Дестинация Берлин

• 88 487
  • 869
  •   1
Отговори
# 570
Съгласна Трънче,просто си падам по панорамните снимки от височко Laughing

# 571
  • Враца
Съгласна Трънче,просто си падам по панорамните снимки от височко Laughing

Laughing Laughing
Хубав ден!

# 572
Трън в Очите, много благодаря за линка. Но пускат ли деца под 15-си години? Започнах да правя резервация, но иска ми потвърждение че всички са на минимум 15 год. Но малката ми дъщеря е на 12...

# 573
  • Враца
Не зная, а пък и не си спомням да е имало деца или тинейджъри newsm78

Пробвай за всеки от трите варианта за посещение дали има такова изискване.
Първия вариант е за седене на балкона и за следене на сесия на парламента, то е вариант за крайни фенове  Sunglasses
Там не само дете трудно би издържало, но и за възрастен е отегчително, предполагам, да седи 2-3 часа тихо и да не пречи много.
Другите 2 варианта не виждам защо да не може дете на 12 години да мине.
Ако изглежда по-голяма, бих излъгала в анкетата, едва ли ще искат карта  Peace
Но ако някой знае от първа ръка, да каже.

# 574
  • Нейде из лудите гори...
Ние ходихме с 3-годишната ни дъщеря , не съм особено впечатлена от Райхстага.  Peace

# 575
  • Враца
Ние ходихме с 3-годишната ни дъщеря , не съм особено впечатлена от Райхстага.  Peace
Кураторката ни беше много добра, разказа ни интересни неща, получи се чудесна беседа помежду ни с нея, както и между групата, която беше от 6 двойки възрастни- общо 12 човека, на английски.
Може би ако не ти разказват нищо особено, или ако не разказват увлекателно, или ако групата е голяма и не чуваш всичко, няма да се впечатлиш.
Но ние сме пристрастни, освен другото, защото от години мъжът ми е увлечен от 2 СВ, и да отидем в Райхстага го развълнува много...

# 576
Благодаря за отговорите. Намерих как да се влезе с дете под 15 год. Има специален тур за семейства. Моите деца са несмко говорящи, така че се надявам да им е интересно каквото се разказва. Ще споделя после как е било  Simple Smile

# 577
Току що открих че никой не е писал по темата скоро.. а ние посетихме Берлин през Септември както планирахме и това изкарахме една незабравима седмица. Моите момичета останаха впечатлени от града, но не толкова от берлинчани.. може би защото там говорят леко странен немски  Wink Имахме невероятен късмет с посещението на Райхстага ..както бях писала по рано в темата, запазих посещение само за мен и голямата ми дъщеря която е на 17, тъй като ми беше отказан достъп за по-малката с аргумент че за избрания от мен не се допускат лица под 14 год. Но когато отидохме на място говорих с охраната дали не може все пак и малката да дойде с нас, все пак е на 13.. И те питаха за разрешение от по-главни и накрая казаха МОЖЕ. Та цялото семейство се уредихме с посещение .. Беше невероятно - децата класираха точно Райхстага на 1-во място от всички атракции които имахме  Laughing Но това е може би защото представянето беше на немски и всичко разбрахме..а тази която разказваше, го правеше просто невероятно увлекателно.. Уъркшопа в Спорт Ритер беше класиран на 2-ро място..
Посетихме и Потсдам и Сан Суси.. Видяхме и известните замъци и зоо-то, но това не направи кой знае какво впечатление на децата...може би защото нашата зоо тук където живеем е далеч по-голяма и хубава а и замъците са по-красиви и стари Wink ..  Сутрин излизахме от хотела в 9 и вечер се прибирахме след 9.. Хотела беше също супер и като обстановка и като локация. Ако някой се интересува от подробности да пита. Мога само горещо да препоръчам БЕРЛИН като дестинация!

# 578
  • Варна
Влизам и аз в темата да събирам впечатления от града. Имаме покана и може би до края на годината ще планираме посещение на германската столица Simple Smile Тъй като ще сме с децата ме интересуват места където и те ще се забавляват. Някакви предложения освен зоопарка? Синът ми е запален по историята и може би е време да види и места свързани със световните войни..

# 579
Влизам и аз в темата да събирам впечатления от града. Имаме покана и може би до края на годината ще планираме посещение на германската столица Simple Smile Тъй като ще сме с децата ме интересуват места където и те ще се забавляват. Някакви предложения освен зоопарка? Синът ми е запален по историята и може би е време да види и места свързани със световните войни..

Бих препоръчала Пергамонмузеум, но в момента тече някаква голяма реконструкция и голяма част от експонатите не могат да бъдат видяни. И все пак - има доста неща за гледане.

Иначе Берлин е бъкан с музеи - на ГДР, на Историята на Берлин и какви ли още не. Но не съм сигурна, че повечето си струват.

Ако се интересува от история бих го завела да види останки от Берлинската стена. Има на няколко места в Берлин.
Виж повече тук:
http://www.mauermuseum.de/index.php/en/berlin-wall-exhibiton

# 580
  • Нейде из лудите гори...
За деца и не само с две ръце препоръчам Техническия музей пак ще отида някой ден като съм в града  Heart Eyes Има история, има наука, техника, има много забавни места, където децата правят експерименти, все има къде да натиснат копче, добре е направен и ние останахме много доволни, един ден не стига  Peace

Природния музей също беше много интересен, има скелети на динозаври, на мен препарираните животни ми дойдоха в повече, но пак има интересни неща. Детски кът с пясъчници в археологичния отдел, където малките откриват съкровища, планетариум, определено има какво да се види и там  Peace

# 581
  • Mars Hotel

Силно препоръчвам да посетите Берлин през пролетта или лятото, защото градът е много зелен и предлага разкошни места на открито - паркове, езера, улични забавления и т.н. Освен всеизвестните забележителности, които си струват, разбира се, има и много други интересни места. Ако разполагате с повече време, отделете си един ден да посетите Grunewald. Изгледът от кулата е страхотен! Ето една снимка оттам, правена миналата година
Скрит текст:

Стахотен за разходка е и Nikolaiviertel, който се намира съвсем в центъра, много близо до Александерплац. Ето една снимка и от там:
Скрит текст:

Ако се сетя за още нещо, ще добавям.

# 582
Очертава се, престой от няколко часа кацане на Schönefeld в 12:15 и излитане в 19:15 пак от същото летище. Не съм бил в Берлин и смятам да го видя, макар и за много малко.
Видях, че най-бързо се стига до центъра с влака  Airport Express, за 30 мин в посока. Доколкото разбрах и двата влака RE7 и RB14(Airport express), минават през летището, но то не е първа или последна спирка.
Ако се хване RE7 от летището трябва да се гледа да е в посока Wannsee, а ако се уцели другия RB14, трябва да се гледа посоката към Spandau.

Така ли е?

За обратно е ясно, че пак трябва да се гледа, понеже съм на средата на линията.
От тези 7 часа, като махна пътя, реално смятам, че ми остават чисто поне 3 часа за гледане, добре ли го смятам времето?

За тези 3 часа, къде препоръчвате да се слезе най-добре.

Мисля да сляза на Alexanderplatz, да се поразходя малко и да се върна към летището, като се кача от Friedrichstraße на въпросния Airport Express.

Има ли по-добри варианти за това време?

# 583
Добър план си направил.
Посоките на влаковете са верни, не зсъм сигурна последните спирки ли са това, но това е посоката.
От Александър Плац като тръгнеш по Унтер ден линден можеш да стигнеш спокойно до Бранденбургската врата и дори Потсдамър Плац и после да хванеш влака от Хауптбанхоф (Hauptbahnhof). Potsdamer Platz е ако ти остане време. Макар че то като стигнеш Бранденбургската врата по път за Хауптбанхоф ще видиш и Бундестага.
За три часа е напълно възможно според мен.

# 584
  • Германия
За три часа може да се види доста и с туристически автобус или корабче, ако не държиш да ходиш пеша.

Общи условия

Активация на акаунт