Кюретаж и забременяване след това - 41

• 26 215
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
tedy_e,Lyne Hug Hug,благодаря ви за изчерпателните отговори. Днешният тест беше с две много бледи черти,което означава според мен, че е отрицателен. В този случай О минала ли е, при положение, че вчера и онзи ден тестовете бяха положителни, в смисъл при отрицателен тест означава ли, че О е минала или не може да се каже със сигурност?

# 436
Маги би трябвало да е минала, но не може да се каже със сигурност. Хубаво е поне 3 дни след положителен тест да действате Wink Аз поне два пъти вече на фоликулометрия хващам, че в деня, в който се вижда пукнатия фоликул тестовата черта на теста ми е най-силна. Но при всеки е различно, както и всеки цикъл.

# 437
Astined силно те прегръщам, надявам се да ти дадат отговори изследванията, които ви предстоят и следващата бременност да е с успешен финал Praynig Hug

Маги, по принцип след + тест овуто настъпва мисля до 48часа...сега ти говоря наизуст...ама идеята на тестовете е не да гадеш кога ще настъпи О- а щом е + да се действа, за да може когато се спука фоликула да се хване, щом днес ти е отрицателен значи О е или минала или тепърва се случва..., така че действайте си още няколко дни..просто теста отмерва този хормон, чиито пик е мисля 24до 48 часа преди О, ама да се включат по- знаещите Embarassed

Феичка, пупу- добре сме!гледаме се- филми, книги, нали знаеш...отдала съм се на класика, прочетох 4 романа на Томас Харди, сега гледам екранизации hahaha след това се захващам с Елизабет Гаскел, тя не е издавана на бг обаче, а умирам да прочета Север и Юг и след това да гледам екранизациите, намерих си един страхотен сайт с качени много е-книги, което не ми е много удобно, ама като няма как и като ми се чете Embarassed

# 438
  • София
Здравейте, вчера писах майл на проф.  Кременски от генетичната лаборатория и човека ми отговори моментално и се разбрахме щом са готови резултатите да се видим. Поне хората от националната генетична лаборатория изглеждат свестни и засега се държат изключително добре с мен, за разлика от лекарката която ми направи аборта в Майчин дом и беше ужасна. Начина по който се държа допълнително ми нанесе емоционална травма и доведе до това аз да вляза в залата паникьосана и ревяща, след като предишния ден бях вече спокойна и приела нещата. Утре смятам да ходя до там да си взема болничния, а и да опитам как е да се пораздвижва. Сигурно ще помоля приятелка да дойде с мен т.к. мъжа ми се връща на работа. Няма смисъл да го карам да взима още отпуска и да ме варди. Нямам кървена само течение, което предполагам, че е добре. Пия изписания ми антибиотик, друго не са ми изписвали.

Имам две питания към вас, никой не ми каза в болницата, а и аз не бях в час да се сетя да попитам дали е редно да се къпя и кога? Мъжа ми категорично мисли, че не е редно да се къпя, поне докато не свърша антибиотика, но аз се чудя особено при положение, че утре мисля да излизам, а и като нямам кървене, а само течение.

Второто е, кога според вас да отида на преглед за цитонамаска, предполагам микробиология и така нататък - редовен гинекологичен преглед? Мисля в понеделник да се обадя на гинеколога си и да го питам и него, макар че сега се ровя за лекар който е опитен в рисковите бременности и да отида при него с евентуална цел при нова бременност вече да съм избрала нов лекар - най-вероятно на частно т.к. не мисля да разчитам повече на здравната ни система. Така или иначе в крайна сметка си плащаш, поне да е по-редовния начин и да не ме изнудват, както се случи сега. Благодаря пак на всички за подкрепата.

# 439
  • NE
Astined Щом намалява кървенето всичко е наред. Антибиотика е задължителен в този случай. Можеш да попиташ какво да взимаш за да не се сдобиеш с гъбички след този антибиотик.
 За отношението на докторите нямам думи. Аз за отрицателно време разбрах че те са печелбари, а не лекари. Сега се доверявам само на докторите които ме спасиха последния път, на никой друг .Naughty
За къпането няма никакъв проблем да се къпеш. Можеш да изключваш ваната като опция, но иначе си е в реда на нещата къпането. Ние бяхме изчакали чак до първия цикъл да правим секс, но и по-рано няма никакъв проблем.
Хубаво е щом спре кървенето да отидеш на един профилактичен преглед. Аз бях отишла след 5-6 дни от последния кюретаж и всичко изглеждаше добре. След периода в който ще се пазите трябва отново да отидеш на обстоен преглед за да се види как са всички части и най-вече лигавицата дали се уголемява преди цикъл. Peace
Надявам се да си по-добре. Praynig

# 440
  • София
Благодаря за отговора. Това с гъбичките след антибиотик съм го чувала, но този антибиотик специално май са ми го изписвали миналата година точно, като имах гъбички! Та сега се чудя малко, но ще питам гинеколога си. Може и да се бъркам, защото съм сигурно че съм пила този антибиотик, но май ми се губи за какво точно беше, трябва да видя по рецептите, че сега като го прочетох, може пък точно след него да съм имала гъбички. Уфф дано никога да не се повтаря това, а за лекарите досега винаги съм ги защитавала, че не им се плаща достатъчно за толкова тежка и отговорна работа, но сега мисля, че някои от тях просто са загубили човечността си напълно и мислят единствено за пари. Това е много ужасно! Аз щях да си платя, но можеше и по съвсем друг начин да си получи парите от мен, а не като ме притисне в ъгъла в най-тежкия момент от живота ми. Абе грозна работа, не знам дали има шансове да се оправи.

# 441
Astined, Доксициклин ли ти предписаха?

На мен ми казаха и сега като ми дойде пак да го пия, за да избегна инфекции. Та предполагам, че не би трябвало да способства развитието на гъбички.

За къпането, аз още като се върнах от болницата се изкъпах, като гледах да не е много гореща водата, но аз и покрай бременността си бях свикнала да не се паря.

Та мисля, че няма проблем да се изкъпеш, стига да не ти тече много силно. Но аз от цялата история с моя аборт разбрах, че така или иначе е хубаво каквото има да си изтече, а не да го задържаш в себе си.

Колкото до прегледа. Понеже и на мен не ми се занимаваше със същите, които ми направиха аборта и си взех направление за една друга гинеколожка, тя ми каза, че по принцип до 30 дни от аборта имаш право на два безплатни прегледа по здравна каса при тези, които са ти го правили.
Но понеже й стана ясно, че не искам да притеснявам колегите й и как обикновено се държат в такива случаи, измисли някаква друга пътека и сега трябва да й се обадя към 20, за да ми пусне амбулаторния лист тогава. За цитонамазка и аз не знам кога е подходящият момент, а е хубаво да си направя.
А тия докторя за какво те изнудваха? Аборта ли искаха да си платиш?

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 14:10 от Анонимен

# 442
  • София
Ами да платих си за екип, т.к. иначе нямаше да го направят едно етапно....по думите на докторката щели да ми предизвикат раждане с някакви хапчета и съм щяла да се мъча 4/5 дена с контракции и разкритие. Едно етапно не можела, аз какво съм ми мислила, детето било голямо (изкара го 14 г.с. което въобще не е вярно, защото бях в 13 тъкмо влязла, а самото бебе вървеше малко най-вероятно и заради увреждането). Но видиш ли ако си платя за екип изведнъж става възможно да стане едно етапно и по най-бързия и лесен за възстановяване начин. Абе беше много грозно, защото тази жена можеше да дойде и да ми ги каже тези неща още предишния ден като ме приеха, а не в петък 2 минути преди да се качи и да почне манипулациите и тоест ако аз се забавя с решението си оставах за понеделник. Аз от къде мога да знам какви да начините за прекъсване на бременност, не че като се съгласих да си платя ми отдели 2 минути поне да ми каже какво ще се случи, за да съм уплашена до смърт. Нали се сещате след като лекаря се е държал така с вас с какво доверие и желание лягате на масата да ви упоят. Просто се побърках, защото нещата се развиха в рамките на 5 минути от моето съгласие да платя за екип до това да ме сложат на магарето. Абе ще се мъча да забравя. За екип не мислех да плащам не защото ми се свидят 200лв, а защото не познавах никого, за да избирам специално, нито някой ме предупреди, че ако не съм с екип ще ми се откаже аборт по даден начин. и въобще какви да начините.

Антибиотика ми е цефуроксим - широкоспектърен е. Утре ще се обадя на гинеколога да го питам, той и без това ми каза да отида на преглед и без да съм си записвала час. Не искам да я виждам тази лекарка така че нямам намерение да ходя пак при нея, ако трябва ще плащам изследвания и прегледи.  

# 443
Ужас  Shocked
Как може да постъпват така се чудя бе...толкоз ли нямат малко човещина.
Да те травмира така преди самата процедура Rolling Eyes
Толкова не се нахраниха и те значи  ooooh!

Пожелавам ти скоро да се отърсиш от шока и да забравиш всички тези гадости, които ти се струпаха на главата.
Дано следващата ви бременност да е успешна до края и да си родиш едно здраво пухкаво бебче  Hug

# 444
  • NE
Astined Направо ужас! Тези хора са направо касапи!!! #Cussing out
Аз при първия си кюретаж се съгласих на всичко. Докторицата ни търсеше под дърво и камък само и само да вземе парите. Не стига че чаках 3 часа за "уредената" процедура,ами и отгоре на всичко не ме прегледа за да ме пусне вкъщи. Приятелят ми и даде една камара пари и се оказах недоизчистена. После ме заведаха при друг доктор, който в неработен ден нито ни взе пари, нито ми спести каквото и да е било. Оказах се със съсираци и пак ме чистиха. Единственото което помня че в болницата в Добрич лекарката ме попита дали предния път съм била по здравна каса. Не ме оставиха тези хора до самия край, докато не ме изписаха. Не ни взеха никакви пари, освен за престоя в болницата. Дори неудобно им стана когато им занесохме бонбони да се почерпят. Дори най-добрите условия за държавна болница ми предоставиха. Докторката ми каза следващия път без бебе да не се явявам в АГ-то. Оттам останах очеровани и безкрайно благодарна.
Има и светни лекари, но те са като изчезващ вид. Пожелавам ти да намериш такива, които да ти помогнат да имаш живо и здраво детенце. Hug Hug Hug

# 445
Astined, като те чета..и се сещам на мен една като ми каза- отиваш в АГ сядаш и чакаш да ти направят манипулацията, и да ти искат пари няма да даваш ooooh! голям ужас си преживяла, въобще не ми се мисли какво ти е...и как си се стърпяла да не я поступаш после да ти олекне Blush аз още искам да бушинирам една сестра от МД Варна, ама не съм я засичала hahaha аз отдавна отдавна съм отписала лекарите по държавните болници..поне тука из нашия град да има двама- трима и то да свършат работа ако са на кеф..плащаш, не плащаш- това е. Тъпото е, че аз нямам против да си платя, ще си платя ако има за какво насреща, ама да седи и да ме гледа в ръцете без въобще да мисли как да свърши работа, че накрая и тон да ми държи Naughty и дето се оплюват частните болници- плюят се, ама хората знаят за какво си дават парите, поне в моя случай си беше така Rolling Eyes

# 446
Astined ,и тук ти казвам,че те разбирам и знам какво си преживяла,наистина е много унизително,грозно и ....нямам думи,това не мое да се опише #Cussing out но искренно се надявам всичко да дойде на мястото си  Hug Да платиш и да не платиш работата е,че гаранция няма,но е факт,че всеки те гледа в ръцете #2gunfire

Ох,мен пък от 2-3 дена ме боли един стомах,ама моног гадна пареща болка,режеща ужас,и от днес и лявата гърда каточели нож ме прерязва,много гадно,но аз съм курава и няма да пия нищо,единствено като легна и ми минава,що стана и се почва Thinking

# 447
Боби, да не би да имаш колики или гастрит?
Мен понякога от колики чак гърдите започват да ме болят.

Ама не е хубаво така да не си обръщаш внимание. Ако продължи защо не се консултираш с лекар?

# 448
  • София
Мерси момичета. Надявам се всичко наистина да се развие добре. Искам по-бързо да излязат резултатите и да получа някакви отговори. Надявам се, че и вие ще сте добре и всичко ще се развива по най-добрия начин Simple Smile Физически се чувствам много добре. Психически не мога да кажа как съм честно казано. По-скоро съм ядосана, но не на някой конкретно, на живота и това как се стекоха нещата. Радвам се че в тези теми мога да споделя, както и да прочета как се чувстват други в моята позиция т.к. колкото и да ми говорят хората около мен и да ме успокояват не могат да разберат как се чувствам. Аз вече планирах живота на това дете и днес ме хвана даже яд на майка ми която ми се скара да не съм говорела все за "детето". Ами не мога да не говоря така, то ще си остане мое дете въпреки, че не се роди и живя както е редно. Трябва ли да спра да мисля за него, само защото не беше здраво Sad Не знам, объркана съм още, но не мисля че е редно да се правя, че не се е случвало.

# 449
Astined,мила,така ще е,живо или не то си е твоето дете,то пак съществува там горе на небето,ще те наблюдава,обича и закриля,ще помогне на новия живот да просъществува и бъдеш щастлива,никога няма да го забравиш,било е част от теб,няма как да не говориш,мислиш и задаваш въпроси,всичко ще отшуми с времето и нова успешна бременност,бъди силна и продължавай напред.Плачи ако ти се плаче,ядосвай се,удряй,блъскай Hug Hug Hug Моя съвет е да говориш и споделяш,с който мислиш,че ще те разбере,така ще ти олекне,поне на мен ми беше по-добре Hug Hug Hug

buttinsky,има нещо,но и аз незнам какво е,получава се много рядко,пия си Ранитидин и до там,но не съм ходила на лекар и знаеш ли защо,никога няма да забравя когато бях на практика и ходихме в гастроентерологичен кабинет да гледаме как се правят гастроскопии,още ми са пред очите как се мъчат хората,как ти вкарват големия ,дълъг  маркуч в устата и как се козеха пациентите,ужас просто,от тогава съм се наплашила и не искам да си го причинявам и на мен ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт