Дестинация Берлин

• 88 506
  • 869
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря ти Светлица,
Важното е че имат добра локация . Ще продължа да мисля и утре най- късно смятам да резервирам някой от тези хотели. За нощни разходки  кой от трите е удобен? Имам предвид заведения , ресторанчета , магазинчета....

# 631
Аз бих избрал Upper Room - в центъра на Западен Берлин и е лесно достъпен отвсякъде. Иначе Берлин не е от най-подходящите градове за нощни разходки, особено през зимата. Обаче средата на януари има жестоки намаления по магазините.  Peace

# 632
Определено за вечерни разходки най-живо и интересно е в района на Курфюрстендамм.  От Коледния Базар до Зоологическата градина , почти до края на Курфюрстендамм е изключително живо до късно вечер , пълно със заведения и магазини и много хора по улиците.   Избери си няколко хотела в тази част и задължително им свери цените в  checkmyhotel.net  ,ще свалиш поне 20% от цените в booking . 
Намаленията ще са започнали и то в пълна сила, препоръчвам  да отскочите до този Аутлет http://www.mcarthurglen.com/de/designer-outlet-berlin/en/
По път за там може да направите и една спирка в Spandau - най-големия Коледен Пазар в Берлин. 

# 633
Какви коледни пазари средата на януари?

# 634
Благодаря ви много! Определено съм се насочила вече в този район за хотел. Сега ще проверя и цените в този сайт.Не бях го чувала. Аутлета на какво разстояние е от Берлин? Предполагам че в неделя нищо не работи. Някой може ли да ми даде идея какво може да правим ако всичко е затворено?

# 635
  • срещу двата комина :)))
Благодаря ви много! Определено съм се насочила вече в този район за хотел. Сега ще проверя и цените в този сайт.Не бях го чувала. Аутлета на какво разстояние е от Берлин? Предполагам че в неделя нищо не работи. Някой може ли да ми даде идея какво може да правим ако всичко е затворено?

била съм в Берлин по Нова година, само на 01.01 до обед не работиха магаините. Всичко друго работеше, даже опашката пред Пергамон се виеше от ранни зори  Peace

# 636
В неделя не работят само магазините, с малки изключения. Всичко друго си е отворено.

# 637
  • Mars Hotel
Дори в неделя има определени магазини, които работят. Има супермаркети, които са отворени - на по-големите метро и S-Bahn станции, Friedrichstrasse например.

# 638
Какви коледни пазари средата на януари?

Blush  На такава вълна съм Simple Smile  Едно ми е Коледно вече и не искам да свършва

Аутлета на какво разстояние е от Берлин?

Аутлета е на 30 мин , има и шатъл до там ,в сайта им може да прочетеш повече за часовете и цените на транспорта до там   http://www.mcarthurglen.com/de/designer-outlet-berlin/en/plan-yo … isit/shuttle-bus/

# 639
  • Berlin
Много препоръчвам хотел Gat Point Charlie. 😄 Днес го напускаме, но изкарахме 6 страхотни дни тук. Локацията му е чудна, има метро, автобуси, на 2 мин от Checkpoint Charlie, на 10 от Potsdamer Platz и Mall of Berlin и разни други места за посещение. Специално ние посетихме музеят на шпионажа и на Дали, те са срещу мола и една галерия, която е в другата посока, в Kulturforum. Asisi panorama е на 2 минути, до Берлинската галерия стигнахме на около 20мин, пеш. И разни др места, но нямам време да опиша.
Закуската е вкусна, достатъчна като разнообразие, чисто, стаите са малки.

# 640
Привет от Берлин. Кацнахме, хапнахме, сега планирам утрешния ден. Като купя уелкъм кард, как се валидира? Само това не разбрах. Искам да я супим сутринта, но да я валидирам по-късно, за да е валидна до 48ч и да можем да я ползваме и за летището вдруги ден. За целта май ще разгледаме сутринта зоо-то и после с транспорт из града

# 641
  • Mars Hotel
Валидира се първия път, когато се качите в автобус или влак. Има едни машинки в самия автобус, а за влаковете са на самия перон. Картата се пъха в един слот и машината поставя печат с датата, когато картата е валидирана.
Дано не греша, но ако картата е за 48 часа и я валидираш днес, ще важи до 24:00 вдруги ден.  Peace

# 642
Валидира се първия път, когато се качите в автобус или влак. Има едни машинки в самия автобус, а за влаковете са на самия перон. Картата се пъха в един слот и машината поставя печат с датата, когато картата е валидирана.
Дано не греша, но ако картата е за 48 часа и я валидираш днес, ще важи до 24:00 вдруги ден.  Peace

Ще питам до кога ще е валидна. Тенк ю Simple Smile

# 643
Важи до същия час на съответния ден, иначе щеше да се казва двудневна карта.

# 644
  • Mars Hotel
Зависи. На самата карта пише докога е валидна.

Общи условия

Активация на акаунт