Кюретаж и забременяване след това - 41

• 26 208
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, момичета!  Hug
Обещах ви снощи да пиша, но нямаше нет и така се ядосах, ама....какво да се прави?!? Извинете ме! Та... след работа ходих на личната. Разгледа всички писания и препоръчани изследвания. В кратце звучи, че от всичката работа може би само 3-те хормона FT3, FT4, TSH ще минат по ЗК. А и то процедурата това да се случи е доста сложна... Даде ми направление за гинеколог, той каквото може да ми пусне.... като му се изчерпат възможностите гинито да ми даде направление за ендокринолог и той да пусне каквото може и те така..... Сега е почти края на месеца и направленията почти са изчерпани. Надушвам, че ще има едно безкрайно висене пред кабинети и лаборатории и дано да не ми писне и да пусна всичко платено. Опасявам се също, че ще трябва да излизам и от работа и това внася допълнително неудобство. Няма да стане и наведнъж  ooooh! не че е нужно, но ще трябва да си изготвя някакъв план на действие. Аааа забравих да кажа, че то като е по ЗК не значи съвсем безплатно, пак си се плаща ... например цитонамазка - 7 лв и т.н.
viper, ако някъде не съм се изразила разбираемо и не става ясно - питай, да конкретизирам ако мога.... че нещо ми е много хаос в главата.
Flower Fairy, какъв проблем си откриваш пък сега?  То малко са другите неща...че и отгоре още..... И аз да не кажа голяма дума, ама май не вярвам на никой лекар вече  Tired
Lyne, всички тези неща, които си описала може да са оправдани с  EFP Въпрос на време е... И да знаеш надежда винаги има, докато не дойде циклю.
Хубав и приятен да е денят ви, сладуранки!!!  Hug

Светланица, напиши една-две думички....как си? Мисля те, да знаеш....  Hug

# 616
Astined, аз Б комплекс не съм пила. На мене ми изписаха едно хапче, което се взема еднократно в деня на К* против гъбички. Забравих му името, но мога да го видя от рецептата ако те интересува. За пръв път чувам витамин да се взема против гъби, но щом докторите казват - ОК :
1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВИТАМИН В КОМПЛЕКС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Витамин В комплекс е комбиниран лекарствен продукт, съдържащ витамини от група В и никотинамид. Те са необходими за нормалното функциониране на организма. Участват в обмяната на белтъците, въглехидратите и мазнините. Използва се за лечение на състояния и заболявания, свързани с дефицит на витамини от група В и никотинамид.

Мисля, че няма да ти навреди ако го вземаш повече време. Пий си го спокойно поне до първия цикъл.

# 617
Преди малко правих тест - уви, снежно бял. То се знаеше де нямах големи очаквания Sad Дано поне ми дойде в нормален ден, че да мога да си пусна пак хормоните. Сноще ме приболя единия яйчник имах чувсвтвото, че ще се пръсне. Дано съмненията ми за задържан фоликул се окажат неверни. Поне май се оправям от болестта. По-свежо ми е и нослето май минава. Но ще почивам по-сериозно следващите дни, за да се възстановя добре.
Принцеса моето лично мнение е /не искам да го налагам/ и да не губиш време и неври и всичко да си платиш сама. Само пресметни колко време ще се мотаеш по лекари и ще им се молиш и колко пари ще им оставиш - за такси, за пътни, времето, което ще изгубиш. Като сложиш чертата и почти нищо няма да спестиш. Аз от много време съм се прежалила и си плащам всичко сама. За хормоните пък сигурно съм дала стотици левове през последните години и още ще трябва да давам. Прежали парите и дори ако ги нямаш взе ми назаем, ако си твърдо решена, че ще пускаш всичко изследвания и ги направи възможно най-бързо и в кратко време. Така ще си спестиш и нерви от това всеки месец да трепериш за нещо и ако се открие някаква причина може да действате своевременно.
Astined не знам за витамина, но според мен в такива случаи е хубаво да се пие нещо по-серизно противогъбично. Аз последните два пъти при антибиотици пих микомакс и мисля, че е добър, защото имам склонност да завъджам такива гадинки от АБ и нямах проблем след това. Сега мисля пак да пийна едно за всеки случай. Знам, че е силен и не трябва да се прекалява с него, но от повече от година не съм ги приемала и се надявам да няма проблеми. По-добре нещо по-силничко да се приеме, но да се премахне всякакъв риск, че после е една мъка с месеци и години.

# 618
За изследванията по ЗК, ето при мен как беше:
- личната дава аправление за гинеколог (срещу потребителска такса)
- гинеколог пуска хормони по ЗК (ЛФ, ФСХ, пролактин, прогестерон, естрадиол..в най-честия случай). Всичко това е с потребителската такса само, не се плащат 7 лв за цито и т.н. Гинеколог пуска цитото, микробиология, токсоплазмоза, пълна кръвна картина и урина по ЗК. Мисля, че до тук се изчерпахме..После ви дава направление за ендокринолог.
-при ендокринолог срещу потребителска такса отново се пускат ФТ4 и ТСХ, само това се покрива от касата Peace ТАТ и МАТ се плащат отделно, около 18 лв е всяко от тях.

Останалото не се покрива от касата..ето за какво се сещам аз:

-листериоза 20 лв
-тромбофилии 4 признака 200 лв
-кариотип 110 лв/човек
-АФА и НК клетки - 120 лв общо
-кръвна група 10 лв
-антитела при отрицателна кръвна група 30 лв
-спермограма 40-80 лв, зависи точно каква
-ДНК тест за хламидии, уреа и микоплазма - 60 лв
-цитомегаловирус към 20 лв мисля беше

Аз каквото можах пуснах по ЗК и честно казано стана бързо и лесно..зависи от лекарите. Аз никога не съм имала пролеми с личната, както и с гинеколога, винаги са ми давали направления на секундата..дори се обаждам по телефона, те ги приготвят и после мъжо минава да ги събира Joy

# 619
Ей момичета, много сте изписали!
Lyne, з съм с хроничен синузит и е много кофти положението, сега пак съм със запушен нос, прдполагам, след всички нерви и преживявания след К, имунитета ми се е сринал и ме удари в слабото място, дано се оправиш бързо, а за черните мисли ще те пляскам, никакви такива задържани фоликули да не ти минават през главата Hug Hug Hug
magyg, толкова хубаво звучи това със Сандански и на мен ми се приходи!
Принцес, мила добра работа си свършила, подреждаш нещата по-малко, аз в момента чувствам главата си като балон и не зная от къде да започна.
Астинед, ще се радвам да споделиш какво ти е казал Кременски, аз ходих в понеделник, качих се до 14 етаж, но за съжаление той не беше там и говорих с една лекарка на втория в лабораторията, общо взето не ми каза нищо ново или различно, но все пак опитах.
 СасчеHug Hug Hug
Фейчка, имаш най-стиснатите ми палци, дано ни зарадваш този месец!
Hixxy, какво става с теб как сте!
Момичета да ви кажа, не знам какво става с тази държава, но се убедих, че нещата не са нормални. В понеделник майка ми получи нещо като съдечна криза, болки в гърдите и лявата ръка, много се притесних, защото тя живее сама и ни каза доста по-късно за да не ни тревожи. Обадих се на бърза помощ в 19,30 и знаете ли в колко дойде - в 23,00, добре че овладяхме нещата и не се случи най-лошото, но това просто е абсурд, аз не можах да повярвам. Та такива притеснения около мен, покрай тях малко се отдалечих от другите страдания и се стегнах за да мога да съм от полза за нея. Да ви кажа честно, колкото и странно да звучи първият път май го понесох по-трудно. Сега съм решила да не се поддавам на отчаяние, просто нямам време за това, искам възможно най-скоро да гушна своето бебе и ще направя каквото трябва това да се случи.
Целувам ви, дано не съм пропуснала някои, но знайте, че всички сте ми много скъпи  bouquet Hug  bouquet!

# 620
Зузи, благодаря!  Hug Много полезна информация!
Лине, то е ясно, че не налагаш мнение, но снощи и аз бях на път да тръгна да се спасявам сама без ЗК. Днес обаче викам така и така имам направление да пробвам този вариант и ако се почне: ела утре, че доктора го няма... ела после, че не знам си какво..... се отказвам!  Naughty

СветланицаHug как е хубаво, че пишеш! Съгласна съм напълно с теб: болката е неимоверна, но не трябва да допускаме отчаянието да ни води. То няма да ни заведе далече. Никога не съм имала по-ясна цел и по-конкретно желание : да гушна моето си бебче!!! Затова - действаме!!!
За държавата и оправията и  ooooh! просто не знам какво да кажа  Thinking - отвсякъде разложено / да ме простите за израза!  Blush/

Последна редакция: ср, 20 фев 2013, 11:06 от Princessa SS

# 621
Светланица благодаря за подкрепата Hug То по-скоро аз трябва да те подкрепям Rolling Eyes Имах нужда да си излея мъката и поне на вас знам, че мога. Няколко дни и на майка ми спестих, че съм зле, че тя се притеснява за най-малкото нещо, ама вчера си признах и не съжалявам. На моменти човек има нужда да го глезят все едно е още малкото дете на мама. И аз имам съмнения, че май след стреса преди няколко седмици след последния ми преглед сигурно  съм си сринала имунитета, ама няма какво да се прави повече. Ще гледам да се оправя по-бързо пия си тука хаповете и дано скоро чудото стана. Този синузит е много гаден и не знам как можах да го развия като толкова си пазя главата Sad Вчера си слагах мед в носа, което беше ужасно преживяване, но може би той помогна.  Донякъде се радвам, че покрай страха от вземане на лекарства последните две години съвсем ги отказах и предпочитам да се лекувам с по-натурални методи, ако не са сериозни нещата.
Принцеса пробвай първо не се отказвай веднага щом имаш вече направление. Ако почнат да те мотат обаче си помисли. Аз сигурно от 3-4 години не съм ходила по касата то и няма читав лекар при който да отида вече. Последно ходих при една много приятна жена, когато имах проблем с цистита преди няколко години и прескачах от нея на нефроложката месеци наред. Тогава обаче имаше сериозен проблем с направленията за прегледи и изследвания и си спомням, че повечето неща си ги плащах, защото не можеха да ми дадат. Внимайвай с разкарването по лекари, че в тоя грип е много опасно. Аз не смея да припаря нито до лекар, нито аптека. След това боледуване вече и до магазина не ми се припарва, макар че гледаме по-нарядко да пазаруваме в големите магазини от съображения.

# 622
Лине, точно така ще направя - ще пробвам! Пък имам и по-пряк път. Моя мъж е много против това висене пред кабинетите - един киха, друг кашля...така се нерви!  ooooh! Още повече, че в началото на бременността бях много болна - грипава  /до известна степен и на това отдавам несполуката / , та е наплашен яко от евентуално разболяване....
Вчера една приятелка ми прати това:
Скрит текст:
...и ми стана много, много мило!
Аз днес го пращам към всяка от вас - че всички тук сме силни е ясно! Но една приятелска ръка и блага дума никога не са излишни!
Обичам ви!!!  Hug и ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД!!!

# 623
sas3 Hug, Луничка  Hug и на всички останали  Hug
Аз съм от Пловдив,имам си момченце на 7 години. И трите бременности се случват в първия месец в който сме решили. Но пък се притеснявам ,че вече съм над 35 Mr. Green.Още миналата година мислех да отида при Даскалов./ но всички ме убеждаваха,че нямам проблем ,че кухо яйце се случвало и аз се отказах.
Пък то колко беше "кухо яйце" както и някои от вас пишат . Видя се жълтъчно мехурче,/ щом имало такова в 90 % се появявал ембрион / , ЧХГ ми растеше в норма и гинеколога една седмица ме гледаше през ден и отказваше да прекъсне такава бременност, аз бях с ужасни болки и зацапване. Накрая вече в 8г.с. вдигнах Т и кръвно ,видя се ,че сакчето започва да се деформира и последва кюртажа.
От изследванията съм направила само щитовидните и се оказа ,че имам Хашимото, ТСХ ми беше 2,1 ,/юли месец /,свалих го и беше 0,46 при забременяването сега януари. Антителата бяха много високи -50 пъти над нормата, сега ги пуснах веднага след аборта -9 пъти над нормата. Освен това 1 месец преди забременяването бях на Преднизолон Ф /кортикостреоид/. Мислех ,че проблемът ми е едва ли не открит и решен  Crazy, ама не билллл.
Днес бях при ендокринолога.Той смята ,че не не е точно там проблема,но му казах,че мисля да направя консулт. с имунолог и ми препоръча Плевен.Но да съм изчакала няколко месеца.

Аз тези дни чакам цикъл, след прием на Оргаметрил, който ми изписва гинеколога и предния път за 3 месеца. И ще си запиша час за Даскалов.
А иначе сега го приех някак по -спокойно, може би защото ми се размина кюртажа или заради това ,че беше съвсем в началото  Confused
Дълго стана, моля да ме извините  bouquet

Последна редакция: ср, 20 фев 2013, 18:39 от mama irina

# 624
  • NE
Svetlanica Радвам се че си силна и не се даваш! Само така те искаме!  Hug Hug Hug
Да ти кажа честно като се започне една черна серия не се свършва. Миналата година около К се случваха само лоши неща около моето семейство. По едно време си мислех, че някой ме урочаса, но винаги се хващах че имам черна котка, но не помогна. Всичко минава и идва ред на нещо различно, така че не навеждай глава. Hug Hug Hug
mama irina Винаги боли такава загуба. В случая е хубаво, че не се е наложило К, но това не значи че не боли по-малко. Стискам палчета да разбереш причината за всичко това. fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Теди Благодаря ти за милите думи! Hug Hug Hug

Снощи гледах един много вдъхновяващ документален филм за Бионсе. В него тя разказа какво е да загубиш дете след като чуеш звука на неговото сърчице. Беше наистина много емоционално и осъзнах че болката я има въпреки всичко и въпреки всички.

# 625
Феичка, къде го гледа този филм, заинтригува ме Laughing

# 626
  • NE
Теди Филма е на HBO и се казва Beyonce life is but a dream.
http://www.youtube.com/watch?v=EhEnhNU3gVM
Аз го гледах на инглиш и е невероятен!  Peace

# 627
Мерси! Ще го погледна, не знаех че е имала загуба Embarassed но пък никой не е застрахован...

# 628
Здравейте момичета.
На вас колко време след кюретажа ви дойде цикъла.
Лекарите ми казаха, че от 20 до 40 дни след това може да ми дойде.
Кюретажът ми беше на 18.01 и вече би трябвало да ми дойде, но явно е решила да се позабави лелката. Имам сякаш някакви симптоми, но не са съвсем като друг път. Не, че и очаквах де, организмът ми такива промени преживя, че ако реагира съвсем като часовник, би било странно.
Тази вечерната иглика се чудя дали да не си я взимам и да я почвам.

# 629
  • NE
Теди Надявам се да ти е харесал филма. Определено е емоционален и напълно в мой стил. Peace Снощи докато момчетата гледаха мач, аз се го изгледах на един дъх и то на английски. Нещо което рядко правя, незнам защо при положение знам английски. Crazy
buttinsky При мен дойде на 28 ден след първия кюретаж. Вечерта ми зацапа и направо се побърках какво става и сутринта имаше ....... опала. Ние тук си се радваме на първия спонтанен цикъл защото е нещо като фиеста , тоест всичко влиза в релси. Никакви симптоми нямах преди това. Дори досега не ме болят гърдите преди цикъл, а преди К направо ме убиваше болката. ooooh! Иначе може да се протака до 50 дни преди да дойде. Зависи изцяло как се възстановяваш.  Hug
Игликата ще ти помогне, но задължително изчакай МЦ. Peace

Да ви се оплача, че този месец се оказва май че имам късна овулация и може да се протака всичко. Още е рано, но да видим какво ще се случва.
Досега нямахме ток вкъщи и се научих как да изгасям камина с водна риза без ток. Голям екшън беше ....  doh

Общи условия

Активация на акаунт