионални серии за коса - тема 47

• 40 932
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
fitblond, много ти благодаря за изчерпателния отговор   bouquet
Има малък проблем - че живея в Белгия, а професионалните продукти, които евентуално ще има по салоните, не се продават. Но ще търся през някой сайт от Франция, както направих с Иноата.
Това за потъмняването на русото не го знаех, то е видно сега  hahaha Но и нормално да беше станало, пак не го искам  Simple Smile русото си е русо  Grinning

*Biskvitka*, косата ми клони към суха, да, 5 дни без миене изкарва спокойно. Напоследък не се къса, но аз доста я подкъсих скоро. Преса и сешоар не ползвам, нито гелове, лакове, пяни - нищо  Simple Smile
Какво искам да постигна - добър въпрос  Blush Да стои някакси по-подредена косата ми, с хубав цвят и жив косъм.  Blush
Сумата не е толкова проблем, колкото намирането на продукта  Crazy

# 541
Блонди виж в амазон, feelunique.com , аз там ги намерим нещата на прилични цени. Peace

# 542
  • София
Момичета, привет...  Cry

Няма да ви разказвам цялата ми драма от вчера до днес. Три бои (с идеята един тон по-светъл от моята пепелно кестенява коса). Даже блондор!

Скалпът ми е тотално скапан. За косата не искам и да си мисля.
Резултатът:
Макадамия 7.1 - светло рижо
Мажирел 7.1 - една идея по-тъмно рижо
Блондор
Matrix - 7.11 със лилав коректор - мега тъмно и червенеещо жълтеещо.....

Какво да ви кажа повече. Не мога да повярвам какво си причиних. А се оказа, че не могат да ми докарат моя естествен кафяво пепеляв (без помен от червени и руси отенъци цвят)..

Сега се прибрах и си намазах целия скалп с алое Вера (имам и рани даже малко), а косата с макадамия..

Не знам  Cry

# 543
Това върху естествена коса ли става въпрос?

Защото, ако е била естествена коса, един тон по-светло означава да се прояви червен-рижав-жълт пигмент. Ако ти е по-тъмна косата, ще стане червена, ако е по-светла ще стане рижава.

В смисъл резултатът, който се е получил е бил съвсем предвидим. След първата боя и рижав оттенък е трябвало да се покрие с безамонячна и желан цвят, а не отново оксидант да изсветлява ...

Не ми казвай, че е било при фризьор... а защо три пъти ти мазаха корените?

Hug

Последна редакция: пт, 25 яну 2013, 20:56 от Виолетова

# 544
  • София
Виолетова  Hug

Естествена, да.

Първият път взех макадамия боята и се правих сама.
Няколко часа по-късно, когато стана ясно какво е станало (беше вече 19 вечерта), отидох в рибката и младежа (дългогодишен фризьор, който ме консултира и за първата), се закле, че няма как да не покрие. Даде ми втората боя с оксидант 6 и каза, че според него вс ще е ОК.
След това стана второто рижо.
Днес отидох при фризьор (би трябвало да е добър все пак). Сложи ми блондор... Натам го знаеш..

В момента се чудя дали да не си намажа скалпа с дефламол. Алоето успокои малко. Но ме боли зверски и е тотално безчувствен.

Аз съм си виновна явно. Не знам как да си го обясня всичкото това.

# 545
Не се самообвинявай   bouquet

Каквото е станало, станало, не можеш да върнеш назад. Скалпът ще се възстанови, цветът ще се оправи, както се казва - коса е и расте.
 Сипи си нещо, изгледай някой филм и се надявай проблемите в живота ти да са максимум до такова естество.    bouquet  bouquet  bouquet

/или пък се нареви едно хубаво/

# 546
  • София
Така е..

Моля те само да ми дадеш съвет, ако имаш идея.
Утре ако се събудя и е невъзможен цветът отново (във вторник имам много отговорни неща да правя и немога да приличам на клоун), какво според тебе мога да направя?
И какво да слагам на скалпа, за да се успокои (и раните ме притесняват) и след това ако започне да се бели?

Не искам да спамя темата, но пък може да е полезно за някой..

# 547
В никакъв случай не мажи скалпа повече с боя, поне известно време. 

За косата си мисля, че сивият тонер на лакме ще свърши добра работа, защото рискът, който имаш е да станеш малко по-мишава и сива, но ще се елиминира рижаво и червено. Общо взето ти трябва само цвят отгоре, без никакви силни оксиданти повече. Или потърси наистина добър фризьор.
Или по-умерено сиво е 9.01 на диалайт безамонячната.

За скалпа някакво лекарство от аптеката май най-добре, той ще ти се оправи скалпа, като се регенерира кожата. Или по-пречистен крем, който е за атопична кожа - без аромати и т.н., например А-дерма, кожата ще ти се облекчи от опъването и сухотата.

# 548
  • София
Виолетова, не мога да ти обясня даже, колко съм ти благодарна за вниманието и успокоението  Hug

Може ли последно да те притесня, да ми пуснеш линк към това на лакме и да ми кажеш кога и как мога да го сложа (в близките два дни?)

Много много ти благодаря за всичко    Heart Eyes

# 549
  • In transit
silver birch, намажи си скалпа с зехтин, успокоява изгореното и ще подхрани. Аз като си изгоря кожата винаги се мажа с зехтин и страшно помага.  Hug

# 550
silver birch, не знам колко ти е дълга косата, обаче

Това е тонерът

http://www.zlatnaribka.com/toner-za-rusa-kosa---siv-lakme-silver … D0%BD%D0%B5%D1%80

Най-добре е да използваш половината от него, смесен с балсам или вода, /и оксиданта, разбира се/ подръж го 5 минути върху косата, като много хубаво размажеш навсякъде. Той е безамонячен и оксидантът му е много слаб. По корените не мажи, а само в близост до скалпа.

Ако след изплакване не е покрило добре се намажи с останалата част, оксидант и вода. Щом твоят цвят е мишав по-вероятно да ти допадне цвета, отколкото рижото, с което си в момента. Остави го да подейства втория път 10 минути, ако с първото намазване е било слабо.

# 551
  • София
Mikkey, благодаря!

Виолетова, сега махнах кърпата от косата и май всичките тия алоета и маските са по изчистили тия рижави и руси неща, така ми се струва, но на лампа не мога да знам..
Утре ще я видя на светло и ако пак е рижо, ще ида за тонера и ще направя както казваш.
Много много ти благодаря за вниманието и грижата   bouquet

# 552
Здравейте Simple Smile От една седмица усилено ви чета и резултатът никак не е лош Simple Smile  newsm20
Имам въпрос  newsm12-след ампула реню ц и ботокс+запечатка с Афоджи 2мин-кератин реконструктор,добре ли ще бъде маската на макадамия или следва да използвам друга хидратираща маска? И изобщо нацелила ли съм с Афоджи-то или не?Толкова много продукти и толкова различни коси,жив лабиринт..........Косата ми е склонна към омазняване в корените,но вследствие на 4 боядисвания за няма и 2 месеца,доста се изсуши по краищата.Преди това не бях се боядисвала от 7-8 месеца,като цветът ми беше нещо между 4ка и 5ца.Сега след боядисванията съм между 6 и 7,но с червени оттенъци и гоня пепелното като цвят.Благодаря предварително

# 553
Мацки моля за съвет Heart Eyes
Както писах косата ми е със здрав,дебел косъм с блясък. Клони към леко суха, омазнява се на 2-3 ден, но след раждането капе с тонове и доста оредя. Ползвам безамонячна боя, единствената агресия,която вижда е сушоар на всяко миене и преса веднъж седмично. Изглежда жива,не мога да я определя като изтощена.
Та въпроса ми е, имам ли нужда от протеинова серия-ако да, коя би била подходяща за мен и през какъв период да я ползвам ?Thinking
Biskvitka супер ясно си обяснила за протеиновата терапия по-горе, но явно не е за мен. Казваш, че имаш различни серии за коса, би ли споделила как  ги редуваш( т.е през какъв интервал от време) и въобще някакво мнение, за моя тип коса Hug

И за да не ви досаждам само с въпроси, да си кажа мнението за последното ми откритиеhttp://www.feelunique.com/p/TIGI-Catwalk-Straight-Collection-Sle … low-Out-Balm-90mlОчарована съм от него. Прави косата мека и блестяща( с перлени частици е), без да нарушава обема, но най-важното за мен е, че мн добре я приглажда и "укротява". Мирише добре, само където няма термозащита.

# 554
И за да не ви досаждам само с въпроси, да си кажа мнението за последното ми откритиеhttp://www.feelunique.com/p/TIGI-Catwalk-Straight-Collection-Sle … low-Out-Balm-90mlОчарована съм от него. Прави косата мека и блестяща( с перлени частици е), без да нарушава обема, но най-важното за мен е, че мн добре я приглажда и "укротява". Мирише добре, само където няма термозащита.
Ползвам го от известно време и също много ми харесва като продукт ( и моята коса е гъста, с дебел косъм и нонстоп се боря с обем ). За термозащитата, всъщност дават, че я има, по описание:
Provides thermal protection.
Преса не ползвам, само сешоар и съм доволна от ефекта му.

Общи условия

Активация на акаунт