Кюретаж и забременяване след това - 41

• 26 215
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Astined, не знам как е редно. Ти сама знаеш най-добре как ги възприемаш нещата.
Майка ти иска да те предпази от фиксиране в трагедията, която си преживяла.

На мен също ми е много тежко като си помисля, че това беше бебе с биещо сърце и оформен пол, на което не дадохме шанс да се роди. Все си мисля: "Ами ако все пак се беше родило нормално?!"
Започвам да си мисля, че се правим на Господ като първо го създаваме по изкуствен начин и после го убиваме, за да не страда то и ние с него и се чувствам ужасно виновна като тръгна в тази посока на мисли.

В случая, за да се запазя психически здрава и за да мога да продължа напред, ми се налага да разсъждавам повече като егоист. Да си помисля, че е можело да бъде и по-лошо. Че сме имали късмет, че сме разбрали по-рано. Че сме имали късмет, че абортът не доведе до някакви нежелани реакции и последствия. Че може пак да имаме късмет да забременея и този път всичко да е наред.
За генетичните изследвания не знам какво да си мисля. На мен ми обясниха, че дори и да не е наред нещо с хормозомите ни, пак има 50% шанс да се роди нормално дете. А за да се разбере дали има нещо притеснително пак трябва да се изчака някъде до 13 г.с., което не е кой знае какво решение според мен. Не знам в България има ли клиника, в която още на ембрионален етап на развитие да могат да преценят дали ще има аномалии бебето.
На мен при ин витрото ми върнаха два ембриона, единият от коит беше с повечко фрагментации, но го върнаха и него за всеки случай. Другият беше идеален. Сега започвам да си мисля, че най-вероятно се е имплантирал този с фрагментациите...
Генетичните изследвания са повече, за да се успокоиш, в случай, че се окаже, че са ви наред хромозомите с мъжа ти.

Недей да се тормозиш, гледай напред с повече оптимизъм и вяра. Прегръщам те  Hug

# 451
Astined, изживявай си ги нещата както ти си намериш за добре, аз бях обратното- не исках да мисля за това и се чувствах по- добре, но си права че хората ти казват по инерция че те разбират и блабла, ама само който е минал оттам знае какво е... ooooh!

buttinsky, така е, понякога за да не откачиш трябва да помислиш и че чашата е наполовина пълна... Rolling Eyes

# 452
Astined,съжалявам за лошото стечение на обстоятелствата и при теб... SadЗа капак и тази докторка нещастна,дето вместо да ти влезе в положение,гледа само да изкяри,все едно гладни ще останат,м...а им #Cussing out.Имам чувството,че в тези държавни болници им плащат,за да се държат грубо с хората,такова старание полагат в тази насока #2gunfire.И аз съм се ядосвала на не малко мед сестри и тем подобни,но в такъв тежък и емоционален момент не ти иде да се караш с хората,още повече когато здравето ти зависи от тях Twisted Evil.Всичкото ни е такова в тази държава-и съдебната система,и църквата,и спорта,и здравеопазването-навсякъде разкол,интриги и интереси yesОтплеснах се...Желая ти бързо възстановяване,дано всичко е било просто лоша случайност и следващият път да се радвате на успех!Btw.,моят аборт беше в 17-та седмица-двуетапен-няма такава гадост просто,добре че са ти го спестили Tired.И-разбира се,че ще мислиш за детето си,но с времето се научаваш да живееш с болката и я приемаш;както каза един приятел,на когото се случи същото-that`s life.
Buttinsky,и на теб много късмет следващият път! Praynig Hug
Успех на всички бебеправещи!С тестове или без,дано да успеете най-скоро! Peace
Бобче,айде и ти сега с тези болки Confused,притесних се за теб,дано да е нещо моментно Praynig.Ако продължи-беж към док!  Naughty

# 453
  • Страната на чудесата

buttinsky,има нещо,но и аз незнам какво е,получава се много рядко,пия си Ранитидин и до там,но не съм ходила на лекар и знаеш ли защо,никога няма да забравя когато бях на практика и ходихме в гастроентерологичен кабинет да гледаме как се правят гастроскопии,още ми са пред очите как се мъчат хората,как ти вкарват големия ,дълъг  маркуч в устата и как се козеха пациентите,ужас просто,от тогава съм се наплашила и не искам да си го причинявам и на мен ooooh!
Боби, мъжът ми работи с доста лекари и им поддържа гастроскопите, ако имйш нужда, може да даде информация за кадърен лекар с добра техника.Не е задължително да боли, зависи си от специалиста. Peace

# 454
Lucky Plam ,мила,благодаря ти за съпричастността и разбирането,но се страхувам,че не сме от един град Thinking

Луни,споко,това ми е от доста време,въпроса е,че се появява рядко,но е ужасна болка,сега мина,не ме боли,но пък огладнях smile3534 ако стоя до по-късно и ще изям света,не ми се яде толкова късноооооо Mr. Green

# 455
  • Страната на чудесата
Пиши ми от къде си, фирмата им поддържа повечето болници на територията на страната!

# 456
Astined, тази докторка е голяма умница. Кюретаж се прави до 15-16 седмица, а предизвикано раждане е след 17 и не трае няколко дни, а най-много 8 часа, а болките са само накрая.
Цитнамазка се прави след 5-6 месеца, след като се е успокоила матката. Peace
По принцип е добре и мастография, но гест. седмица не ти е, чак толкова голяма, за да се притесняваш осезателно, все пак следи дали имаш някакво напрежение в гърдите.
Изследвания преди бременност
Хубаво е да се направи изследване на Антифосфолипидни антитела и микробиологичните( хламидия антиген (PCR) микоплазми, вкл. уреаплазми (PCR), Токсоплазмоза (Toxoplasma IgG и Toxoplasma IgM), Цитомегаловирус (CMV IgG и CMV IgM))
tedy_e ,честита годишнина на вас и честита месечинка на красивата бебка Емма! Пожелавам ви много семейно щастие!  newsm51

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 09:50 от basis

# 457
добро утро, минавам да разваля диетите Laughing днес имам годишнина от сватбата- цели 2! и детенце прави 7 месеца да ми е живо и здраво Blush

# 458
Честита годишнина, Теди  Hug
Бъдете здрави щастливи и сбъднете мечтите си   bouquet

# 459
  • NE
Теди, честита втора годишнина и честита месечинка на малка сладка ЕММА!   bouquet

# 460
  • Варна
Теди, честит двоен празник!

# 461
Tedy,честито и от мен!Още мноооооого години семейно щастие ви пожелавам,а Емма да е все така прекрасна! newsm51

# 462
Теди, честита втора годишнина!!!   bouquet И честита 7-ма месечинка на малката сладурка!

Момичета, от 10 дни ви чета и не смеех да се запиша, но днес се престраших и ето ме тука. Имам нужда от подкрепа и кураж, защото и аз минавам през всичката тая болка, през която и вие тука сте минали. Кюретажа ми беше на 1.02.13г. в 8 г.с. Физически почнах да се възстановявам, но психически още ми е много тежко. Имам огромна нужда от ВАС !

Astined, чудеса могат да се изпишат за болниците и неволите с докторите, но понякога нямаме много избор и това е жалко. Съжалявам за кошмарът на който са те подложили. Възстановявай се бързо!  Hug
buttinsky, и на мене не ми дават мира подобни на твоите въпроси. Въпреки, че се допитах до двама лекари, ги заподозрях в единомислие по финансови причини.....ама след като всичко мина и се окопитих, та почнах да мисля. Както и да е - вече е минало.....
Боби, обърни внимание на болката. Тя и без това дебне от всякъде. И скорошно оздравяване!

# 463
Теди, честита ви годишнина. Обичайте се много. Честита месечинка и на Емма. Още малко и може да почвате да мислите по въпроса да и направите братче или сестриче Simple Smile Hug
Принцеса, съжалявам, че и ти минаваш през тази болка. Дано е случайност и повече не я изпиташ

# 464
Принцеса- тук сме Hug Hug Hug Hug ужасно е, пиши каквото те тревожи, поплачи си при нас, ние затова сме се събрали Hug Hug Hug Hug

Сасче, Тони, Феичка, Принцеса, Buttinsky, Luni4ka, благодаря за пожеланията- да ви се връщат! Сасче, вероятно ще е братче ако даде Господ второ...щото единственото нещо което повтаря е тате, тате, тате, тате...пък нали имало такова поверие че каквото първо каже- мама или тате, следващото ще е такъв пол Laughing

Общи условия

Активация на акаунт