ЧЕТВЪРТИ клас! - 2

• 43 386
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • у дома
...и сега се чудя дали да не го накарам да я пита. Отделно имаше и такава грешка в теста по математика, липсваше този път пълният член. Там сигурно ги е копирала от друго място, но да беше гледала! Нали сега точно на това ги учи! Crossing Arms

Бети, аз бих се въздържала от обяснения.  Laughing
И без това вашата има изкривени представи за реалността.  hahaha
Подкрепям с две ръце  Heart Eyes

# 61
Момичета, бива ли така да говорите!  Wink
Сами да е жив и здрав! Честит рожден ден на патерица от нас!  bouquet

# 62
  • Sofia
 И от мен на патерица: Честит Рожден Ден на Сами  ! Много здраве и щастливо детство!  bouquet
Изумена научих, че според учителя на Ането по "Човекът и обществото" (и зам-директор на 38-о ОУ) Алеко Константинов е туристически деец, хижа, ресторант в Търново... и "нали знаете вицовете за "Бай Ганьо Африканеца, бай Ганьо Американеца.."? Е, има и такава книга".
Това го оставям без коментар,просто защото съм прекалено възпитана ,за да напиша думичките,които ми идват на устата  #2gunfire
smile3521

# 63
  • Бургас
"Знам и мога" колко продължава, моят син каза, че ги викали утре в 9.45ч. в училище

# 64
Аз се обадих на класната, и тя потвърди, че е преместено за утре състезанието. При нас каза, че ще бъде от 11.00 часа и ще продължи 2 часа, но всеки си стои колкото иска, тоест може и по-малко. Peace

# 65
  • България, София
При нас каза, че ще бъде от 11.00 часа и ще продължи 2 часа, но всеки си стои колкото иска, тоест може и по-малко. Peace
И моят син го викат в 10.45.

Не мога да не споделя - според нашия учебник по математика лице не се отбелязва с "S", а с "Л". Дъщеря ми (7кл.) не повярва и ходихме да гледаме - годро се пъчи ЛABCD. Сменили ли за означенията или нашето издателство е новатор и кому е нужно това?!

За справка: изд. Булвест 2000

# 66
  • у дома

Не мога да не споделя - според нашия учебник по математика лице не се отбелязва с "S", а с "Л". Дъщеря ми (7кл.) не повярва и ходихме да гледаме - годро се пъчи ЛABCD. Сменили ли за означенията или нашето издателство е новатор и кому е нужно това?!

За справка: изд. Булвест 2000
Вашите са си новатори явно  #2gunfire-преди години точно в този учебник пишеше ,че най-малкото естествено число е 0 ,което не е вярно,защото е 1,не знам още ли си стои или са го поправили...
В учебника на Просвета няма нито S, нито Л,просто е обяснено с думи,но нашата госпожа си им е дала формулата със S ,защото и в сборника на Слово,по който работят е дадена така...
Иначе на моето днес му се очертава тежък ден-имат контролно по ЧП,после олимпиадата Знам и мога,след обяд е на английски език и от 17ч е на школа по математика .

# 67
При нас децата също учат лицето като S.  Косьо редовно го пише наобратно, като малкото ръкописно г. Peace
Светле, и ние днес имаме тежък ден. В училище май няма да имат контролни, като никога  Laughing, но след това от 11.00 е Знам и мога, после е на тренировка по таекуондо, последна и извънредна преди състезанието утре, след това урок по пиано и накрая от 18.00 часа е на танци.

# 68
  • България, София
че най-малкото естествено число е 0
Това твърдеше учителка по математика (заместник директор в елитна столична гимназия), когато дъщеря ми беше 4кл.
В 5ти клас в СМГ се "оказа"  Simple Smile, че 0 не е естествено число. Нямах отговор на въпроса защо две математички твърдят различни неща. Може би през годините нещата са се променяли или някой е пропуснал този урок.  Simple Smile
Математиците да кажат. Въпросът е децата на кого да вярват?

# 69
  • София
Късмет на дечицата ни в темата, които днес ще се явяват на "Знам и мога"!   bouquet

Моята молба е, когато имате възможност, да публикувате материали (ако има такива) от състезанието.  Hug

# 70
А? То имало състезание днес ??? Лелеее, колко съм назад  Embarassed Embarassed

# 71
Да ви се оплача за вчера. Две момчета от класа решили да се правят на клоуни в междучасието, танцували и всички са се смяли и явно са вдигнали голям шум, защото госпожата като дошла се развикала, колежките, които били с нея били възмутени дори и казала, който се е смял да си даде бележника. Моята си го дала, понеже е много изпълнителна, а и я уча да бъде честна, но много деца не са си го дали. Та забележката е "Непристойно поведение", детето ме пита какво значи, а мен ме напуши смях, защото ми е кротка по принцип. Обаче много се ядосах на наказанието за целия клас - днес вместо музика ще карат български, който по програма им е за понеделник и тя им беше дала голяма домашна, понеже няма да учат. И освен, че имаше много за учене по другите предмети, трябваше да учи извънредно и по БЕЛ, а 6 упражнения от учебната тетрадка по БЕЛ като се направят в тетрадката, трябваше и да се препишат, а те са доста дълги. Детето учи до нощите заради някаква глупост и то станала в междучасието.
Ние още не сме свършили първия срок, но в бележника вече няма място за оценки, затова се пишат в един тефтер, вече 6 оценки има там. Гледам, че са правили контролна текст с четене и разбиране с въпроси, като на матурата, повечето имали 5 и 6.

# 72
  • у дома
че най-малкото естествено число е 0
Това твърдеше учителка по математика (заместник директор в елитна столична гимназия), когато дъщеря ми беше 4кл.
В 5ти клас в СМГ се "оказа"  Simple Smile, че 0 не е естествено число. Нямах отговор на въпроса защо две математички твърдят различни неща. Може би през годините нещата са се променяли или някой е пропуснал този урок.  Simple Smile
Математиците да кажат. Въпросът е децата на кого да вярват?
Не съм зам. директор на видна столична гимназия,ама по принцип уж съм математик- винаги съм си знаела,че нулата не е естествено число,явно с господата от СМГ сме учили една и съща математика,защото напоследък аджеба си задавам често въпроса с авторите на учебниците дали сме учили една и съща математика или не  #2gunfire
Скрит текст:
Множество на естествените числа N

N = {1, 2, 3, …, n, …} – включват се цели положителни числа;
най-малкото естествено число е 1;
няма най-голямо естествено число – прибавяйки едно, винаги се получава по-голямо от предходното число;
всяко число се получава от предходното, като се добави единица;

# 73
Днес ми е ужасен ден. На работа съм и ще пропусна състезанието по таекуондо на детето. Това обаче, че е чак толкова страшно. Лошото е, че следобед съм на погребение на наша близка приятелка. Тя е на възрастта на родителите ми, не наша възраст, но си е млада жената. Сутринта казах на Косьо, защото по време почти съвпадат нещата и ще трябва да го оставим у баща ми, за да не го водим с нас по гробищата. Той не можеше да повярва. Май само веднъж се е сблъсквал със смъртта, друга наша близка почина преди две години, но тя вече беше много възрастна баба и някак беше по-нормално. Сега беше направо шокиран. Обясних му, че е била много болна и докторите са направили всичко възможно, но той сякаш на тях се ядоса. Confused

# 74
  • И тук, и там, навред....
Betty L.,мн.  е деликатна темата за смъртта. Децата я възприемат по различен начин от нас. Аз загубих мои мн. близки приятелки за голямо съжаление и всячески съм се стремяла да не избухвам в неистов плач пред детето ми, а просто  да говоря спокойно по тази тема....

Тъй-като свободното ми време е много оскъдно и все не успявам да пиша, но винаги когато мога чета с интерес за нашите - ваши деца, които вече не са малките, беззащитни дребосъци, а едни порастващи и имащи свое виждане върху нещата от живота деца  Simple Smile
При нас на 30.01 е състезанието по математика. Яна изяви желание да отиде. С учебния материал се справя много добре, но желанието й за учене мноооого намаля, за разлика от предишните години. Аз съм вечно ангажирана и почти не ми остава време да контролирам нещата с учебния процес, което определено си оказва влияние....  ooooh!

Искам да ви питам как работи Училищното настоятелство във вашите училища? И имате ли вече предложения за зелено училище?

А сега ви пожелавам един прекрасен зимен ден и много успешна нова седмица  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт