Отговори
# 45
В Славейков има няколко учителки по различни  предмети от първи клас, за Цар Симеон нямам представа.

# 46
И мен ме вълнува Цар Симеон. Вярно ли е, че местожителството можело да се докаже не само с лична карта, а и с нотариален акт, тъй като ние живеем отскоро в района, а и лична карта сменях наскоро??? Пък доколкото се сещам с настоящ адрес само не става??? Уффф луда работа ooooh! ooooh! ooooh!

# 47
Аз в Цар Симеон подавах документи за предучилищна и беше достатъчно адресна регистрация без да е нужно да си сменяш лична карта.

# 48
  • гр.Варна
Скоро говорих с директора на Климент- каза да следим в сайта-  някъде в средата на март ще излязат условията за приема. Истинското класиране е м. май-дотогава колкото и рано да се подаде, все тая. Само за една паралелка има занималня, не стига за всички деца. Право да избор няма- т.е. може да споделиш предпочитания за учител , но не е гаранция че там ще се падне детето. Стаите на първокласниците изглеждаха по-приветливи . 

# 49
Голямо затишие, като пред буря... Simple Smile
И все пак някой нещо за Ангел Кънчев дали не може да сподели?

# 50
Записвам се и аз да следя отзиви за училищата.

# 51
Здравейте мами,  Simple Smile

И аз съм от майките в чуденка - кое да е първото школо на сина ми  newsm78
Живеем в района на училище "Стефан Караджа" и ще се радвам ако някоя майка на четвъртокласник се включи с разкази  Hug
Интересна би ми била и информация за учителите, които на есен ще поемат първолаци в Руското.
 ooooh!

# 52
  • Варна
"Добри Чинтулов"- дори не зная къде точно се намира и кои са учителите.Но на Коледното математическо състезание ми направи добро впечатление с представянето на децата, имаше много деца с висок брой точки.
Училището е между моловете в Трошево. Simple Smile Основно училище, едно от най-многолюдните.
Преди 5 години само две паралелки първокласници бяха полудневни, останалите-със занималня. От полудневбата децата ходеха на частна занималня в читалище "Елин Пелин"т. е. пак имаше решение.
За учителите, които ще поемат 1 клас на есен нямам информация. Базата е добра.
От 1 клас учат английски( поне моето дете), по- нагоре от пети нямам инфо за втори език. От 5 клас има паралелка по БЕЛ и такава по математика.

# 53
  • Варна
И аз се интересувам от Славейков, някой знае ли какви са официалните  критерии за прием и кога ще започне подаване на документи? В сайта им все още няма обновена информация. И кои госпожи ще поемат първи клас?
Евентуално и отзиви за госпожите , които ще поемат 1клас в Априлов?
И къде може официално да се информирам за прослувутото райониране? В сайта на РИО няма нищо, нито в сайтовете на Априлов и Славейков?!

# 54
Миналата седмица ходих до Славейков- подаването на заявления щяло да бъде след пролетната ваканция- април месец  Peace
Аз се интересувам и от Кирил- не успях да мина от там, но предполагам, че и там април ще се подават заявления  newsm78

# 55
И аз се интересувам от Славейков, някой знае ли какви са официалните  критерии за прием и кога ще започне подаване на документи? В сайта им все още няма обновена информация. И кои госпожи ще поемат първи клас?

Критериите от миналата година:
-деца от ПГ- влизат абсолютно всички желаещи, защото обикновено са по- малко от местата в училището
-деца, които имат по-големи брат и сестра в училище
-деца с близко местоживеене- но е е точно очертано какво означава близко и в каква посока.
-деца, с родители завършили "П.Р.Славейков", но не и ІІІ ЕСПУ"Д.Благоев"
не съм сигурна ,но мисля че имаше и предимство за деца със СОП

След втория критерий не съм сигурна как точно се подреждаха.

Има паралелка с рисуване с изпит, като е възможно децата да кандидатстват и в нея, както и в останалите.

# 56
По молба на някои майчета посъбрах информация от майките на 4 кл. в Априлов.Госпожите са две - Бонева и Генчева.Генчева е с повече стаж и е по-опитна, но и двете са добри.Държат на класовете си, децата ги обичат.Строги са и двете.Условията са повече от добри - това вече е и мое мнение, тъй като синът ми е 3 клас.Има целодневно по класове, хранят се в стол на кетъринг.Стаите са топли и обновени.Аз заложих най-много на близостта, учителката и реда, който е на много високо ниво.Когато аз записвах сина си ми разрешиха избор на учител.Имат много ИКД-та, школи по класически танци, рисуване и то във времето за занималня.Всяка година имат 1-2 паралелки с хореография. Другите са с математика, Бел, информационни технологии.засега още не приемат документи.

# 57
  • Варна
И аз се интересувам от Славейков, някой знае ли какви са официалните  критерии за прием и кога ще започне подаване на документи? В сайта им все още няма обновена информация. И кои госпожи ще поемат първи клас?

Критериите от миналата година:
-деца от ПГ- влизат абсолютно всички желаещи, защото обикновено са по- малко от местата в училището
-деца, които имат по-големи брат и сестра в училище
-деца с близко местоживеене- но е е точно очертано какво означава близко и в каква посока.
-деца, с родители завършили "П.Р.Славейков", но не и ІІІ ЕСПУ"Д.Благоев"
не съм сигурна ,но мисля че имаше и предимство за деца със СОП

След втория критерий не съм сигурна как точно се подреждаха.

Има паралелка с рисуване с изпит, като е възможно децата да кандидатстват и в нея, както и в останалите.

И мен това притеснява, че въпроса колко е близко е училището зависи от решението на директора. Реално на мен "Славейков" ми е най-близкото училище, но по старото райониране попадахме в "Априлов", което ми е по-далеч. Ще подавам документите и на двете места, пък където стане.  Определено предпочитам Славейков обаче.
Аз бях 1клас, през далечната 1986, когато още беше ІІІ ЕСПУ"Д.Благоев". Когато завърших 7 клас през 1993 вече беше Славейков. Та не знам дали ще ме огрее сега.
Знам за паралелката с рисуване, но дъщеря ми не е кой знае какъв талант в това отношение.

Светкавица ти наблизо ли живееш?

# 58
  • Варна.
dedi  - ако имаш диплома за основно образование на която пише ОУ "П.Р.Славейков" ще ползваш предимство. Ако на документа ти пише ІІІ ЕСПУ "Д.Благоев" - не.
За изпита по рисуване - не е много труден. Намерете начин да попитате госпожата по рисуване за критериите за оценяване на рисунките. Познато дете беше прието (живеят малко по-далече от училището), не е ходило на уроци, знаеха изискванията и се бяха подготвяли в къщи.
Ако решите да кандидатствате в тази паралелка, може и някой урок да вземете.
С впечатление съм, че ако няма предимство, детето има по-голяма вероятност да бъде прието в училището, ако кандидатства с рисуване.
Успех!

# 59
Здравейте, и на мен ми е най-близо Славейков, но нямам допълнителни предимства и не се надявам много да се вредим. Така че засега по-сигурно остава Цар Симеон ако някой има информация за госпожите, които ще поемат първи клас ще съм много благодарна ако я сподели, въпреки че и там доколкото разбрах няма възможност за избор.

Общи условия

Активация на акаунт