ЧЕТВЪРТИ клас! - 2

• 43 871
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
родителската ни мина както се очакваше, оплаквания от дисциплината и употреба на нецензурни думи и обиди от момчетиите, понеже и моичкият е в тази група, ще го накажа една седмица без компютър и смартфон, колкото и да изнасям лекции, явно няма ефект, голямо обсъждане падна на оценките по музика и физическо - главно 4-ки и 5-ци, та всички родители бяха възмутени, че тези уж разтоварващи предмети стресират най-много децата, моят по физическо е добре, но по музика - пълна трагедия, ще трябва да се примирим с някоя ниска оценка, щом госпожата се е взела толкова на сериозно
Ооооо и при нас беше драма с тази музика ooooh!.......той пее много добре,ноооооо нотните диктовки и контролните направо го стресират. Mr. GreenПоследната му оценка е от контролно-3 и беше такава драма.Не е имал такава оценка досега......и то беше рев,то беше чудо Cry......но успях да го успокоя Peace.....а и той накрая направи следното заключение"Ами нали мога да пея,толкова стига.....аз няма да ставам музикант, а спортист".... ooooh!

# 196
Имаме ли някъде списък кой къде учи, че живо ме интересуват вашите класове за избор и на у-ще за щерката след 4-ти кл. Казвам класове, защото всички у-ща предлагат едно и също, но се различават по качеството на учителите, класа, отношението към децата, ...

32-ро, 54-то, 18-то, 137-мо,

А ако някой си похвали у-щето и класа и от друг район - готова съм да пътуваме и повечко, но наистина да си заслужава.

# 197
  • Варна
Какви са тия диктовки и контролни по музика. Ужас. При нас само учат текста на песничките наизуст и толкова. Така са си от първи клас.
Родителската среща мина и замина. Единственото по-специфично беше, че са събирали учителите да им обясняват за новите неща при матурите и са им казали, че по ЧП ще има диаграми и таблици, които да ги разчитат децата.
Да питам как казват за оценките на вашите родителски срещи. Казва ли се А има 5 по ..  , а Б по ... или нещата се правят анонимно. При  нас госпожата беше измислила много сложна система с кодове и една огромна таблица с последните 8 контролни. И раздаваше тия кодове да си видим ние оценките на детето на таблото.
Чувам лоши отзиви за нашето училище след 4 клас. Доста голяма част от децата ще се местят в други училища. Чудя се какво да правя. От една страна училището е срещу дома и детето ходи и се връща само. А и ми помага с воденето и вземането на малкия. От друга не искам поради лошо обучение да навредя на бъдещето на детето си. Така че сега си намерих нов повод за притеснения.

# 198
  • у дома
Имаме ли някъде списък кой къде учи, че живо ме интересуват вашите класове за избор и на у-ще за щерката след 4-ти кл. Казвам класове, защото всички у-ща предлагат едно и също, но се различават по качеството на учителите, класа, отношението към децата, ...

32-ро, 54-то, 18-то, 137-мо,

А ако някой си похвали у-щето и класа и от друг район - готова съм да пътуваме и повечко, но наистина да си заслужава.

Има-на първа страница в скрит текст
Скрит текст:
iviche - Марена - 1В, 2-ро СОУ
Didia - Мария - 1б, 2 СОУ
stefani6 - Калина - 1 Г, 2-ро СОУ
Niki-02 - Николета - 2-ро СОУ
Пазя го въф тайна! - Джовани и Никалъс - 6 ОУ "Граф Игнатиев"
serena66 - Силвия - 1 клас, 7-мо СОУ
Mimito - Борис - 7 СОУ Найден Геров - 1б клас  
leni_rad - Елена 1ж, 18 СОУ
vikuna - Виктория - 1г - 18 СОУ
galastra - Самуил 1ж клас 18 СОУ, набор 2003
inamina - Калина и Мария - 18 СОУ
MamaZ - Мария - 18-то СОУ, японска паралелка
molestosa - 22 СОУ, 1а
gerka - Самуил - 22-ро СОУ
natalinik - Марти - 26-то СОУ в кв. Княжево  
Янита - Габриела - 1 В, 31 СУЧЕМ
bellezza - Карина - 1б - 31 СУЧЕМ "Иван Вазов"
elish - Паолина - 32 СОУ
vimares - Мартин - 32 СОУ
pavleto - Никола, в 32-ро СОУ
ves_77 - Дани - 1ви клас, 32ро СОУ
*Nikita* - Никол - 32 СОУ
beauty827 - Мария-Йоанна - 34 ОУ "Стою Шишков"
Делфин - Ева - 36-то СОУ "Максим Горки"
saroni - Андрея - 36-то СОУ "Максим Горки"
Анда - Анна, 1в, 38-о ОУ, набор 2003
sweetkids_mama - Зорница, 39 СОУ
Double with Cream - Александър и Виктория - 1б, 41 ОУ "Cв. Патриарх Евтимий"
Пролетната Фея - Константин - 3а - 41 ОУ
ivafara - Ния - 42 ОУ "Хаджи Димитър"
madoleva - Йоана - 43 OУ
Галчоо - Захари - 48 ОУ
iva_top - Георги - 55 СОУ с английски език
dodo_dodo - Денис - 73-то СОУ
Малката русалка - Александра - 73 СОУ
.♥.Петя.♥. - Деян - 81во СОУ "Виктор Юго"
rally - Мартин - 81-во СОУ
tinki-winki - Валентина - 83 ОУ "Елин Пелин"
Айрис - 96то - Люлин
Джуличка - Марчело - 97 СОУ, набор 2003
mama jeia - Ана-Мария - 97 СОУ 'Братя Миладинови", І б клас
ivben - Марти - 101 СОУ "Бачо Киро"
EliG - Михаела - 1б, 104 у-ще
Rampelina - Валерий - 1в, 104-то
облачето хей - Мая - 104-то
Мади - Ванеса - 105 то у-ще, 1а клас
edira - Крис -1г, 107 ОУ
mamalili - Жорж - 119 у-ще
honey13 - Ралица - 1 клас, 120 ОУ "Г.С.Раковски"
Синеоч - Ния - 121 СОУ "Георги Измирлиев", набор 2003
momboto - Сава - 122 ОУ
Донесена от вихъра (бивша taniast) - Маги - 122 ОУ
KSI -  Лори - 125 СОУ, набор 2003
Захарно цвекло - Ралица - 129 Антим І - испанската паралелка
Dragon's bride - Константин - 129 Антим I - испанска паралелка
krisi99 - 129 СОУ - набор 2003
babatoHka - Ния - 134 СОУ "Димчо Дебелянов"
Betty L. - Константин - 1б, 170 СОУ, набор 2003
dijel - Савина - ОУ"Алеко Константинов" І-ви "Б"
marka_74 - Елица - Iб, у-ще "Цар Симеон I"

И аз се чудя за след 4-ти клас-ще го мисля началото на юни,ако  има прием МГ и е приет...
Иначе моето пък по желание иска да учи руски,но при нас няма втори чужд език,продължават си с 4 часа седмично английски,та и за руския ще се впрегна аз да му показвам по малко след като има желание...Ако някое детенце учи от първи клас и руски може ли да ме насочите към учебник  Hug

# 199

Чувам лоши отзиви за нашето училище след 4 клас. Доста голяма част от децата ще се местят в други училища. Чудя се какво да правя. От една страна училището е срещу дома и детето ходи и се връща само. А и ми помага с воденето и вземането на малкия. От друга не искам поради лошо обучение да навредя на бъдещето на детето си. Така че сега си намерих нов повод за притеснения.

И аз съм в същата ситуация.Чух и добри,и лоши отзиви,но това е нормално.Но всички момичета от класа,с изключение на 2 щесе местят и нашата се е притеснила,че ще остане само с момчетатаИ все пак мисля да я оставя тук до 7 клас и после иска в езикова засега.

# 200
Светле, довечера дано се сетя да питам за учебници и ще ти пиша.  Hug

# 201
Ако Сами остане в 22-ро иска да учи испански!
Аз нямам нищо против, защото училището има много добри традиции в преподаването на езика.
Но искренно се надявам да не остане в същото училище. Mr. Green

# 202
  • Бургас
нашата госпожа не съобщава пред всички имена на деца с оценки и т.н., то не ми се вижда и много етично, говори общо, а който иска на 4 очи си я пита за своето  дете, обикновено при провинение се обажда по телефона на родителя, така че род.среща не е някаква голяма изненада, иначе по време на родителската среща ни пусна дневника и всеки родител един по един го разгледа да види оценки и т.н., ние ще пробваме да кандидатстваме в ПМГ, ако не влезем -оставаме в нашето си училище, какъвто език се учи, това ще е

# 203
Какви са тия диктовки и контролни по музика. Ужас. При нас само учат текста на песничките наизуст и толкова. Така са си от първи клас.
Родителската среща мина и замина. Единственото по-специфично беше, че са събирали учителите да им обясняват за новите неща при матурите и са им казали, че по ЧП ще има диаграми и таблици, които да ги разчитат децата.
Да питам как казват за оценките на вашите родителски срещи. Казва ли се А има 5 по ..  , а Б по ... или нещата се правят анонимно. При  нас госпожата беше измислила много сложна система с кодове и една огромна таблица с последните 8 контролни. И раздаваше тия кодове да си видим ние оценките на детето на таблото.
Ти сериозно ли говориш Rolling Eyes.......и ноти ли не учат......Много странно........ newsm78На нашите род.срещи не се обсъждат оценките......всяка една оценка се нанася на момента в бележника, а контролните се носят в къщи и след това се връщат на госпожата задължително подписани.....та така няма как да не знаеш за някоя оценка.... PeaceМоето момче явно ще ходи в спортното,въпреки моето все още двуомене.....но на този етап това просто остава като единствен вариант.... Thinking

# 204
  • у дома
Светле, довечера дано се сетя да питам за учебници и ще ти пиша.  Hug
Благодаря-на мен ми е проект за лятото,та не ми е спешно  Hug

# 205
  • Чукарландия
И нашата родителска среща мина. За дисциплината, на всички ни е ясно, че никаква я няма. Но госпожата се оплаква, че е много разсеян. Седи и мечтае, зареян в облаците. Какво да го правя?!? Дай му само да рисува, с грънчарство се занимава, игри измисля, апликира, реже, строи, но математиката хич не я обича. На контролното се отнесъл, мечтал си цял час и решил само една задача. Не, че не ги знае (после ги е решил за 10 мин.), но като се е размечтал за неговите си глупости, няма представа, че времето тече и че никой няма да го чака да се намечтае и чак тогава да си реши задачите. Не разбира важността на това, че трябва да учи много и да внимава в час. Давайте съвети! Praynig

# 206
  • София
При нас има руски, немски и италиански от 5 клас, както и някакъв зип/сип математика. Като я питам за език си избира руския, може би заради детските песнички, които сме пяли до безкрай вкъщи Simple Smile
За училището - нивото много ще зависи при кого ще се паднем, но за сега никой не иска да си мести детето на друго място.
При нас на родителските срещи оценки не се казват, говори се за общите неща, а после на всеки се казва конкретно каквото има да се каже, тихичко, почти лично, сега ако слухтиш ще чуеш, но обикновено ние започваме да си говорим помежду си и така й не разбирам нищо за другите деца. Но пък и нашата г-жа като има някакъв конкретен проблем звъни веднага на родителите.  Всъщност имаме и електронен дневник, обаче за срам не съм влизала там още Embarassed, разчитам на детето че си дава винаги бележника за оценка, защото вече много са започнали да шмекеруват в нашия клас, особено при другите преподаватели, които влизат за час по английски и музика.

# 207
Ние по музика нямаме диктовки, но учат нотите и ги изпитват за пеене по ноти. В учебната тетрадка се правят всички упражнения. Не съм сигурна дали изобщо ще  учат втори чужд език от 5 клас.
И нашата родителска среща мина. Каза да не се притесняваме за ВО, не било трудно. Оценки не се казват, госпожата е научила и децата да не си казват помежду си оценките, за да няма подигравки. Контролните си остават в нас. Тъй като госпожата ни е строга и ги строява като войници, а и държи да ги научи на нещо, съм чувала за предишни випуски, че нейните класове винаги са много добри и като дисциплина и като учебни резултати (то и затова се записахме при нея де). Скоро дъщеря ми с още 2 деца си купували нещо от стола и една госпожа ги питала от кой клас са. Като казали класа госпожата отговорила "Знам ви вас, всички учители искат да ви стават класни догодина, вие сте най-хубавият клас". За съжаление чувам като цяло лоши отзиви за учителите в горните класове, но не смятам да се местим за сега.
А през април ще ходим на горско, вече дадохме пари.

# 208
И при нас по музика нищо не учат. Нищичко. Опитвам се да я изнудя да научи поне нотите, но нямам явно нужния авторитет по този предмет (пея фалшииииво) Simple Smile А и някой й е казал, че да учиш инструмент е огромен чанч, така че и дума не дава да се издума.
Родителска среща не сме имали. Класната ни е на ски с част от класа.

И аз чувам лоши отзиви за нашето училище от 4 клас нагоре, но не смея много да местя детето. Все пак свикнало е с класа, има приятели, на които държи, децата са наистина свестни, а не знам в новото училище наистина ли би било по-добре.
Впрочем за пореден път се убеждавам, че престижът на дадено училище и реалното ниво са различни неща. Наскоро обикалях различни училища да уговарям едни работилници по история (ще ви разкажа, ако одобрят проекта ни). Колкото по-централно беше училището, толкова по-странно се държаха директорите. Видях какви ли не чудесии в ламе, които просто грам не се интересуваха от децата, само от евентуална парична изгода.
А в училището, което ни е до вратата и където не посмях на времето да дам детето, кабинетът на директорката е постоянно с широко отворена врата. И там жената си беше до 6 часа следобяд, в петък. Даде ми прекрасни съвети къде и как можем да се включим, разказа ми какво още правят в училището... просто личеше, че й пука.

# 209
Учудващо снощи на родителската среща бяха основно похвали Laughing И от госпожата по английски, и от тази по ЧП, от класната също. Всички казаха, че нашия им е най-добрия клас Laughing С дисциплината също са много по-добре от преди. Simple Smile
Единствено по ЧО имат по-слаби резултати на последното контролно.

Питах за втори език от догодина. В това училище, в което сме сега, втори език започват от 9-ти клас. Засега не мисля да го местя, но може да се наложи, ако и ние се преместим.
А в училището, в което ще го запиша, ако се наложи да се местим, учат втори език от 5-ти клас. И тук вече стана сложно положението - явно ще трябва да го запиша на допълнителен език извънкласно. Мисля си за руски, по-лесно ще ми е да му помагам.

По музика учат нотите, пишат ги в тетрадката. Контролно само веднъж правиха, в началото на чуебната година, на което резултатите бяха трагични Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт