Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са причините за спонтанния аборт и какви изследвания се препоръчват след загуба на бременност, както и какви са възможните причини за спонтанен аборт и какви са препоръките за бъдещи опити за забременяване?
Какви са симптомите на нормална бременност и кога трябва да се потърси лекарска помощ?
Какви изследвания и процедури се препоръчват по време на бременност, особено при наличие на кървене, и какви са причините за това?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са причините за спонтанния аборт и какви изследвания се препоръчват след загуба на бременност, както и какви са възможните причини за спонтанен аборт и какви са препоръките за бъдещи опити за забременяване?
Причините за спонтанен аборт могат да бъдат различни, включително генетични аномалии, инфекции, имунни проблеми и други. След загуба на бременност се препоръчва да се направят различни изследвания като хормонални, генетични, имуннологични и микробиологични тестове за изключване на възможни причини за загубата и подготовка за бъдеща бременност. Възможните причини за спонтанен аборт включват генетични аномалии, инфекции, проблеми с плацентата и други. За бъдещи опити за забременяване е важно да се консултирате с гинеколог за изследвания, лечение на възможни проблеми и подходящи подкрепящи мерки.
-
Какви са симптомите на нормална бременност и кога трябва да се потърси лекарска помощ?
-
Какви изследвания и процедури се препоръчват по време на бременност, особено при наличие на кървене, и какви са причините за това?
При наличие на кървене по време на бременност се препоръчва да се извършат изследвания като хормонални, ултразвукови и други, за да се изключат възможни причини като инфекции, хормонален дисбаланс или други здравословни проблеми. По време на бременност е важно да се извършват различни изследвания и процедури, като кюртаж, индукция на раждането, цитонамазка, мамография и микробиологични изследвания. Особено внимание трябва да се обърне на гърдите и да се извършат хромозомни изследвания на плода. Също така се препоръчва изследване на хромозомен кардиотип за бъдещите родители.
-
Какви са препоръките за следващата бременност след загуба на бебе?
-
Какво е зацапване и какви са неговите симптоми?
Здравейте. Надявам се няма да вадите гьостеризата, няма вече да се самообвинявам и самоизяждам... много
. Просто понякога много ми докривява, връхлитат ме чувствата.
. Вторият пък ми закъсня много, дойде на 36-тия ден чак, но пък си беше нормален откъм обилност.
Утре ще ходя при ендокриноложката, която ми даде направление за изследвания. Отделно от 3 седмици имам страхотен сърбеж по цялото тяло. Ходих на дерматолог-алерголог, който твърди, че е невродермит. Пих разни работи, мазах се, но нищо не минава. 

Дано скоро да се подредят хормоните тогава.... Ииии тоя ТАТ много скочил бе?
Не може ли с нещо да се вкара в норма? Сърбежите са от невроция.... и спокойствие е лекарството, ама....
На мен нищо не ми казаха за пиене на антибиотик пак като ми дойде, но тук виждам, че на някой са го препоръчали. Аз пих антибиотик 5 дни - една опаковка и после като отидох на лекар за съсирека и ми сложиха таблетката за отпускане на шийката и прокървих ми казаха още два дни да пия антибиотик, та си купих втора опаковка и сега се замислям този дето ми остана е за три дни дали да не го изпия като дойде първия цикъл. Май бях писала, че реших да се въздържа от тампони първия цикъл след К, но не смятам да ги отпиша напълно, никога не съм имала проблеми с тях, нито с каквито и да е било видове превръзки и са ми много удобни. Сега я карам на ежедневни,а имам и кафяво течение, но мисля че това е добре, защото евентуално този съсирек се чисти. Година преди да забременея лекувах гъбички (то няма май много жени да не им се е наложило това) и от тогава ползвам на Лактацид интимния гел и съм много доволна. Много се надявам, че сега след К и тези антибиотици няма да се случи пак да се развият гъбички, а нали и тоя Б комплекс трябва да помогне - поне така ми казаха лекарите. Аз да си призная свърших втора опаковка от него и днес няма да е зле да се изрина да си купя, че два дни не съм пила, а едва ли ще навреди да го пия повечко. Прегръдки на всички и един прекрасен ден