Новото лого на България - мнението ви...

• 11 823
  • 169
  •   1
Отговори
# 105
Луд на шарено се радва, не е по-различно от циганската баница, розата, де.

# 106
  • София
Във всеки случай е по-добро от предишната "роза", дето приличаше на ла.но.
Може би е твърде претрупано обаче.

# 107
  • Варна
Все си мисля, че брандирането на страната ни е най- малкият проблем в туризма и както винаги от него се започва.  Simple Smile
Общо погледнато обаче, лошо няма, едни хора са взели едни пари, които и без това трябва да се усвоят.

# 108
Новото лого ми изглежда трагично. Зеленото петно прилича на тестиси ( оказа се не само на мен ми е направило впечатление, да не речете, че нещо проектирам).
Специализираните лога също са ужасни, да не говорим колко е импотентна изобщо идеята да има 10 различни шарени картинки, които на всичкото отгоре сменяме всеки мандат.
Особено недоумение буди театралният символ в едно от тях. Кой по дяволите идва в България за да посети театрално представление и колко разпространен език е българският, за да е възможно това?

# 109
Имам дежа вю. Краси Гергов не за първи път си рекламира голфа с държавни пари.
http://www.youtube.com/watch?v=MBB0FfPvXW4

# 110
Нали знайте, че има 1 тест на Роршах,...че аз виждам в тва лого козел в профил, таралеж, акула и пингвин с криле. Rolling Eyes
хаха, аз пък веднага се заех да открия фигурките, които Пънки вижда.  намерих ги!  Laughing

# 111
  • град-държава
Никаква баница не е старото лого.
Измислено много отдавна и са ползвали наготово, старото лого си е много добро, макар и изплагиатствано. Аз лично винаги съм виждала розата на Charles Mackintosh в него, а да сравниш едно цяло течение в изкуството с баница вита/циганска и т.н. не знам как да нарека... но в крайна сметка всеки вижда толкова, колкото му е дълъг носа.
Обсъжданото тук лого ще оставя без коментар.

# 112
  • София
Не мога да не сложа следния цитат от един коментар в един сайт относно логото:

Цитат
Какво значи "не ми харесва"? Похарчена е колосална сума пари, така че трябва да ви харесва! Обяснявам на всички невежи тук: сините цици в горната част са "високи сини планини". Светлосинята капка под тях и жълтото петно среда-ляво са "реки и златни равнини". Синьото в долната част е "небето като от коприна". Нека не се бърка с море. В Австралия хората ходят с главата надолу и небето се пада точно там където го е илюстрирал твореца. Зеленото в лявата част на логото е стилизирана диня от с. Любимец. В комбинация с портокала до нея, тя казва: "Тук ще намерите плодове и зеленчуци от всеки климатичен пояс. Не ти трябват "връзки" за да хапнеш цитруси в България." Сега идва трудната част. Червеното нещо което наричате роза, лютиче и т.н. всъщност е червен полумесец с украса. Символ на българската толерантност. Реверанс към турското малцинство у нас. Зеленото листо е там за да подсили камуфлажа на червения полумесец, както и да добави осми цвят в логото, който да го оскъпи допълнително при производство. Надявам се обясненото по-горе да смегчи недоволството. Колкото до слогана, той е измислен от деца в кръжока по копирайтинг. Затова и напомня на име на настолна игра тип "Монопол" или "Не се сърди човече". "Открий и сподели", "Познай и спечели", "Вземи и разбери" ...какво значение има? А защо не "България! Стражари и апаши"?

# 113
да сравниш едно цяло течение в изкуството с баница вита/циганска и т.н. не знам как да нарека...

Е, кое е това течение в изкуството, което стои зад старото лого?

# 114
  • град-държава
да сравниш едно цяло течение в изкуството с баница вита/циганска и т.н. не знам как да нарека...

Е, кое е това течение в изкуството, което стои зад старото лого?

А Ч.Макинтош с кое течение свързваш?

# 115
У нас по градините можеше да се мине- децата имат страхотни идеи. И с удоволствие безплатно, за едната чест само, биха се включили!

Само за "България- вино и гурме" не биха се сетили.

# 116
  • Варна
Не мога да не сложа следния цитат от един коментар в един сайт относно логото:

Цитат
Какво значи "не ми харесва"? Похарчена е колосална сума пари, така че трябва да ви харесва! Обяснявам на всички невежи тук: сините цици в горната част са "високи сини планини". Светлосинята капка под тях и жълтото петно среда-ляво са "реки и златни равнини". Синьото в долната част е "небето като от коприна". Нека не се бърка с море. В Австралия хората ходят с главата надолу и небето се пада точно там където го е илюстрирал твореца. Зеленото в лявата част на логото е стилизирана диня от с. Любимец. В комбинация с портокала до нея, тя казва: "Тук ще намерите плодове и зеленчуци от всеки климатичен пояс. Не ти трябват "връзки" за да хапнеш цитруси в България." Сега идва трудната част. Червеното нещо което наричате роза, лютиче и т.н. всъщност е червен полумесец с украса. Символ на българската толерантност. Реверанс към турското малцинство у нас. Зеленото листо е там за да подсили камуфлажа на червения полумесец, както и да добави осми цвят в логото, който да го оскъпи допълнително при производство. Надявам се обясненото по-горе да смегчи недоволството. Колкото до слогана, той е измислен от деца в кръжока по копирайтинг. Затова и напомня на име на настолна игра тип "Монопол" или "Не се сърди човече". "Открий и сподели", "Познай и спечели", "Вземи и разбери" ...какво значение има? А защо не "България! Стражари и апаши"?

Доста просташки коментар... и ненужно злобен. Confused

# 117
Трагедия.  ooooh!

# 118
Оффф, хайде, крайно време беше да стигнем и до децата...
Като се говори за животни - Ами децата? Като се говори за възрастни хора - Ами децата? Като се говори за политика, икономика, изкуство... отново децата. Всички сме наясно, че българските деца са генийчета, но хайде да не ги противопоставяме на всичко останало.

Извинявам се за спама!

# 119
Не е толкова зле, но не е супер идейно и запомнящо се. напомни ми на логото на ванкувърския аквариум

Общи условия

Активация на акаунт