Споделете мнение за д-р Ст. Славчев АГ - Окръжна болница

• 45 640
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Какво им е работното време?Трябва да си взема резултатите от едно изследване.Звънях на тел.,но не отговаря Сончето.

# 676
  • Варна
В петък и събота на място може да си вземеш изследването - аз така съм правила.

# 677
В петък знам,че следобед работят май само,а в събота как е!Благодаря!

# 678
  • Варна
В петък са по цял ден, но е хубаво да отидеш след 10ч. Поне преди 3 месеца беше така. Събота не знам как е графика.

# 679
Събота не знам как е графика.

започват в 10ч пак 

# 680
Здравейте, момичета!
Аз съм прясна, прясна бъдеща мама и се записах за ЖК при д-р Славчев. Останах с много добро впечатление от първия ни преглед, надявам се и за в бъдеще да е така.
Казаха ми, че за следващия път можем да направим фетална морфология за 50лв (не се покрива от здравна каса), пада се 12г.с. Искам да ви попитам дали има смисъл да се прави ранна ФМ и дали е добре да е при д-р Славчев? Чувала съм, че добър специалист е д-р Балев, също има и противоречиви мнения дали не е много рано за това изследване. Какви са вашите мнения?
Четох, че ФМ се прави 3 пъти - в 12г.с., в 20г.с. и в 28г.с. Това така ли е? И трите ли е хубаво да се направят?
Предварително благодаря за мненията, съжалявам, ако този въпрос е коментиран по-рано, но не съм го намерила.

# 681
  • Варна
Да, три са и е хубаво да се направят и трите. Първата и втората пък са просто задължителни за мен. Само на първата могат да се открият не дай Боже тежки малформации и да се реагира навреме, също там се измерват маркери за хромозомни болести, които заедно с БХС (ако го правиш) дават добра представа за рисковете от такива болести. Ако всичко е наред на ФМ може и да си спестиш БХС, но съветът ми е да не си спестяваш феталните морфологии. Аз правих и трите при д-р Славчев. Първата беше 50 лева, а следващите по 30.

# 682
Аз съм правила само две фетални морфологии по преценка на д-р Славчев. Пропуснахме втората, понеже резултатите от първата бяха чудесни, а д-ра каза, че втора се прави, когато се търси интегриран риск (първа + втора фетална). Много настоявах да я направим, няколко пъти го обсъждахме с доктора и накрая просто му се доверих. Третата направихме в 27-ма седмица.

# 683
  • Варна
Аз честно казано тук не съм много съгласна с док. Разбира се той е специалистът, а не аз, но има доста истории из форума за перфектни резултати от ранния скрининг и открити проблеми на втората ФМ, и то такива, които изпращат на амнио. Третата ФМ е късна за такава реакция, там евентуално се откриват проблеми, за които трябва да се вземат мерки след раждането. Аз бих направила втората задължително, пък нека е напразно.

# 684
Аз правих и трите ФМ - първа и втора при доц. Балев и третата при д-р Славчев. При Балев не бих отишла при евентуална втора бременност и повече от първа ФМ не бих правила. БХС не съм правила. Всички тези въпроси са доста спорни. Мненията са субективни и всеки сам трябва да си прецени. Аз не исках да прекалявам с изследвания и в крайна сметка смятам, че дори тези, които правих  ми бяха много. Амниоцентеза не бих правила, а Балев ме беше засилил. Не направих, детето се роди изрядно и напразно ми причиниха тревоги и безсънни нощи.

# 685
реших да му се доверя, особено след като го обсъдихме няколко пъти. Смятам, че има достатъчно  опит и не би неглижирал нещата, все пак следи бременността от самото й начало и прави достатъчно често ехографии и би реагирал при най-малкия проблем.  Rolling Eyes

# 686
  • Варна
Да, съгласна съм, ние с теб сме го коментирали  и преди Hug Просто аз бих предпочела да се презастраховам, въпреки всичко. Поне така мисля. От друга страна нямам никаква представа какво се вижда на ехографа в кабинета, той нали е по-кофти от този, с който се правят морфологиите. Може и да е достатъчен, за да се види някой проблем, не знам.

# 687
И трите ги правих при д-р Славчев, БХС не съм правила, нямаше смисъл.

# 688
  • Варна
Правих си ФМ при д-р Славчев в 11та седмица. Не сме говорили за втора и трета...БХС си правих в Терапевтична болница.

# 689
Много ви благодаря за бързите отговори  Hug
Почетох доста и в крайна сметка реших да ги направя, сега въпросът е при кого. Балев се води "светилото" в областта, а за Славчев не намирам много коментари, но не са за изпускане и вашите положителни такива.
pina, виждам, че имаш мнение по въпроса, би ли споделила повече ?
Имам време да помисля на кого да се доверя, отново благодаря.
Исках да попитам и на друг апарат ли те прави това изследване? Все пак предполагам, че добрата диагностика зависи и от апаратурата.

Общи условия

Активация на акаунт