Дестинация Берлин

• 88 454
  • 869
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, има ли нужда да се купуват онлайн билети за Шарлотенбург? Чака ли се много?

# 736
Предполагам за двореца е въпроса, не за квартала Confused. В какъв ден от седмицата мислите да го посетите? Имайте в предвид , че понеделник е затворен. Ако е събота или неделя, по-добре си ги закупете онлайн предварително. Ако е през други дни, мисля че няма нужда.
Доскоро го реновираха,. Незнам дали приключиха с всичко или още довършват и дали може  да се разгледа целия.

# 737
Не сме купували онлайн билети, взехме си на място. Ние когато го посетихме не сме чакали много, беше в неделя. Не допускаха хора в целия дворец, само едно от крилата му беше отворено за посетители. Купихме си комбиниран билет за самия дворец + допълнителните сгради и съоръжения при градините му, които също са отворени за посетители.

Последна редакция: пт, 18 май 2018, 10:26 от dream_555

# 738
Бяхме планирали Шарлотенбург, но не стигнахме до него. Нямаше време, а и ходихме в Потсдам, там се надворецихме със Сансуси и всички сателити, та даже много ни дойде.

# 739
Благодаря! Аз мисля да посетим Шарлотенбург, а Сансуси само отвън. Останах с впечатлението, че Шарлотенбург е по-хубав.

# 740
Не мога да ги сравня, защото не съм виждала единият. Сансуси е всъщност цял дворцов комплекс. Според мен трябва да се види и отвътре, освен стария Сансуси, но и галерията и Новия дворец. Китайския павилион е по- красив отвън, църквата беше в ремонт. Разстоянията са огромни, паркът е гигантски. Трябва цял ден само за него. Всички казваха, че трябва цял ден за Потсдам. Не, цял ден трябва само за Сансуси, за друго не остава време. Успяхме да ядем в центъра и това беше.
От друга страна един дворец ви стига, втория вече няма да ви се гледа, човек се насища и пресища. Обаче Сансуси ако ще гледате само отвън не си хабете времето да ходите до там, оставете го за друг път.

# 741
  • София
Здравейте, какво бихте казали за този хотел като дестинация
Pestana Berlin Tiergarten

# 742
Перфектна локация - в центъра на дипломатическия квартал и същевременно на пешеходно разстояние до KDW.

# 743
  • София
Перфектна локация - в центъра на дипломатическия квартал и същевременно на пешеходно разстояние до KDW.
Благодаря много.

# 744
  • София/Хамбург
Дворецът Шарлотенбург мога да го препоръчам горещо. Преди половин година откриха обновеното Старо крило (Altes Schloss), вече има комбиниран билет от 17 Евро за двете части на двореца, иначе струва 10 Евро. Аудиогайдовете са безплатни, има на всякакви езици, включително и руски. Нещо сравнително рядко, например на Острова на Музеите има гайдове на руски език само в Пергамона.

Друг съвет за ТВ Кулата на Александърплатц. Опитайте задължително в следобедните часове. Качвах се последно миналата неделя, в 17 00, нямаше жива душа и от автомата за билети направо влязох, нямаше опашки изобщо. Лятото дните в Берлин са дълги, започва да се мръква едва след 21 00, така че и да влезете около 17 00 - 18 00, пак ще можете да си изкарате достатъчно добре вътре, за няколко часа. Недостатък е че отново са качили билета. В момента качването струва 15.50 Евро. До миналата година беше 13 Евро.

# 745
Здравейте, да попитам от къде се купуват билети за TXL Express Bus? И имате ли представа дали стават големи опашки за автобуса?

# 746
  • София
TXL си е обикновен градски автобус. Става обикновен билет, карта за ден или за седмица. Има автомати за билети на спирката му, може да се плати с пари в брой или карта. Билети продава и шофьора.

# 747
Благодаря за отговора! Трябва ми превоз от Тегел до централната гара и прочетох, че това е начинът.

# 748
  • София/Хамбург
ТХЛ е директната линия, но от опит мога да кажа, че е отвратителна за ползване. Често рейсовете се трупат и вървят един през друг, а после няма автобус 10-15-20 минути и идва само един. Отделно, че се ползва и за вътрешноградски превоз в самия град.

За да Ви е по-комфортно пътуването, бих Ви препоръчал друга линия - Х9. Това също е експресен автобус, по подобие на ТХЛ, само че довозва до Зоологическата градина - U + S Zoologischer Garten. Пътува 15 минути само, т.к. има сумарно 5 спирки по трасето и стига много бързо до Цоо. Освен това почти не се набива в задръствания. От Зоологическата градина можете да хванете всеки един S-Bahn в посока Friedrichstraße, Alexanderplatz, Ostkreuz, Lichtenberg, всички линии минават през Централна Гара, която е третата спирка след Цоо.

Билетът важи за прекачване, така че не Ви трябва втори билет. Но пътуването е доста по-комфортно, сравнително малко хора знаят за Х9, всички отиват на ТХЛ.

# 749
Ние ще пътуваме трнсферно през Берлин и след полета веднга ще вземем влак за друг град. Ще погледна Х9, но не ми се ще да прекачваме влакове.

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 14:06 от bubbata

Общи условия

Активация на акаунт