Дестинация Берлин

• 88 639
  • 869
  •   1
Отговори
# 330
  • Германия
Tук зима-лете, дъжд, сняг по забележителните места е винаги е пълно. Обличаш се хубаво, слагаш непромокаемо яке или дъждобран и се разхождаш. Миналата година до края на април беше много студено, така че няма гаранция. Историята помни и 9 градуса през август.

# 331
  • тук-там
Ние летим другата неделя. Като гледам 4-5 градуса... Laughing
Яке с качулка, удобни ботуши и...изобщо не ни пука от времето.
Е, в сряда го дават дъждовно... май за тогава ще остане Тропикъл-а.
Най-мразя дъжд, студа не ме плаши.

Скрит текст:
Миналато лято навръх 14 юли в Париж беше....13 градуса. ooooh!
Добре, че се бяхме подготвили за през Алпите с якета. Mr. Green

И един въпрос. Има ли нещо, което е добре да се купи от там - имам предвид - лекарства, козметика....по-специфични неща, които в БГ ги няма.
Всеки път като се завърнем от някъде и...малко след това ми излиза нещо, което е било специфично за самото място. ooooh!

# 332
Незнам дали е коментирано отпреди, че изпуснах темата, но... миналия понеделник чакахме 1 час за билети за Пергамон. Работи един контейнер с 2 човека вътре, а опашката не пада под 200 метра. Това е при положение, че в понеделник работи само Пергамон и новия музей. Не мога да си представя какво е в другите дни, когато работят всички музеи. Така, че.... билети онлайн ако не искате да си изкарате времето на опашка, вместо в музея.

# 333
  • тук-там
Незнам дали е коментирано отпреди, че изпуснах темата, но... миналия понеделник чакахме 1 час за билети за Пергамон. Работи един контейнер с 2 човека вътре, а опашката не пада под 200 метра. Това е при положение, че в понеделник работи само Пергамон и новия музей. Не мога да си представя какво е в другите дни, когато работят всички музеи. Така, че.... билети онлайн ако не искате да си изкарате времето на опашка, вместо в музея.

Ами, те ми влизат в Берлин пас - целия Музеум инзел. Трябва да проверя с този пас дали пак се чака на същата опашка. newsm78

# 334
  • София
Ние летим другата неделя. Като гледам 4-5 градуса... Laughing
Яке с качулка, удобни ботуши и...изобщо не ни пука от времето.
Е, в сряда го дават дъждовно... май за тогава ще остане Тропикъл-а.
Най-мразя дъжд, студа не ме плаши.

Скрит текст:
Миналато лято навръх 14 юли в Париж беше....13 градуса. ooooh!
Добре, че се бяхме подготвили за през Алпите с якета. Mr. Green

И един въпрос. Има ли нещо, което е добре да се купи от там - имам предвид - лекарства, козметика....по-специфични неща, които в БГ ги няма.
Всеки път като се завърнем от някъде и...малко след това ми излиза нещо, което е било специфично за самото място. ooooh!

Лично аз не пропускам да си взема от Германия 2 неща - шампоани на детето Бюбхен и тампони ОБ за мен в голяма кутия 54 броя. В такава опаковка в България не се внасят, а шампоаните тук са в пъти по-скъпи, за качеството едва ли е същото. Купувала съм ги по 1 евро от дрогериите Мюлер, тук за 2 лв. Бюбхен не съм видяла никъде. Сега например една приятелка ми поръча да й донеса продукти за коса на Keune. И други неща може да ми изскочат, но тези са задължителни.
Лекарства също съм си вземала, но ние сме живяли там със съпруга ми и сме наясно какво има и какво не в България. А пък за храната - пусти сантименти  Laughing - боквурст с пържени картофи или къривурст...ммм. Сега основната причина да отиваме е коледния базар.

# 335
  • Sofia
С Берлин пас или Мюзеум кард не се чака на опашките за билети, направо се влиза и вътре чекират съответната карта.
Картата за музеите е много изгодна, избива се на третото влизане!

# 336
  • На планетата Земя
Ние пътуваме края на месеца и сега взех, че се притесних за документите ни, не съм изпадала в такава ситуация. Моята ЛК изтича 20.03.2014, а паспортът на детето някъде 15.04.2014. Това дали ще е проблем или? Писах и един мейл на консулския отдел на посолството, но дали ще ми отговорят?

# 337
Здравейте.
Момичета, имам питане:
Гледам, че посещавате Берлин и през ноември, и през декември- студът не ви плаши.
Изи джет имат намаление 20% за пътувания до края на март, и излиза смешно евтино.
Но се чудя за времето... ще позволява ли да се  разхождаме, да видим града, а не само да се свираме на топло по музеите?
Винаги, когато съм ходила в чужбина, е било през топлите месеци- май, юни, август. Сега съм изкушена, но не се решавам за м. март, то и тук е студено в началото на март, а това е толкова по-на север... Как се справяте с това?

Няма неподходящо време, само неподходящи дрехи  Grinning  Майтапът на страна, лично аз не бих пътувала през януари и февруари, в Берлин проблемът не е в температурите отколкото в източния, леден вятър.
През март обикновенно е окей, аз имам рожден ден на 19.3. и помя 25градуса на тази дата, но и пресен сняг.

Щом ще пътувате скоро, бих си взела Коледни специалитети, хубав щолен, домино-щайне, на Линдт коледните шоколади или ядки....ммммм!

# 338
  • Враца
ПЛАТИХ БИЛЕТИ ЗА 8/13 МАЙ 2014!

Това е първото ми пътуване със самолет, и първата неорганизирана екскурзия.
Вероятно ще имам много въпроси към вас тепърва...
Не говорим немски със съпруга ми, и подготовката ще ни е много важна. Освен това искам всичко да е добре подготвено, и неприятните изненади да се сведат до минимум.
Пожелавам ви лека вечер, аз съм много развълнувана! Blush

# 339
  • Sofia
Чудесно, Трън в очите!
Като първо успокоение да кажа, че всички говорят английски, и то доста добре! Поне аз не съм попадала на друг случай.

# 340
  • Враца
Благодаря за успокоението  Hug
Останала съм с впечатление, че немците са от онези хора, които не харесват да им се говори на английски.
Имах един шеф, немец, който категорично отказваше да говори английски, и си водеше преводачката като пале по петите. Живееше от 4-5 години в БГ, и според повечето хора разбираше чудесно български, но го криеше умело и говореше само на немски.
Във франция също съм имала случки да ме изгледат снизходително и да ме подминат, като им заговоря на английски... та затова ме притеснява езиковата бариера, иначе не се и съмнявам, че хората го знаят този език...

Може ли малко помощ. На картата- никак учудващо- не се ориентирам.
Къде е летището, къде е маршрута на метрото, и къде са основните забележителности?
Има ли някоя ясна карта в интернет, защото така наименованията нищо не ми говорят, поне за сега.
От летището предполагам ще хванем метро, така разбрах- че то ходи до летището.
И след това, кои места/квартали ще са удобни да отседнем, хем да е удобно за да не носим много багажа като пристигнем и като тръгваме, хем да пътуваме ежедневно до центъра, хем да не е никак скъпо.
Много ли искам?
Ще "изкълва " темата, но все-пак малко начална помощ... мерси!  bouquet

# 341
  • Sofia
Берлин е космополитен град, има всякакви хора и никой не се прави на важен в това отношение. Същото впечатление имам за всички по- големи градове в Германия. По малките градчета може и да не е така, не знам.

Виж, Франция е друга бира - там и кафе не можеш да поръчаш някой път, ако не е на френски (щото е много различна думата, нали.....)

# 342
Записвам се и аз в темата - откакто се появи възможност да се лети изгодно с Easyjet, обмислям един Берлин, нищо че никога не ми е бил детската мечта Wink

# 343
  • София - Варна
Записвам се и аз в темата - откакто се появи възможност да се лети изгодно с Easyjet, обмислям един Берлин, нищо че никога не ми е бил детската мечта Wink

Миналата година, попадайки на евтини билети бях в Берлин и Хамбург. Хареса ми и бих искала да се върна.

# 344
О, убедена съм, че и на мен ще ми хареса - на мен навсякъде ми харесва Wink

Скрит текст:
Идейка от мен - не е кой знае колко близо, но от Берлин може да се се отиде за 3-4 часа с автобус/влак до Прага. Не е малко път, но предвид че до Прага няма никакви бюджетни варианти...
[/color]

Общи условия

Активация на акаунт