Дестинация Берлин

• 88 620
  • 869
  •   1
Отговори
# 375

Човек трябва навсякъде да иде и сам да прецени. На мен Берлин не ми хареса, но много се радвам, че бях там и видях града, все пак е голяма европейска столица. Не бих даже се опитала да го сравня с Париж или Рим, защото е съвсем различен. А това, което най-много не ми хареса, е че прилича на огромна строителна площадка, през цялото време се опитвах да не хващам строителните кранове на снимките, а накрая посветих една снимка само на тях  Laughing

# 376
Ние като бяхме в тропикъл айлънд пролетта определено Т на въздуха беше много, много повече от 26 градуса. Беше такава канска жега, че едвам спахме... Така, че явно през различните дни е различно.

# 377
Е,май не съм се отказала съвсем.Дано през майските празници да е хубаво времето Grinning

# 378
  • Враца
Някой ползвал ли е скоро тези турове: http://www.newberlintours.com/de/taegliche-fuehrungen/free-tour.html

Опитвам се да направя резервация и уж е безплатно, а ми иска сметка, кредитна карта и т.н.???

Сега си поиграх и на мен не ми иска КК. Само име, брой туристи и имейл адрес. Колко човека ще сте? От 9+ се плаща по 6Е на човек.

За карти и пасове не знам, ние плащахме в движение. Crazy

Направихме резервация, наистина е безплатно, аз нещо съм се подвела в началото. Всички места резервирахме онлайн, защото излиза доста по-евтино, на някои места взехме комби-тикет.

влязох в този сайт, но ми дава да избера само екскурзиите, които са през следващата седмица, така ли е наистина, или нещо аз не правя както трябва?

# 379
  • София
Там, където ти е датата вляво горе, погледни в дясно горе и ще видиш едно календарче 31, натисни го и ще ти се покаже календар за месеца, можеш да въртиш напред и да си избираш дата.

# 380
Wild_rabbit, мерси, че сподели.

Наистина е интресно как според интересите си, човек вижда и чувства различно едно място.
На мен крановете много ми харесаха (сбъркана работа, но като за учила в ТУ). Доста снимки посветих на тях. Laughing

Тропикъл  айлънд дори и в нета не го погледнах.  Embarassed

Нашата романтична нотка бяха остатъците от берлинската стена, тъй като мъжа ми е израстнал на запад от нея и ако не беше падането и (предполагам по друг начин щеше да падне комунизма евентуално) вероятността да се срещнем би била 0.

... Берлин е открит град, разнообразен и интересен, с такава артистична сцена, каквато няма другаде в Европа. Заведенията и събитията са пълни с млади хора, всеки е готов да поговори с всеки друг... Страхотните малки антикварни книжарници, местните групи, които свирят по баровете, бирата...

Това беше моето впечатление за града преди да отидем (изключвам ходенето ми веднага след падането на стената, на друг акъл съм била тогава). За съжаление с малко дете не можахме да се възползваме от тази част.

# 381
И ние останахме много доволни.... много....
Крановете хич и не ме притесняваха - строят хората....(разхождахме се и им завиждах тайничко за динамиката, за това, че градът им ще се обнови-бързо и красиво), коледни базари изграждаха (и за това им завиждах....), движение.... живот.... дисциплина.... и аз във всяко нещо откривах ред, хармония и свобода.... хареса ми.

Отново бих отишла, но със децата задължително.
Има много неща да се видят, близко е до моите разбирания за кратка почивка - динамична, интересна, оживена, исторически обвързана и с близката ни история..... и тази берлинска стена.... не знам, върна ме години назад.
Хареса ми и Райхстага (даже два пъти бях направила резервация - един път само за купола, а на другия ден и в залата), цялата лекция, опитахме от всичко... Simple Smile Посетихме Потсдам. И докато бяхме там, като чели не усетих кога излетя времето.... а откакто съм се върнала - все си мисля за берлинските улици и гледки.... разглеждаме снимки, слущам U2 и Stay, разказваме на децата и пак и пак...., ех, Берлин, Берлин  - ще се върна - обещавам си!!! 

# 382
Изобщо аз усещам Берлин като град без превземки.

Това се покрива и с моето виждане, макар и не през очите на турист (родена съм в Берлин и там живях първите си 27 години).

Всеки човек различно вижда и усеща нещата, мен други места не ме грабнаха, които грабват хиляди други (Монако или Ниагарските водопади, примерно, а и Париж). Съжалявам за тези, които са останали разочаровани от пътуването си.

Лично аз бих го посетила, за да си изградя мнение. Това е голям град с история, една от най-важните столици в Европа, и дори да не ви грабне духът или архитектурата, има толкова много музеи, галерии и др. където да си прекарвате добре времето, че смисъл от пътуването със сигурност има  Peace

# 383
Здравейте, другата седмица по това време летя за Берлин.Бихте ли ми казали, дали в някоя от зоологическите градини има панди ?

# 384
Здравейте, другата седмица по това време летя за Берлин.Бихте ли ми казали, дали в някоя от зоологическите градини има панди ?

За съжаление, няма панди в Берлин в момента. (Пандата от Zoo е починала миналия август.)

# 385
  • София
Е, момичета, вчера и ние се завърнахме от екскурзията ни в Берлин. Мнението ми: смесени чувства! Хареса ми града, богат е на история, няма две мнения за това, но отвсякъде лъха на комунизъм, социализъм, с тези огромни блокове, твърде е различен от тази част на Германия, която ние познаваме.
Но все пак успяхме да посетим доста неща за краткото време, в което бяхме там, както и малко шопинг да направим. Аз се разтъжих с предколедна Германия и съм доволна.
Най-много ми хареса музея Мадам Тюсо, много доволни останахме и от безплатните пешеходни турове на Сандеман, изключително мила и информирана екскурзоводка имахме.

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 20:36 от mamasvetla

# 386
mamasvetla,да попитам за пешеходния тур-колко човека е групата и добре се чува екскурзовода.Предполагам е без слушалки?
Дами,от летище Тегел до центъра как най-удобно и изгодно да се придвижим до центъра.Моля,пишете и предложете кой квартал е най-удобен за отсядане-да има добра връзка с летището-това е най-важно за мен и на второ място близост до забележителностите за разглеждане-най-популярните.
Благодаря!

# 387
  • София
Ами нашата група беше около 12 човека. Чуваше се без проблем, не беше със слушалки екскурзоводката. Единственият недостатък на тура е, че не оставят време за снимане пред забележителностите.

# 388
  • Бургас
За датите, на които сме в Берлин няма свободни места за резервация за Райхстага. Ако се отиде на място дали има шанс да ни пуснат без резервация?

# 389
  • тук-там
Не съм сигурна, че става без резервация. На първата контрола отметват по списък, по име.

Общи условия

Активация на акаунт