ЧЕТВЪРТИ клас! - 2

• 43 871
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
много бързо мина тази ваканция, ние направихме 5 теста по математика - по една грешка на всеки от  бързане и недоглеждане главно, така че повече няма да правим, по БЕЛ направихме 10 теста и се оказа, че хич не сме добре с диктовките - от 2-3 до 5-6 грешки на всяка, и по 1-2 грешки на другите въпроси, така че ще купя още  книжки с тестове да се упражняваме следващите седмици, дано да има ефект и да вдигнем малко резултата, по ЧО и ЧП  смятам  последния уикенд преди изпитите да преговорим и няколко теста да направим, няма време за повече

# 481
  • Несебър,България
Предполагам темите са едни и същи,нали са за 4-ти клас,важното е да се упражняват децата.
Ние в петък се върнахме от лагер и в събота и връчих тестовете,избра си да започне с ЧО,реши 4варианта от тях 2 без грешка и 2 с по 2 грешки,в сборника има отговори,но няма критерии за оценяване,т.е. тези 2 грешни отговора,колко е като оценка?В неделя писа домашни и така все време няма.Днес ще се върне в 19.30 от училище,защото е и на танци.Сега ще погледна,какво е решила преди обяд. newsm78

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 11:57 от vanya_sb

# 482
  • у дома
А учебниците им на кое издателство са,може би и те са на Слово?
Слово нямат учебници-да,по Просвета сме,но повечето помагала са ни на Слово

- ето,по тези работят  Peace

Ние в петък се върнахме от лагер и в събота и връчих тестовете,избра си да започне с ЧО,реши 4варианта от тях 2 без грешка и 2 с по 2 грешки,в сборника има отговори,но няма критерии за оценяване,т.е. тези 2 грешни отговора,колко е като оценка?
Ето ти скалата за оценяване http://www.minedu.government.bg/top_menu/general/assessment/4kl/ … ala_vo_4klas.html - до 4 грешки е все за 6...

asya02 да ти кажа,не се оценяват самите диктовки,а се гледа 5 думи от цялата диктовка дали са правилно написани-поне до миналата година беше така-думите са дадени в критерия за оценяването  Peace

# 483
  • Бургас
само пет думи ли  newsm78, ами гледам, че за диктовките се дават 6т., а за грешна дума май се взима половин точка, така че трябва да са поне 12 думи

# 484
  • София
Деси, малката вдигна темепратура, и седяхме на смени с мъжа ми при нея, докато другия развеждаше Мишето из Търново. Иначе щях да се обадя, най-малкото да ми препоръчате хубави местенца, но уви. Другия път, живи и здрави. Чудесно е в Търново, въобще където и да ходя и като се върна София ми се струва все по-ужасна за живеене....Браво за килограмите!!!И аз имам почти толкова за сваляне, но кога ще стане...

# 485
Ха! Къде пък ги видя ти тия килограми за сваляне? newsm78
Аз имам 1-2, които не са проблем, но имам коремче, което боря. Дори след второто раждане, като свалих килата, нямах такова коремче. Сега с годините ли, що ли.... Уффф, то по-млада няма да ставам. Ама така не обичам коремните преси. Мисля с тичане и тае бо да действам. И малко намаляване на храната, де. Rolling Eyes

# 486
Я се спрете с тези ваши килограми...

Да дам отчет за детенце 154см. и 47кг.

# 487
  bouquetзапис да следя темата

# 488
Ех, защо свърши ваканцията.....толкова по-спокойно ми беше.  Grinning
Днес са правили някакво състезание, математическо. Не разбрах много подробности, защото трябваше да изслушам всички новости около любимите котета в квартала. Та ще видим после резултата.

# 489
  • Несебър,България
А учебниците им на кое издателство са,може би и те са на Слово?
Слово нямат учебници-да,по Просвета сме,но повечето помагала са ни на Слово

- ето,по тези работят  Peace

Ние в петък се върнахме от лагер и в събота и връчих тестовете,избра си да започне с ЧО,реши 4варианта от тях 2 без грешка и 2 с по 2 грешки,в сборника има отговори,но няма критерии за оценяване,т.е. тези 2 грешни отговора,колко е като оценка?
Ето ти скалата за оценяване http://www.minedu.government.bg/top_menu/general/assessment/4kl/ … ala_vo_4klas.html - до 4 грешки е все за 6...

asya02 да ти кажа,не се оценяват самите диктовки,а се гледа 5 думи от цялата диктовка дали са правилно написани-поне до миналата година беше така-думите са дадени в критерия за оценяването  Peace
newsm10

# 490
Наистина , много бързо свърши ваканцията, Успяхме да прочетем задължителните книги, и малко решавахме задачи по математика,
За съжаление беше кофти времето - мрачно и дъждовно и много не можахме да се разходим до Витоша и да се отдадем на почивка..      Wear Umbrella . Wear Umbrella

# 491
  • София
Да си похваля маймунчето, има 50 точки по математика и по ЧО/ЧП на състезанията за СНУБ и на 19.04. ще се явява на Националното състезание. По БЕЛ не сме се явявали ануари, че таман бяхме лепнали втория грип за месеца (ние си довлякохме от Щатите техния след Нова година и да не останем зян, 2 седмици по-късно лепнахме и българския, та сега вече никой не може да ме убеди, че не трябва да се ваксинираме за грип...)

# 492
Ние започнахме да се подготвяме за ВО. Събота и неделя реши тестовете по математика от миналите години. Най-лошият му резултат беше 5.25, и то защото "спи". Едната му грешка беше просто грешно отбелязана подточка-отговор. В черновата си беше получил верен резултат  Rolling Eyes. Говорих, говорих... Иначе ги прави за 20 минути. Следващия уикенд ще прави БЕЛ, а почивните дни след 1 май ще използваме за преговор по човеците. То аз ще работя част от тях, но...
По БЕЛ обаче нали смениха формата. Освен примерния в сайта на министерството открих още един по БЕЛ, подобен - четене с разбиране. Срещали ли сте из нета повече тестове за ВО по новия формат?

# 493
  • Бургас
Здравейте момичета! Отдавна не съм писала при вас, но ви чета редовно. Раджам се на порасналите деца и на успехите им Simple Smile

Моят Митко освен в класа си,  май и тук е на опашката   Mr. Green - 135см. висок и с тегло 30 килограма. Така се чувства добре във футбола поне - бърз и лек Simple Smile Но пък е хубаво, че имаме и височки деца като Борис на asya02 , че защитата ни да е добра Simple Smile  /играят в един отбор момчетата/

Гери, в тази връзка, не тормози Сами за коремчето, стига той да се чувства добре  Peace СКоро не си го показвала на снимка, но не съм забелязала да има такива проблеми, а и спортната му фигура му е по наследство Wink

В училище имахме преди дни родителска среща относно външното оценяване. Първият изпит ще бъде на 8-ми май, да сме ги стягали, всеки ден поне по един тест да сме превъртали и т.н.
Мога да препоръчам ето този сайт за тестове, където детето може и онлайн да решава.
http://www.bgtest.eu/
 Забелязвам, че моят син например иска разнообразие и този вариант много му допадна, защото се съревноваваме двамата на един и същи тест. И той много често си мисли, че е по-добър от мен  Laughing Като варианти не са много, но пък е забавно. За да се отчитат резултатите се изисква регистрация, става бързо и лесно.
Много се забавлявахме също и на раздела "Опознай България" в същия този сайт Simple Smile Трябва да се отбелязват определени градове в България къде се намират.

Искам  да ви попитам нещо относно английските школи. Митко ходи на Британски културен център, ниво s1. По желание може да се яви за взимане на сертификат за нивото, който струва 90 лева. При вас така ли е ? Не би ли трябвало да са безплатни сертификатите? И има ли смисъл да се явява след всяко ниво за такъв платен сертификат?

# 494
  • у дома

По БЕЛ обаче нали смениха формата. Освен примерния в сайта на министерството открих още един по БЕЛ, подобен - четене с разбиране. Срещали ли сте из нета повече тестове за ВО по новия формат?
http://bglog.net/nachobrazovanie/73361
http://bglog.net/nachobrazovanie/73372 - нищо ,че са за 2 клас,вършат работа ...

На една родителска среща нашата госпожа препоръча това - http://www.book.store.bg/p83966/chetene-s-razbirane-za-4-klas-po … -tina-veleva.html и даже каза кои деца е желателно да си го купят и работят ваканциите  по него,ама моето понеже не беше от тези деца и не се задълбочих,съответно не съм го и купила и не мога да  дам отзиви...

Последна редакция: пн, 15 апр 2013, 16:20 от svetlaem

Общи условия

Активация на акаунт