Професионални серии за коса - тема 47

• 40 898
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Аз от топката на Тиги нанасям съвсем малко,колкото лешник/косата ми е права,тънък косъм/,при прекаляване  с количеството ставам на клечки Confused За постигане на обем,на леко влажна коса,нанасям спрей за обем в корените,а по дължините-от топката-разнасям добре между дланите и намачквам леко косата,суша с дифузер Peace

Какъв спрей обем ползваш? Моята коса е също права с тънък косъм.

Топката на Тиджи ставали за моя тип коса-за обем.
дайте идея за продукт за приглаждане на краищата-не масло иликристали, а нещо което да ги направи прави и подредени. newsm78

# 646
  • София
Момичета, имам нужда от мнение:
Понеже днес съм си вкъщи и съм решила да се погрижа за косата и скалпа така:
1. Преди шампоана да ползвам Complex 5 Rene Furterer;
2. Измиване с шампоан - от години ползва Head&Shoulders - скалпа ми е много раздразнителен, но с този шампоан избягвам зачервявания и люспене. Иначе съм отворена за експерименти, но ме е страх да купя цял шампоан и да се чудя какво да го правя после... къде отиде темата с размените, не я откривам?  newsm78
3. Балсам Aphogee и после CHI Infra Treatment;
4. Балсам без отмиване L2/Potionizer и коприна.
Добре ли е така? Някъде да греша... Ще се радвам на всеки коментар.  Peace

Малко оф-топик, но да споделя... 1 година откакто не ям месо и не знам дали заради това или оказват влияние други фактори, но новите косъмчета, които ми израстват са изключително тънки и фини. Косата ми до сега винаги е била с дебел, плътен и тежък косъм, от скоро на руси кичури, но като цяло я щадя. Не знам как да си го обясня, но ми се струва, че има връзка с липсата на месо и аминокиселини. Не знам доколко съм права обаче и как да компенсирам. Някой от вас да се е сблъсквала с подобен проблем?

Ето я темата с размените - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=686779.240
Според мен няма необходимост да ползваш балсам и след това маска. Едното от двете е напълно достатъчно. Според мен сложи само Чи-то.
Относно коментара ти за косата, точно вчера четох статия, в която пишеше, че месото е важно за да расте хубава коса. Ето статията ако ти е интересно да видиш с какво да заместиш месото - http://www.bg-damma.com/krasota/pricheski-i-grizha-za-kosata/77_ … o-za-krasiva-kosa

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 13:06 от vanina_ch

# 647
vanina_chi, много благодаря - отивам да чета.  Peace
еdit: да, определено при мен се е получило подобно отслабване на косата, свързано с начина на хранене, въпреки че в менюто ми присъства риба поне 2 пъти седмично. И най-много ми хареса края на статията - ...и вашите коси ще ви зарадват със сила, гъстота и копринен блясък! Дано!
Отивам да си сипя чаша вода  Peace
Наистина се надявам след още толкова време да си върна косата, която имах. Ще направя всичко, което трябва. Дано не е късно... Тъжно ми е, когато толкова много си харесвах косата и я съсипах...

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 13:33 от Vernis

# 648
vanina_ch, в момента разполагам с ултра хидратиращата маска на Alfaparf и балсама за обем на L'Oreal. Но като чета съветите ви, трябва да е нещо със силен, запечатващ ефект, а хидратиращата маска определено не е  Simple Smile

*Bubble*, ти каква схема прилагаш, след като нанесеш ампулката с ботокса слагаш реконструктора или форс вектор маската или слагаш трите продукта заедно, но последователно? И тук е мястото да попитам, ботокса е еднократна доза и слагаме цялата ампула по дължината на косата, нали? Crazy

# 649
  • София
vanina_ch, в момента разполагам с ултра хидратиращата маска на Alfaparf и балсама за обем на L'Oreal. Но като чета съветите ви, трябва да е нещо със силен, запечатващ ефект, а хидратиращата маска определено не е  Simple Smile

*Bubble*, ти каква схема прилагаш, след като нанесеш ампулката с ботокса слагаш реконструктора или форс вектор маската или слагаш трите продукта заедно, но последователно? И тук е мястото да попитам, ботокса е еднократна доза и слагаме цялата ампула по дължината на косата, нали? Crazy

Някои момичета и с маската на Макадамия са запечатвали, което би значело че може и с маската на Алфапарф   newsm78. Аз съм запечатвала само с маската към серията.
Иначе се слага ампулата, в зависимост от косата може и цялата, може и по-малко. Аз обикновено слагам цялата, но има други ампули, при които цялата ми идва много и оставям количество за следващия път. Върху ампулата се слага маската, стои се известно време и се измива. След това не е необходимо да се слага друга маска.

# 650
Момичета здравейте, каквото и да съм пробвала за обем спрей, маски, сушене с надолу глава не става....единственото според мен си останаха тъпите и 100 отнемащи часа вафли

# 651
  • Бургас / София
Момичета здравейте, каквото и да съм пробвала за обем спрей, маски, сушене с надолу глава не става....единственото според мен си останаха тъпите и 100 отнемащи часа вафли
Аз сега ползвам шампоан маска 2в1 на Рене Ф. за мазен скалп и ми придава страхотен обем  Heart Eyes

# 652
Аз сега ползвам шампоан маска 2в1 на Рене Ф. за мазен скалп и ми придава страхотен обем  Heart Eyes
Това не съм го пробвала...благодаря тиии...ще споделя после какъв е ефекта на моите 2 косъма

# 653
  • Бургас / София
Аз сега ползвам шампоан маска 2в1 на Рене Ф. за мазен скалп и ми придава страхотен обем  Heart Eyes
Това не съм го пробвала...благодаря тиии...ще споделя после какъв е ефекта на моите 2 косъма
Пробвай, ако имаш омазняване към скалпа ще ти се отрази много добре...Аз не използвам стилизиращи продукти понеже косата ми става не клечки всеки път..

# 654
Аз сега ползвам шампоан маска 2в1 на Рене Ф. за мазен скалп и ми придава страхотен обем  Heart Eyes
Пробвай, ако имаш омазняване към скалпа ще ти се отрази много добре...Аз не използвам стилизиращи продукти понеже косата ми става не клечки всеки път..
Да да точно това ми е проблема....да и мойта от лака става на клечки но няма как

# 655
  • Бургас / София
Аз използвам малко от крема за къдрици на макадамия, ама пак става на клечки  Crossing Arms

# 656
знам , че заедно с бамбуковия протеин на алфапарф трва да се полза и нещо хидратиращо, нали? имам маска макадамия , но не знам кое първо и кое второ.. трябва ли да добавя нещо друго?

# 657
Цитат на: ametista link=topic=698037.msg24176908#msg24176908 date=135931847

[/quote

Доста бои съм пробвала, аз съм в русата гама, и то целя сравнително светло пепелно русо, обикновено си вземам най-светлото. Иначе естествената ми коса е доста тъмна. Не я обезцветявам, само с боя се правя. Известно време се боядисвах сама и съм пробвала различни бои, но не ми хареса резултата от нито една от тях.
Като цяло последните 4-5 пъти ме правиха с Кюн и съм много доволна от цвета. Уж е по-силна, но аз не съм усетила пресушаване. Пробвах и на Матрикс боята, но не си подбрах цвета добре и не ми хареса резултата. Иначе косата и след нея не се изсуши, по-скоро я усетих мека. Пробвала съм Мажирел, но за мен нямат голям избор на руси цветове и не ги харесвам. Една фризьорка ме направи с Мажирел с 9-ка оксидант и си останах кафява в корените  #2gunfire.
Не съм виждала бои на Лакме, в рибката има само коректори, но и за тях не мога да дам мнение.
Ти какъв цвят се боядисваш?
Иначе относно концентрата, за който питаш - той може да се комбинира с всеки един бустер. Този не съм го ползвала, ползвала съм оранжев концентрат със зелен бустер и съм много доволна. Оранжевия хидратира страхотно косата. Наканила съм се и на зеления, но аз бих си го взела с оранжев бустер, за да има поне малка хидратация.

Моят естествен цвят е тъмен също,но не толкова.Едно време и аз се боядисвах русо.Първоначално само с боя,накрая последните 2 години от русият ми период,минах на платинено русо със силни обезцветяващи продукти,което доведе косата ми до тотален крах #Silly Косата започна да се къса от корените,но аз ги изсветлявах с нещо като супра на всеки 2 седмици.Логично да остана без коса Rolling EyesБях принудена да се подстрижа късо,много късо. smile3514Мисълта ми е,че тогава бях доволна от Мажирела като цвят.Но това може би върху вече силно изсветлена коса
В момента гоня 7мица,тъмно русо с пепелен оттенък...Последните 2 пъти се боядисвах с микс между 6 и 7 пепел,но цветът е един никакъв.Имам червени оттенъци,не мога да ги понасям Rolling Eyes
Малко се чудих на Макадамията със зеленият оцветител 7.2,но незнам,отказах се.
Иначе боята на Лакме ми я предложи момиче в магазина на Златната рибка.Там я имат,и каталога с цветовете ми хареса.Видях в последствие,че не ги продават в сайта.Странно.
Ванина,ти откъде купуваш Кюн?Моята фризьорка работи само с Шварцкофт и ми се налага сама да купувам бои

# 658
Искам да споделя впечатленията си от тази маска:
http://www.zlatnaribka.com/alfaparf/semi-di-lino-diamante-Za-bez … ating-mask-200-ml
Оказа се много хубава.Преди нея използвах шампоан на Редкен за къдрава коса,след това маската,а накрая си сложих Osmo за обем и освен прекрасните чупки се сдобих със страхотен обем.Всъщност с ръка на сърце,Osmo и само Osmo  ми дава обем.Нищо друго колкото и да е скъпо и прехвалено не е успявало да ми повдигне косата от корените за повече от 10 минути Laughing
И тази маска е много хубава.Дава удивителен блясък и обем:
http://www.beautyclicks.com/l-oreal-serie-expert-age-densiforce-masque.html
А как миришееее Crazy Много,много хубаво!Ползвах я след дълбокопочистващия шампоан на Вела Пр.

Мисля я тази диамантената на Алфапарт,но не мога да намеря отзиви за нея.Моята коса е права,нормално гъста и малко хвърчащ косъм.Може ли да споделиш  с каква друга маска я комбинираш?Имам предвид на различни измивания..За мен Макадамията е добре да я използвам само веднъж седмично,трябва да я редувам с друга.Засега съм поръчала маската на Joiko,но http://www.zlatnaribka.com/alfaparf/semi-di-lino-diamante-Za-bez … ating-mask-200-ml  ми е хванала окото от няколко дни
Благодаря предварително Simple Smile

# 659
  • София

Моят естествен цвят е тъмен също,но не толкова.Едно време и аз се боядисвах русо.Първоначално само с боя,накрая последните 2 години от русият ми период,минах на платинено русо със силни обезцветяващи продукти,което доведе косата ми до тотален крах #Silly Косата започна да се къса от корените,но аз ги изсветлявах с нещо като супра на всеки 2 седмици.Логично да остана без коса Rolling EyesБях принудена да се подстрижа късо,много късо. smile3514Мисълта ми е,че тогава бях доволна от Мажирела като цвят.Но това може би върху вече силно изсветлена коса
В момента гоня 7мица,тъмно русо с пепелен оттенък...Последните 2 пъти се боядисвах с микс между 6 и 7 пепел,но цветът е един никакъв.Имам червени оттенъци,не мога да ги понасям Rolling Eyes
Малко се чудих на Макадамията със зеленият оцветител 7.2,но незнам,отказах се.
Иначе боята на Лакме ми я предложи момиче в магазина на Златната рибка.Там я имат,и каталога с цветовете ми хареса.Видях в последствие,че не ги продават в сайта.Странно.
Ванина,ти откъде купуваш Кюн?Моята фризьорка работи само с Шварцкофт и ми се налага сама да купувам бои

Ами с Кюн ме прави моята фризьорка. Не знам дали може да се намери някъде освен в салони, не съм я виждала  newsm78 В интерес на истината преди време предишния фризьор ме прави с Кюн и не бях очарована, сега пък съм много доволна. Освен от боята зависи и от фризьора със сигурност. Фризьорката ти с Игора ли работи? Ако не се лъжа ме бяха правили и с тази боя и не беше лоша, а и цветовете са й хубави. Ти пробвала ли си я?
Боята на Лакме се оказа, че я има и в сайта, но с този нов сайт не мога да се ориентирам  Blush

Общи условия

Активация на акаунт