ЧЕТВЪРТИ клас! - 2

• 43 872
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
  • ride my bike...
Despina, знам аз, че ще те хвърля в музиката Simple Smile
От Черноризец Храбър. Но при нас май са хептен зле нещата. И как няма да са зле като 1/2 от учениците ( и то по-добрите) напускат училището.
Информацията е, че учителите по български и математика, които ще преподават на бъдещите петокласници били много добри.  Thinking Колко е така  newsm78
Аз лично искам сегашната им класна да ги изкара до 7 клас  Mr. Green

# 301
  • у дома
От друга страна не искам и да се наложи да ходи на курсове и уроци след 2г, за да наваксва с това, което не са му преподали в клас.

В 7 клас е наблъскан толкова много нов материал,че в училище,колкото и да е добър един учител или ученик,просто  няма време за затвърждаване,а пък за задачите от втори модул-абсурд...И ако едно дете иска да изкара хубава оценка на изпита просто  не се получава само с учебния материал-трябва си много,много допълнително решаване. С чиста съвест мога да кажа,че само децата,учещи в МГ от 5 клас могат да се справят с изпита след 7 кл без частен учител или школа-може да има и от другите училища,но са по-скоро единични изключения на много умни деца, на които пак единия от родителите трябва да е добър математик и да следи нещата...

# 302
В 7 клас е наблъскан толкова много нов материал,че в училище,колкото и да е добър един учител или ученик,просто  няма време за затвърждаване,а пък за задачите от втори модул-абсурд...И ако едно дете иска да изкара хубава оценка на изпита просто  не се получава само с учебния материал-трябва си много,много допълнително решаване. С чиста съвест мога да кажа,че само децата,учещи в МГ от 5 клас могат да се справят с изпита след 7 кл без частен учител или школа-може да има и от другите училища,но са по-скоро единични изключения на много умни деца, на които пак единия от родителите трябва да е добър математик и да следи нещата...
А пък МГ след 4 клас и родител - добър математик е идеалната комбинация.  Mr. Green

# 303
  • у дома
В 7 клас е наблъскан толкова много нов материал,че в училище,колкото и да е добър един учител или ученик,просто  няма време за затвърждаване,а пък за задачите от втори модул-абсурд...И ако едно дете иска да изкара хубава оценка на изпита просто  не се получава само с учебния материал-трябва си много,много допълнително решаване. С чиста съвест мога да кажа,че само децата,учещи в МГ от 5 клас могат да се справят с изпита след 7 кл без частен учител или школа-може да има и от другите училища,но са по-скоро единични изключения на много умни деца, на които пак единия от родителите трябва да е добър математик и да следи нещата...
А пък МГ след 4 клас и родител - добър математик е идеалната комбинация.  Mr. Green
Ха-ха-това към мен ли е  Joy  Joy  Joy - още се чудя дали да ти пратя на мейл резултатите от олимпиадата при нас ,защото съм в потрес изобщо защо съществува нашата МГ  #2gunfire - то явно и други мислят така,защото МГ при нас още не е обявила условия за прием след 4 клас...

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 13:04 от svetlaem

# 304
Ха-ха-това към мен ли е  Joy  Joy  Joy - още се чудя дали да ти пратя на мейл резултатите от олимпиадата при нас ,защото съм в потрес изобщо защо съществува нашата МГ  #2gunfire
Към теб, но го казвам от личен опит. И веднага да пращаш резултатите, че ей къде е Монтана. За петнайсет минути съм там с метлата!  smile3535
Имам личен интерес към резултатите в 6 клас.

# 305
Момичета, знам, че повечето от вас са заети с уроци или със заслужена почивка в събота сутрин, но ако все пак имате време и ви се хапват кифлички, докато децата философстват, ще се радвам да се видим Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=708276.msg24596482;topicseen#msg24596482

# 306
  • дядовата ръкавичка
Анда, идеята е много добра. Ще опитаме да дойдем с дъщеря ми. Имам надежда, макар и слаба, и синът ми да реши да се включи, в качеството си на "виден домашен агресор и досадник"  Wink.  Говорили сме по темата вкъщи, но ще ми е любопитно да чуя и други деца.

Вашите деца интерсуват ли се от случващото се в момента в страната? Вкъщи доста се обсъждат актуални събития и личности. Девойката също се опитва да участва в разговорите, къде успешно и сравнително зряло, къде по детски наивно. Но определено има "гражданска позиция".

# 307
  • Бургас
моят младеж не проявява такъв интерес изобщо, новините са му адски скучни, веднага се сменя канала на някое детско предаване

# 308
  • Варна
У дома не обсъждаме много политическа обстановка и не им е интересно на децата.

Е добре де като няма родител математик и има родители дето нямат пари за курсове какво става. Ходи да пасе патките ли.

# 309
Мда, точно такъв спор, е то не беше спор, защото всички бяхме на същото мнение, възникна снощи на родителската среща. Учителката ни обясняваше и ни даваше примери за свои близки, че без уроци няма да стане, ако искаме след 4-ти клас СМГ или след 7-ми клас нещо по-така. Съответно и след това за висшето образование. Иначе беше категорична, че за училищното ниво, ако децата си учат съвестно материала, допълнителни уроци не са необходими. Аз мисля, че и догодина ще се справям с математиката (с любезното съдействие на Светлето  bouquet). Но след това със сигурност ще търсим някакъв вариант.
Иначе родителската среща мина кротко. Стаята този път не беше пълна, но учителката нищо не каза. Е, това беше последната ни родителска среща. Общо взето тя се държа дружелюбно и не беше нападателна. Отправи си обичайните критики и похвали.
Каза ни, че вероятно ще настъпят промени в датите за ВО, но все още не знаеше какво ще стане с 13-ти, деня след изборите. Дано не ни объркат зеленото училище, че то започва от 15-ти и всичко вече е ангажирано. Трябва да вземем бележка 2-3 дни преди това от личния лекар, че детето е здраво.

# 310
  • най-шареното място
Светле, да си жива и здрава!
Ако съм пропуснала и други рожденици, поздрави и на тях!

Деспина, ами надяваш се да се справи с изпитите с наличното.
Аз не съм за МГ особено. Притесняват ме многото часове всеки ден. Само това, но си е фактор. Детето обаче въпреки часовете е по-скоро желаещо. Има шансове принципно, но след олимпиадата не знам какво да мисля. Има голямо разминаване в точките и освен че този резултат става неизползваем, инспектората отказва да видим работата. В резултат на цялата работа съм леко отвратена от ситуацията. С гимназия след 7-ми или след четвърти, ако е в толкова уредена държава, образованието не помага много...

# 311
Е добре де като няма родител математик и има родители дето нямат пари за курсове какво става. Ходи да пасе патките ли.
Има и друг вариант. Родител чете темата на седмокласниците, тегли пуснатите пробни изпити и отговорите към тях, както и следи решенията на задачите, обсъждани в темата.  Grinning

# 312
Ането се интересува живо. Нали по едно време искаше да става журналистка. А и вкъщи не се крием, когато обсъждаме, въпреки че роднините ми например смятат, че е голяма грешка... не знам, може би остатък от времената, когато всички са се пазели детето да не "издаде" какво се говори вкъщи...

Аз пък мисля, че е важно да се говори... защото в училище нямат никакво гражданско образование, не се обсъждат тези теми, децата не придобиват истинска представа как е устроена държавата, в която живеят, и най-вече - защо....
Как тогава да станат интелигентни гласоподаватели, как да се научат да разпознават какво се случва около тях, кое е редно и кое не е? Как да си отстояват правата - или пък да знаят защо да си спазват задълженията?

# 313
  • Бургас
дайте малко мнения за ПМГ след 4 клас, решила съм моя младеж да го накарам да канидидатства лятото в ПМГ-Бургас, уж в града ни  се води най-елитно, то не не се знае дали ще влезе, но все пак приемат 3 класа по 29 деца, така че при малко късмет, може и да успее, но иначе сме доста мързеливи, та не знам ако там после е голям зор да не ни идва много нанагорно

# 314
  • София

Притесняват ме многото часове всеки ден.

И мен така. В момента имат по 5 или 6 часа, а в СМГ са по 8 часа.
Колкото до резултата от олимпиадата - дано да има начин да се внесе справедливост!

Общи условия

Активация на акаунт