Дестинация Берлин

• 88 558
  • 869
  •   1
Отговори
# 495
  • На планетата Земя
kodbg, според мен трябва да посетите Zoo Berlin в центъра близо до Kurfürstendamm.

Много хубав зоопарк!  Peace  http://www.zoo-berlin.de/zoo.html

# 496
искам да помоля немскоговорящите за превод:
това е от потвърждението за Райхстага - за децата до 17 г се иска документ със снимка или отделна снимка - не го разбрах
Eingang für Besucher an der Scheidemannstraße auf Höhe des
Westportals des Reichstagsgebäudes einzufinden und einen gültigen
Lichtbildausweis (ab dem 17. Lebensjahr) mit sich zu führen.

# 497
Документ със снимка се иска за лица над 17 години вкл.

# 498
Благодаря! Simple Smile

Вижда ли се нещо на сайтовете на обществения транспорт, като ремонтни дейности, поради които да е променен маршрута на авт ном 100?

по-рано като давах през гугъл мапс упътвания, ми даваше, че автобус 100 спира пред хотел холдей инн - Kurfürstenstraße 78, 10787 , а сега - не  Shocked

# 499
Ето го сайтът на градския транспорт. За 100 ми дава на 17-ти и 18-ти май заради някаква демонстрация, че няма да се движи между Бранденбургската врата и Алекс. ето

# 500
Супер..!

Сега да попитам: иксаме да разгледаме гарата на Берлин и Потсдам. Удачно ли е да се качим на влак от гарата и до Потсдам и така да съчетаем разглеждането и пътуването? Ще важи ли уелком картата АБС za тези влакове?

# 501
  • срещу двата комина :)))
Супер..!

Сега да попитам: иксаме да разгледаме гарата на Берлин и Потсдам. Удачно ли е да се качим на влак от гарата и до Потсдам и така да съчетаем разглеждането и пътуването? Ще важи ли уелком картата АБС za тези влакове?

картата важи, аз така пътувах декември месец  Peace

# 502
Mnogo ми станаха въпросите, но скоро летим, така че започнах да чета интензивно:

някой ходил ли е на екскурзия до Шпрееевал?

Иска ми се да вземем еднодневна екскурзия до там от Берлин - да ни транспортират до близко населено място с автобус или влак, после разхода из каналите и свободно време из местните кръчмички и да ни върнат.
Преди година бях взела подобен тур от Лондон за Стоунхендж, но сега не намирам тур агенция, която да предлага подобна възможност от Берлин до Шпреевал

# 503
  • срещу двата комина :)))
Mnogo ми станаха въпросите, но скоро летим, така че започнах да чета интензивно:

някой ходил ли е на екскурзия до Шпрееевал?

Иска ми се да вземем еднодневна екскурзия до там от Берлин - да ни транспортират до близко населено място с автобус или влак, после разхода из каналите и свободно време из местните кръчмички и да ни върнат.
Преди година бях взела подобен тур от Лондон за Стоунхендж, но сега не намирам тур агенция, която да предлага подобна възможност от Берлин до Шпреевал

ето тук намерих, но не съм ги ползвала  Peace

http://www.getyourguide.co.uk/berlin-l17/spreewald-and-burg-radd … om-berlin-t32365/

# 504
  • Нейде из лудите гори...
Привет, в началото на юли ще бъдем в Берлин (аз, мъжа ми и дъщеря ни на две и половина). Там ще отседнем в Зелендорф (ако правилно съм запомнила произношението), ще имаме на разположение автомобил и за съжаление само 7 дни. Ще имаме и бавачка (майка ми, която живее там) Simple Smile Предполагам жената ще ни направи програма, но при положение, че ще има кой да ми гледа детето бих искала с мъжо да направим някоя друга самостоятелна разходка, излизанка вечерна и тн. Препоръчайте ми приятни местенца в града за разпускане - приятен ресторант, някой клуб и изобщо съм отворена към всякакви препоръки за Берлин. Ако има някакви фестивали също ще съм щастлива да споделите , в града ще сме от 5 до 13 юли  Peace

# 505
Priwet!
Завърнахме се от Берлин! Благодаря за чудесните съвети на всички от темата!

Бяхме в този хотел - препоръчвам! - чудесна закуска, с/у спирката на авт 100, до ЗОО-то и близо до Ка де Ве и Ку дам за 257 Е за 4 ношувки за стаята.
http://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/berlin/bercw/h … ex-_-DEEN-_-bercw

Времето - супер 26-30 градуса беше!!

Супер намаления в C i A.. бяхме и в Потсдам - съжалявам само за 37-те Е за входа за Сан Суси - както и във Версай много повече ми харесаха градините отколкото самия дворец, а те са безплатни!

# 506
Освен Изиджет, има ли друга нискотарифна компания да лети до Берлин / от БГ без прикачване/

# 507
няма
но  провери цените на БГер, миналата година почваха от 150 лв в 2-те посоки

# 508
Или, ако те устройва излитане от Варна или Бургас, виж ласт минит чартери  Peace

# 509
Освен Изиджет, има ли друга нискотарифна компания да лети до Берлин / от БГ без прикачване/
Air Berlin - не се води точно нискобюджетна, но цените са разумни.

Общи условия

Активация на акаунт