Споделете мнение за д-р Ст. Славчев АГ - Окръжна болница

• 46 014
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря!   bouquet

# 151
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!!

# 152
  • Варна
някой правил ли си е доплер при доктора?Знам че се прави пак в 209 кабинет,и на същия ехограф където се прави феталната морология,но не знам за доплера дали се заплаща или е по усмотрение на доктора.СОНЧЕ?

# 153
някой правил ли си е доплер при доктора?Знам че се прави пак в 209 кабинет,и на същия ехограф където се прави феталната морология,но не знам за доплера дали се заплаща или е по усмотрение на доктора.СОНЧЕ?
Да , прави се доплер 29-30-31 седмица, заплаща се 50 лв, в 209 кабинет, прави се по желание на бременната или по усмотрение на доктора Simple Smile

# 154
Здравейте!
Виждам, че в тази тема пише и акушерката, която работи с д-р Славчев и искам да задам един въпрос насочен най-вече към нея.
Как се смятат тези 180 дни болнични, на които имаме право за една година? Като чета наредбата за медицинска експертиза на работоспособността мисля, че с всяко прекъсване на болничните започва да тече нов срок от 180 дни, като разбира се се следи да не надвишат 360 дни с прекъсване за текущата за предходните 2 години.

"Чл.6 (5) Когато временната неработоспособност е продължила повече от 6 месеца без прекъсване или 12 месеца с прекъсване в две предходни години и в годината на боледуването, отпускът се разрешава само след контролен преглед на ТЕЛК на всеки два месеца, при условие че са налице обективни признаци за възстановяване на работоспособността в следващите 6 месеца."

Правилно ли разсъждавам или греша? Питах в НОИ и ми казаха, че съм права, но лекарката, при която ходя на ЖК твърди, че не съм. Според нея се броят за 1 година назад всички болнични, които съм ползвала, независимо, че те са с прекъсване. Ако го смятаме така тези 180 дни няма да ми стигнат до  момента, когато трябва да изляза в болничен по бременност и майчинство.

# 155
Момичета, издирвам си кръвните изследвания - миналата седмица си ги направих в понеделник и ми казаха, че ще са готови идния понеделник - т.е. днес. Понеже не мога да ги взема в работно време - между 10-12 часа от ОБ и пратих да ми ги вземат. Сега при себе си имам кръвна група, Wasserman, Хепатит и токсоплазмоза. Но се търсят показателите ми по пълната кръвна картина.
Дали нямат практика да ги изпращат при доктор Славчев направо newsm78 Не са ми искали разрешение за това, а аз изрично попитах включва ли се в пълната кръвна картина този път и желязо, ако не да си доплатя за този показател - казаха ДА, но сега си издирвам изследванията
Някакви идеи?

# 156
Ако си ги правила в лабораторията на втория етаж, където преглежда доктора, се пращат направо при него, споко Peace

# 157
Е как може без да ме питат  #2gunfire
Направо съм бясна! Всеки си има право да си види изследванията, не да чака седмици, докато стигнат до него!
Дейза, благодаря ти. Поне да не се чудя.

# 158
А не ти ли дадоха бележка с номерата на изследванията ти да си ги видиш в интернет.Аз така си ги проверявам и ако нещо ме притеснява на следващата консултация питам доктора.

# 159
Специално питах за подобен код за интернет, понеже цяла седмица бях командировка в чужбина, викам да си ги видя изследванията от там, но ми казаха, че се давали ЛИЧНО. И в крайна сметка като разбрах, че се получават само понеделник от 10-12 часа пратих да ми ги вземат, защото вече се върнах, но съм на работа по това време и тази вечер получих само горепосочените изследвания, без кръвната картина!!!

# 160
  • Някъде там
Специално питах за подобен код за интернет, понеже цяла седмица бях командировка в чужбина, викам да си ги видя изследванията от там, но ми казаха, че се давали ЛИЧНО. И в крайна сметка като разбрах, че се получават само понеделник от 10-12 часа пратих да ми ги вземат, защото вече се върнах, но съм на работа по това време и тази вечер получих само горепосочените изследвания, без кръвната картина!!!
Трябва да питаш д-ра дали ти е пуснал кръвна картина. Не може иначе да ти разделят изследванията т.е. ако ги даваха на д-ра щяха всички да са там вкл. и кръвна група и т.н. newsm78

# 161
Ами попитах дали има да ми изследват желязо в кръвната картина и ми казаха - да, което говори, че имам кръвна картина.......... Не знам, ще се наложи да звънна да попитам.

# 162
  • Някъде там
Ами попитах дали има да ми изследват желязо в кръвната картина и ми казаха - да, което говори, че имам кръвна картина.......... Не знам, ще се наложи да звънна да попитам.
Най-добре питай и не се ядосвай  Hug.По принцип лабораторията ги изпраща на доктора и той вече преценява. Wink

# 163
Sonderzeichen такава е практиката в МЦ. Лично за мен беше чудесно да не се разкарвам по 100 пъти и да стоя и да чакам да ги взема. Звъняла съм на Сончето, за да я питам за резултати дали има нещо притеснително. Не се ядосвай излишно и звънни да питаш.

# 164
Sonderzeichen такава е практиката в МЦ. Лично за мен беше чудесно да не се разкарвам по 100 пъти и да стоя и да чакам да ги взема. Звъняла съм на Сончето, за да я питам за резултати дали има нещо притеснително. Не се ядосвай излишно и звънни да питаш.
Проблемът е, че аз специално попитах от къде да си взема резултатите и ми казаха - "чревен кабинет"; аз така и така съм ходила на място, безумно е да не предупредят пациента за това къде отиват изследванията му.
Аз бях толкова доволна като цяло от лабораторията и жената в чревен кабинет, с която говорих. Днес съм изпратила мъжа ми, да видим той дали е взел/намерил резултати в лабораторията.

Общи условия

Активация на акаунт