Дестинация Берлин

• 88 606
  • 869
  •   1
Отговори
# 405
  • тук-там
Тридневната карта важи от ...до...72ч от първото чекиране. Ако си чекирал в 8.00 важи до 8.00.
Петдневната важи до края на петия ден. Тридневни има с безплатен Музеум инзел - Пергамон, Боден, Алте, Нойес. Петдневни такива няма. Мисля, че всеки от музеите е по около 10 евро.
важат за абсолютно целия транспрот в зоната. А, АВ или АВС.

http://www.regiondo.com/berlin-welcomecard-2014-berlin-ab-and-ab … rsCFbMbtAodBnIAJg

това е уелкъм картата - няма общо с Берлин пас.
Уелкъм  е като транспортна карта с Музеум инзел - за тридневната.
Берлин пас включва транспорт, намаления в някои музеи, представления, магазини, ресторанти и т.н.
Тридневната е 90 евро обаче, което според нас беше излишно! Бяхме с Уелкъм кард за 3 дни и остана да доплатим за билети до летището на тръгване само.

# 406
  • Враца
момичета, благодаря за отговорите!
като прочетох, че сайтът е много подробен... реших да го разгледам от другия компютър, нещо ми се стори странно, че нищо почти няма като инфо на сайта...
оказа се, че на този комп, на който първо гледах, явно нещо нямам инсталирано и всички подробни разяснения не ми излизат. включително има  и цялата книжка с подробности за картата и обектите, която е 160 страници, в pdf, която разгледах и се ориентирах много добре.
пише, че в с-бан, ю- бан и трамваи се маркира на автоматите картата, а в автобуса трябва да се качиш задължително па предната врата и да я покажеш на шофьора.
за ползване на намаленията трябва да покажеш картата и книжката на гишето за продажба на билети.

За нас тази уелкъм карта ще е по-изгодна от берлин пасс, защото ние няма да стоим само в музеите, така че няма смисъл да даваме по 90 евро на човек за пасс.
7-дневна карта за транспорт абс е 29 евро, а  с още 7 отгоре, за 36 евро, ще вземем уелкъм кард, и така на практика само петия ден, като тръгнем за летището, ще трябва да платим билет.

# 407
Много ме е яд че ще стоя на летището цяла нощ и няма да видя нищичко от града,а ми се искаше поне в центъра да се разходя.😒
Това през май 2014 ще се случи

# 408
Много ме е яд че ще стоя на летището цяла нощ и няма да видя нищичко от града,а ми се искаше поне в центъра да се разходя.😒
Това през май 2014 ще се случи
Кое е това летище?

# 409
  • срещу двата комина :)))
Здравейте, момичета, за много години  Hug завърнахме се и ние от нашето новогодишно пъруване до Берлин и отново сме очаровани от града  Heart Eyes Всичко беше повече от прекрасно ... Ако някой има въпроси да задава, имам съвсем пресни впечатления  Laughing пускам и нашите снимки, ако на някой са ми интересни  Hug

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10201670117167860.1073 … &l=04e95431be

# 410
Здравейте, момичета, за много години  Hug завърнахме се и ние от нашето новогодишно пъруване до Берлин и отново сме очаровани от града  Heart Eyes Всичко беше повече от прекрасно ... Ако някой има въпроси да задава, имам съвсем пресни впечатления  Laughing пускам и нашите снимки, ако на някой са ми интересни  Hug

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10201670117167860.1073 … &l=04e95431be
не беше ли много студено?

# 411

напротив, даже беше по-топло от тук  Laughing

# 412

Kакто и преди 1 година, така и сега е необичайно топло и меко времето. Днес при нас бяха 9 градуса  Sunglasses

# 413
кое е най-доброто време за да се планира екскурзия (уйкенд) в Берлин?

Какво бихте препоръчали да се види от 14 г тийнежър задължително и кои забележителности може да пропуснем?

# 414
Mrs. Turner, чудесни снимки - благодаря ти, че сподели! Сан Суси определено ме спечели Wink (и не само, разбира се)

# 415
  • Враца
Момичета, помогнете, моля!
Търся с имясто за отсядане за 5 нащувки.
Период:
8-13 май
Бюджет: до 140-150 евро.
Знам, че за тези пари не мога да очаквам кой-знае какво, затова търся квартира.
По възможност в нойкьолн /ако така се изтоваря/, защото като че ли е най- удобен квартал с транспорт и до центъра и забележителностите, и до летището.
Да е самостоятелна стая, а не обща /хостелите отпадат/, естествено, в обща баня за нас и хазяите. Да е чисто- това ми е много важно... макар че по обявите никъде не пише, че е мръсно  Mr. Green
Пробвам в сайта на airbnb, но досега все ми отказват по някакви причини, и започвам да си мисля, че трябва да ровя и в други сайтове.
Но не зная кои. Може ли да ми дадете сайтове с такива квартири. Не говоря немски и затова съм малко ограничена при търсенето, защото имам опасения при преводите с гугъл да не стане "изгубване" в превода. Simple Smile
По едно време гледах в housetrip, но там цените са по-височки.
Дайте предложения, даже ако имате конкретни места, на които сте били- моля за помощ.
Ако случайно ви хрумне някоя идея за хотел/ макар че на тая цена се съмнявам/, - отворена съм за идеи.
Предварително ви благодаря, много ми е важно отсега да имам резервирани нощувки, защото се опасявам в последния момент да не спим на улицата...

# 416
  • тук-там
http://www.wimdu.co.uk/berlin?checkin_date=08%2F05%2F2014&ch … te=13%2F05%2F2014

Пробвай тук, подобен е на airbnb.
Задала съм ти датите. Peace

# 417
не се отказвай от хостелите, повече предлагат и самостоятелни стаи, ние винаги така пътуваме  Peace обикновенно търся с booking.com  Peace

# 418
150 евро за 5 нощувки за двойна стая ми звучи малко, но успех  Peace

# 419
  • Враца
Много благодаря!
Никога не съм била на хостел, но на квартира обичаме да ходим- и в България като пътиваме, особено по по-малките градчета, наемаме квартири и ни е много приятно, като живееш с местни навлизаш в атмосферата на мястото. Simple Smile
Bradley Cooper, за хотел е малко, но за квартира или хостел е добра цена за Берлин. В Париж например не можеш с този бюджет и 2 нощувки да вземеш...

Отново благодаря, ще поровя сега, дано да успея до края на месеца да резервирам...

Общи условия

Активация на акаунт