Дестинация Берлин

• 88 614
  • 869
  •   1
Отговори
# 390
Става без резервация, но не знаеш какъв ден ще уцелиш и дали няма да има голяма опашка.
Поне преди няколко години беше така, не съм се опитвала да се качвам отново Simple Smile

# 391
Аз съм ходила без резервация. Преди 4 години някъде. Отидохме обаче 15 минути преди официалното отваряне.

# 392
  • Бургас
Последно четох днес, че проверявали имената в списъци. От туристическата обиколка има чак за януари, има нещо си с лекция - ама май няма да ми се слуша за немската парламентарна система и явно ще ми остане само качване до купола.

# 393
  • София - Варна
Последно четох днес, че проверявали имената в списъци. От туристическата обиколка има чак за януари, има нещо си с лекция - ама май няма да ми се слуша за немската парламентарна система и явно ще ми остане само качване до купола.

Лекцията е интересна. Има от всичко - история, архитектура, подпалването и завладяването на Райхстага. Аз съм доволна. Дори мъжът ми отиде да си говори с лекторката за Георги Димитров и пожара. 

# 394
И на мен ми беше доста интересна

# 395
Аз бях на обиколка с гид и беше много интересно - разходката е из цялата сграда, коридорите, пленарната зала, местата, където се посрещат официални гости... Лекторката ни беше много приятна, със страхотно чувство за хумор. Накрая групата се качва при купола и всеки може да остане колкото поиска там. Определено препоръчвам този вариант.

# 396
Обиколката с гид на Райхстага беше едно от най-интересните неща за мен в Берлин, бяха супер впечатлена:) Препоръчвам:)

# 397
някой да има пътеводителя за Германия на Нешънъл джеографик?
Изчерпан е в момента. Путах в Егмонд 0 няма тираж,.
Съгласна съм на втора у-ба, на разумна цена!

# 398
  • срещу двата комина :)))
здравейте, може ли да препоръчате някой мол или голям магазин за дрехи на нормални цени  Hug

# 399
  • Германия
PRIMARK http://www.primark.de/filialen Намира се в Steglitz. CA, H&M, Ernstings Family също.

# 400
здравейте, може ли да препоръчате някой мол или голям магазин за дрехи на нормални цени  Hug

до Александърплатз също има огромен магазин на C&A, както и няколко мола

# 401
благодаря ви  Hug аз намерих и някакъв до Сони център, мисля че там ще ми е най-удобно  Hug

# 402
  • София
благодаря ви  Hug аз намерих и някакъв до Сони център, мисля че там ще ми е най-удобно  Hug

Там е Arkaden am Potsdamer Platz - хубав е мола, но ной-голям пазар ние си направихме от тук ТК-Махх - http://www.tkmaxx.de/

# 403
  • Враца
GOLD,
Аз го търсих като луда тоя пътеводител, но май няма да го намерим...
Ориентирах се към компромисен алтернативен вариант- пътеводител на английски.
Първо мислех да поръчам от lonely planet техният джобен пътеводител, излизаше с доставката към 8 паунда.
После се разтърсих в ибей, има пътеводители втора употреба по 1 паунд, и доставката още 2-3, така че за 10-ина лева ще се оборудвам за пътуването.
Аз зная английски, и такъв пътеводител ще купя, но ако ти знаеш друг език- мисля, че ще има на и други езици.
Не е същото като на български, но какво да се прави...

Моля ви момичета за малко помощ.
Имам питания относно Berlin welcome card
Те са следните:

1. Освен за броя на дните, за които са, не мога да се ориентирам в другите разлики между видовете карти. Цените са различни, а при разглеждане на условията не отчитам разлика, моля за разяснение ако някой може.

2. Къде пише кои са тези 190 обекта, за които има отстъпки.
Само забележителности или и друго. З адворците- Сан суси и Шарлотенбург важи ли намаление?

3. Наистина ли се пътува абсолютно безплатно  и без ограничения в броя на пътуванията и времетраенето им важи това?

4. Как се отчита началния час на картата- дали няма значение в колко часа си я закупил, денят на покупката се счита за първи ден, или друго?

5. Как точно действа картата- показва ли се, или какво, в обектите как се ползва отстъпка,  в транспорта как се ползва /четох в сайта на с- бан и ю-бан, че дори да имаш купен билет, ако не е маркиран, пак те глобяват, а глобата е 40 евро на човек, та да не сгазим лука някъде.../

6. От къде и как се купува тази карта? Пише от автомати- те са на самообслужване така ли?

7. Има ли безплатна карта на града и безплатен пътеводител с тази берлин уелкъм кард, какво представлява пътеводителят, дали е пълноценен? Има ли карта освен на града, и на градския транспорт?

Моля за помощ!!!

# 404
отговарям каквото знам

1.Единствената разлика е в дните, цените са различни защото едните са детски.

2.Ето списък с атракциите безплатни : http://www.berlinpass.com/berlin-attractions/index.html

3.Да, пътува се абсолютно безплатно  Peace

4.Не съм 100 % сигурна, но мисля, че беше на ден. Ако я почнеш в понеделник няма значение в колко часа, ще важи три или пет дни  Peace

5.Мисля, че самата карта беше с баркод и тя се валидираше в превозното средство

6. Ние я купувахме на място, но не помня от къде  newsm78

7.Имаш някакъв Guidebook http://www.berlinpass.com/how-it-works/index.html

Ако нещо не ти е ясно разрови сайта, доста е подробен  Peace

Общи условия

Активация на акаунт